Stadin derbyistä tuli äärioikeiston ja anarkistien taistelutanner – Poliisille tutut lietsojat ”näkevät tilaisuuden tapella ja yrittävät olla kasvottomia siellä seassa” - Kaupunki | HS.fi

Stadin derbyistä tuli äärioikeiston ja anarkistien taistelutanner – Poliisille tutut lietsojat ”näkevät tilaisuuden tapella ja yrittävät olla kasvottomia siellä seassa”

Helsingin keskustassa tapeltiin perjantaiyönä joukolla HIFK:n ja HJK:n paikallisottelun jälkeen. Tällä kertaa Kaisaniemen puistosta kiinni otetut tappelijat olivat poliisin mukaan ”samoja naamoja, jotka pyörivät järjestämässä tappeluita otteluissa ja mielenosoituksissa”.

Helsinkiläisten jalkapallojoukkueiden HIFK:n ja HJK:n kannattajien joukkoon on Helsingin poliisin mukaan hakeutunut häiriköitä, jotka lietsovat väkivaltaa.

2.10.2016 14:01 | Päivitetty 2.10.2016 19:53

Uusnatsit ja toinen ideologinen ääripää vasemmistoanarkistit ovat valjastaneet Helsingin suuret jalkapallon paikallisottelut ja niihin liittyvät fanikulkueet omiin tarkoituksiinsa.

Samat Helsingin poliisin tunnistamat häiriön lietsojat ilmestyvät kulkueiden eturiviin sekä Stadin derbyissä että esimerkiksi vapun ja itsenäisyyspäivän mielenosoituksissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat