”Asunnottomissa lääkäreitä ja insinöörejä” – katujen kulkijoita kuvannut Johanna Kare herättelee ihmisiä auttamaan kodittomia - Kaupunki | HS.fi

”Asunnottomissa lääkäreitä ja insinöörejä” – katujen kulkijoita kuvannut Johanna Kare herättelee ihmisiä auttamaan kodittomia

Johanna Kare kuvasi asunnottomien kasvoja palvelukeskuksessa Helsingin Etu-Töölössä. Kareen mielestä muita ihmisiä, esimerkiksi turvapaikanhakijoita, pitää auttaa. ”Mutta ovatko täkäläiset vaarassa unohtua kokonaan?” hän miettii.

Harrastajavalokuvaaja Johanna Kare kuvasi ”hietsulaisia”, kuten Hietaniemenkadun asuntolan väki itseään kutsuu. Hän halusi kuvillaan korostaa heidän arvokkuuttaan – myös heille itselleen. ”He eivät halunneet nimiään julkisuuteen, monella ei ole mielestään mitään ihmisarvoa. Tuntuu, että me pidämme heitä itseämme vähempiarvoisina, vaikka emmekö me kaikki ole samanarvoisia?”

13.3.2016 2:00 | Päivitetty 13.3.2016 13:05

Entten tentten teelika mentten, hissun kissun... Kuka putoaa, ja kuka pysyy pelissä mukana?

Se on usein herrassa.

Tavanomainen kuvio sille, että mies putoaa yhteiskunnan ulkopuolelle on seuraava: ero ja kodin menettäminen, alkoholi, uuden asunnon menettäminen, potkut töistä, alkoholismi ja kulkeminen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat