Laittomia välityspalkkioita ja asumiskelvottomia asuntoja – maahanmuuttajien asuntopula loi pääkaupunkiseudulle pimeät vuokramarkkinat - Kaupunki | HS.fi

Laittomia välityspalkkioita ja asumiskelvottomia asuntoja – maahanmuuttajien asuntopula loi pääkaupunkiseudulle pimeät vuokramarkkinat

Halpojen vuokra-asuntojen pulasta ja pääkaupunkiseudulle muuttavista tuhansista oleskeluluvan saaneista maahanmuuttajista syntyy huolestuttava yhdistelmä, sanovat asiantuntijat.

Somaliasta Suomeen lähes kymmenen vuotta sitten muuttaneella Osmanilla ei ole hyvästä kielitaidosta ja kovasta yrityksestä huolimatta pysyvää kotia tai työtä. (Osman esiintyy artikkelissa yksityisyytensä vuoksi vain etunimellä.)

30.9.2016 2:00 | Päivitetty 30.9.2016 6:48

On pyydetty pimeitä välitys­palkkioita ja pimeitä vuokria. On vuokrattu asumiskelvottomia asuntoja. On vuokrattu asuntoja, joita ei ole olemassa.

Pääkaupunkiseudulle muuttaa lähivuosina tuhansia oleskelu­luvan saaneita maahanmuuttajia, ja seudulla on akuutti pula halvoista vuokra-asunnoista. Nämä asiat muodostavat vaarallisen yhdistelmän.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat