Kaupunki

Kallio Block Party levittäytyi laajemmalle kuin koskaan

Korttelijuhla houkutteli tuhansia ihmisiä Linjoille, Tokoinrantaan ja Ympyrätalon ympäristöön

”Piti mennä katsomaan tänään kämppiä, mutta ne jäivät nyt katsomatta”, harmitteli joensuulainen Olli Hiltunen Kolmannella linjalla Helsingin Kalliossa lauantaina iltapäivällä. Tai ei harmia ehkä sittenkään ollut oikeasti ilmassa, sillä Hiltunen ja Juuassa asuva Antton Kokkonen päätyivät sattumalta Kallio Block Party -tapahtumaan, joka levittäytyi entisen työläiskaupunginosan kaduille ja puistoihin.

Neliöiden hyötykäytön arvioimisen sijasta Pohjois-Karjalan miehet tutkailivat elektronisen musiikin rytmejä Kallion sydämessä, maineikkaan Pub Sirdien kupeeseen rakennetun Kolmosvaihde-lavan edustalla.

Jo kuudetta kertaa järjestetyn korttelijuhlan tunnelma miellytti Hiltusta ja Kokkosta.

”Ihmiset ovat iloisia ja tanssivat – ei ole näkynyt mitään tappeluita”, Kokkonen sanoi.

Havainto sai tukea myös komisario Arto Laitiselta. Ainakaan alkuiltaan mennessä Block Party ei ole aiheuttanut lisätyötä poliisien lauantaihin.

”Meillä on käynnissä nuorisovalvontaviikonloppu, eli tehostetusti valvomme muun muassa nuorten alkoholinkäyttöä”, Laitinen kertoi.

Poliisin painopistealue on Laitisen mukaan lauantaina Kalliota enemmän Kyläsaaressa, jossa lähes 35 000 ihmistä juhlii Weekend-festivaaleilla. Sekin tapahtuma on sujunut ainakin alkuiltaan asti ilman vakavia järjestyshäiriöitä.

Block Party veti Kallioon arviolta tuhansia ihmisiä. Kävijämäärän arviointia hankaloittaa se, että maksuton ja aitaamaton tapahtuma levittäytyi tänä vuonna Ympyrätalolta Tokoinrantaan ja Linjoille asti. Viime vuonna korttelijuhla oli Kurvissa, ja autot saivat väistyä noin 10 000 juhlijan tieltä Hämeentieltä.

Myös tällä kertaa katuja suljettiin, mutta liikennehaitta on jäänyt vuoden takaista lievemmäksi.

Kallio Block Party järjestettiin perinteiseen tapaan vapaaehtoisvoimin ja Kallio-liikkeen luotsaamana. Talkootöitä ovat tekemässä muiden muassa Elisa Kuusela ja Laura Kontiala, jotka työntelivät roska-astioita katufestivaalin ensi tunteina Toisella Linjalla.

Kaikissa Block Party -tapahtumissa talkoissa olleen Kontialan mukaan järjestäjät panostivat tänä vuonna entistä ponnekkaammin roskaamisen ja muiden sotkujen hillitsemiseen jo ennakolta. Esimerkiksi bajamajoja oli rahdattu Kallion kaduille tällä kertaa sata, kun vuosi sitten niitä oli vain 50.

Block Partyn ympäristöryhmään kuuluvat Kuusela ja Kontiala muistuttivat myös juhlijoiden omasta vastuusta. Mahdollisimman vähäiset sotkut, kuten virtsat porttikongeissa, tukevat osaltaan sitä, että tapahtuma voi jatkua myös tulevina kesinä.

”Ei se ole mitään rakettitiedettä, että jokainen laittaa omat roskansa roskikseen”, Kontiala sanoi.

Kallio-liike uudisti Block Partya tänä vuonna ”yksilöllisempään ja intiimimpään suuntaan”. Käytännössä tämä näkyy esimerkiksi siinä, että musiikkilavat ovat aiempaa pienempiä ja ne on myös levitetty laajemmalle alueelle kuin koskaan.

Block Party elävöittää erityisesti Ympyrätalon seutua, joka ei perinteisesti ole vilkkaimpia alueita Kalliossa.

Juhlat kello 14 aloittaneen rap-kokoonpano Gasellien jälkeen yleisölle on ollut tarjolla monenmoista musiikkia: muun muassa funkia sekä housea. Ohjelmassa on myös esimerkiksi tanssia, sirkusta ja skeittausta.

Vastikään Toiselle linjalle muuttaneen, kolmannen polven stadilaisen Anu Linkiön mielestä on upeaa, että kotiovesta voi astua suoraan festivaaleille.

”Tämähän on ihan mahtava tapahtuma. Enemmän vaan tällaisia”, Linkiö totesi.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tapahtumat
 • Kallio

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Seuraan lyöttäytynyt kaksikko repi suomalaiselta hopeakorun Firenzessä – mies hermostui ja taltutti ryöstäjät pystypainin jälkeen: ”Poliisi sanoi, että aika harvoin käy näin”

  2. 2

   Suomalais-hollantilainen laite mullisti saasteiden mittauksen: Satelliittikuvat paljastavat, missä päin maailmaa ilma on saastuneinta

  3. 3

   Helsinki käynnisti sisäisen tarkastuksen: miljoonien eurojen asvalttiurakoissa epäillään vuosia jatkunutta ylihinnoittelua – Urakoitsija: ”Siellä on totta kai hullun tuntuisia hintoja”

   Tilaajille
  4. 4

   Maahanmuuttaja­taustainen 16-vuotias poika käytti nuuskaa, isoveli hakkasi tunnin ajan sähköjohdolla ja rautaputkella – ”Kunniaväkivalta koskee myös poikia”

   Tilaajille
  5. 5

   Lääkäri ei ottanut poikani puheita itsemurhasta todesta – ensimmäinen yritys oli viimeinen

  6. 6

   Miljardööri Elon Musk aikoo kuljettaa ensimmäiset sata ihmistä Marsiin jo seitsemän vuoden päästä – Onko se mahdollista?

  7. 7

   The New Yorker: Presidentti Trump vitsaili varapresidentti Pencen ”haluavan hirttää kaikki homot”

  8. 8

   Suomessa tutkijoita ei kouluteta esiintymään, ja siitä on haittaa koko suomalaiselle tieteelle

  9. 9

   Kela vastaa yksinhuoltajalle, joka säästi lapsilleen rahastoon: ”Lapsen säästörahaston varat pitää käyttää lapsesta aiheutuviin menoihin”

  10. 10

   Suomi on tarina miesjoukosta metsässä – mutta miksi iloiset velikullat vaikenivat?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Olen säästänyt alaikäisille lapsilleni vuosien ajan pieniä summia rahastoihin – nyt Kela laskee ne perheen tuloiksi

  2. 2

   Seuraan lyöttäytynyt kaksikko repi suomalaiselta hopeakorun Firenzessä – mies hermostui ja taltutti ryöstäjät pystypainin jälkeen: ”Poliisi sanoi, että aika harvoin käy näin”

  3. 3

   ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

   Tilaajille
  4. 4

   Tehdas­rakennuksen palosta aiheutunut savuvaara ohi Helsingin Tapanilassa, myös juna-asema avattu

  5. 5

   Kela vastaa yksinhuoltajalle, joka säästi lapsilleen rahastoon: ”Lapsen säästörahaston varat pitää käyttää lapsesta aiheutuviin menoihin”

  6. 6

   Eroperheen lapsella Kaurilla on niin monta aikuista elämässään, ettei hän ole varma, kuinka monta kotia hänellä on – HS:n lukijat kertovat, kuinka kahden kodin perheissä pärjätään

  7. 7

   Humalainen nuorisojoukko jahtasi kahta 15-vuotiasta teräaseen kanssa Espoossa – Jahdatut piiloutuivat bussiin, joukkio hajotti kahdeksan ikkunaa

  8. 8

   Keskustan sisäistä sähköpostia levisi koko eduskunnalle: ”Sipilän pitäisi lopettaa kiukuttelu ja ukonvaihtamispuheet”

  9. 9

   Pellolta löytyi ammuttu mies, motiiviksi epäillään tieriitaa – uhri oli ärsyyntynyt liikenteestä ja asetellut tielle esteitä

  10. 10

   ”Rekan nupissa pystyn rauhoittumaan ja ajamaan rauhassa auringonlaskuun” – Jenna, 20, Eveliina, 24, ja Jasmin, 27, kertovat, miksi he ryhtyivät rekkakuskeiksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ossi Nyman ei tee töitä ja sanoo, että työvoimatoimisto on ihmisoikeusloukkaus – näin ”ideologisesti työtön” taktikoi itselleen yhteiskunnan tuet

   Tilaajille
  2. 2

   Koko some kuohuu, sillä Pressiklubin juontaja Sanna Ukkolalle ehdotettiin erikeeperiä päähän, tämä kanteli ehdottajan pomolle ja myrsky oli valmis – tästä on kyse

  3. 3

   ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

   Tilaajille
  4. 4

   ”Sinun hiljaisuutesi on valanut sementtiin itätytön stereotypian, ja se myy lisää poikamiesmatkoja”, kirjoittaa kirjailija Sofi Oksanen avoimessa kirjeessään Melania Trumpille

  5. 5

   Kirjailija kertoi olevansa ”ideologisesti” työtön ja kikkailevansa tukia – TE-toimisto katkaisee tuet ja aloittaa poikkeuksellisen selvityksen

  6. 6

   Trumpin lähipiiri pelkää presidentin olevan ”hajoamassa” – avustajat yrittävät pitää presidentin aisoissa, kun hän saapuu toimistolle kiihdyksissään

  7. 7

   Kiusaajat voittivat Niklas Herlinin

   Tilaajille
  8. 8

   Teollisuuden ja median suuromistaja Niklas Herlin on kuollut

  9. 9

   Nalkutatko sinäkin? ”Naisvalitus” ei ole naisten vika, vaan puhetapa kertoo parisuhteiden epätasa-arvosta

   Tilaajille
  10. 10

   Naisen käsi osui vahingossa vastaan kävelleeseen mieheen Kalliossa – mies raivostui silmittömästi, löi ja potki naista

  11. Näytä lisää