Kaupunki

Pyörävaras lukittautui vessaan ja löi poliisia Esplanadin puistossa Helsingissä

Varas irrotti wc:ssä pyörästä lukon ja yritti paeta, jolloin vapaalla ollut poliisi pysäytti hänet, ja kaksikko päätyi painimaan keskellä puiston iltapäiväruuhkaa.

Polkupyörävaras lukittautui pyörän kanssa puiston yleisövessaan ja löi vapaalla ollutta poliisia keskellä Esplanadin puiston iltapäiväruuhkaa perjantaina iltapäivällä Helsingissä.

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun vapaalla ollut poliisi huomasi Esplanadin puiston suuntaan lukittua pyörää raahanneen miehen. Poliisi ilmoitti hätäkeskukseen seuraavansa polkupyörävarasta.

Poliisin seuratessa miehen toimia tämä livahti pyörineen puiston yleiseen vessaan. Poliisin ei auttanut kuin jäädä passiin saniteettitilojen ovelle.

Hälytetty poliisipartio ei ollut vielä ehtinyt paikalle, kun varas tulikin jo ulos. Hän oli irrottanut wc-tiloissa pyörästä lukon ja yritti poistua nopeasti paikalta varastetulla ajokillaan.

Tapahtumia seurannut vapaalla ollut poliisi puuttui peliin ja pysäytti miehen. Hän kertoi epäillylle varkaalle myös, että paikalle on soitettu poliisi. Tällöin uutisesta suivaantunut pyörävaras oli yrittänyt poistua väkisin paikalta, jolloin poliisi tarttui tätä käsivarresta. Varas vastasi lyömällä poliisia muun muassa kasvoihin ja kaksikko päätyi painimaan.

Painin pani keväisessä puistossa merkille myös ohikulkija, joka kertoi myöhemmin poliisille havainneensa kahden miehen painivan puistossa ja toisen sanovan moneen kertaan olevansa poliisi pyytäessään varasta rauhoittumaan. Ohikulkija meni poliisin avuksi ja yhdessä nämä onnistuivat taltuttamaan riehaantuneen pyörävarkaan.

Poliisipartion saapuessa paikalle, varas jatkoi riehumistaan eikä suostunut kertomaan virkavallalle henkilötietojaan. Niinpä mies laitettiin käsirautoihin ja toimitettiin poliisin hoteisiin.

Vapaalla ollut poliisimies loukkasi kiinniotossa polvensa, kätensä ja olkapäänsä. Myös hänen huuleensa tuli verestävä haava.

Vuonna 1995 syntynyttä polkupyörävarasta epäillään nyt paitsi varkaudesta myös virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Rikosylikonstaapeli Mika Myöhäsen mukaan poliiseilla on ”sisään rakennettu” taipumus puuttua epäiltyihin rikoksiin myös vapaa-ajallaan.

”On tärkeää silloin pitää huolta omasta turvallisuudestaan”, Myöhänen huomautti lauantaina.

Siviilivaatteissa olevan poliisin on myös selkeästi kerrottava olevansa poliisi, kuten Esplanadin puiston tapauksessa oli tapahtunut.

Pyörässä oli turvatarra, joka helpottaa pyörän omistajan tavoittamista.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Poliisi
 • Pyörävarkaudet
 • Helsinki
 • Jukka Hiiro

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  6. 6

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  7. 7

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  8. 8

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  8. 8

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  11. Näytä lisää