Blinejä syötiin Helsingissä jo 1860-luvulla – näin paistat oikeaoppisen tattarikakun - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki

Blinejä syötiin Helsingissä jo 1860-luvulla – näin paistat oikeaoppisen tattarikakun

Blinejä on syöty Helsingissä satojen vuosien ajan, yhtä kauan kuin kaupungissa on asunut venäläisiä. Mutta sesonkituotteeksi helsinkiläisravintoloihin venäläisten aatelisten herkku levisi vasta 1990-luvulla.

Julkaistu: 29.1.2016 2:00, Päivitetty 29.1.2016 14:52

Oli ihan sattumaa, että venäläisten aatelisten herkku, rasvainen tattarikakku eli blini, levisi sesonkituotteeksi helsinkiläisravintoloihin.

Kaikki alkoi pienestä kulmaravintolasta, Galleria Haritonista, Helsingin Kaartinkaupungista 1990-luvulla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?