Helsingin ensimmäinen kasvisravintola perustettiin vuonna 1894 - Kaupunki | HS.fi

Helsingin ensimmäinen kasvisravintola perustettiin vuonna 1894

Alun perin lihattoman ruokavalion noudattajia saatettiin nimittää lehdistössä idunisteiksi tai pythagoralaisiksi. Jälkimmäinen nimitys perustui käsitykseen, että kuuluisa antiikin matemaatikko oli kasvissyöjä. Suomalaisen kasvisruokakulttuurin historia paljastaa, että kasvissyönti herätti kiinnostusta helsinkiläisten keskuudessa jo 1800-luvun lopulla.

11.9.2015 2:00

Alun perin lihattoman ruokavalion noudattajia saatettiin nimittää kotimaisessa lehdistössä idunisteiksi tai pythagoralaisiksi. Jälkimmäinen nimitys perustui käsitykseen, että kuuluisa antiikin matemaatikko oli kasvissyöjä.

Suomalaisen kasvisruokakulttuurin historia paljastaa, että kasvissyönti herätti kiinnostusta helsinkiläisten keskuudessa jo 1800-luvun lopulla. Silloin innostuneet kaupunkilaiset keräsivät vaikutteita Lontooseen, Berliiniin, Tukholmaan ja Moskovaan suuntautuvilta terveysmatkoilta. Vuonna 1894 perustettiin Helsinkiin ensimmäinen kasvisravintola, ja samana vuonna julkaistiin maamme ensimmäinen kasviskeittokirja, Helene Seilingin Kortfattad Vegetariansk Kokbok.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat