Supercell maksoi Helsingille ennätyksellisen veropotin – Espoo jäi ilman, koska peliyhtiö vaihtoi aikanaan kaupunkia - Kaupunki | HS.fi

Supercell maksoi Helsingille ennätyksellisen veropotin – Espoo jäi ilman, koska peliyhtiö vaihtoi aikanaan kaupunkia

Supercell maksoi Helsingille viime vuonna yhteisöveroina noin 65 miljoonaa euroa, enemmän kuin yksikään yritys yhden vuoden aikana aiemmin. Supercell, Nordea ja OP-ryhmä tuovat Helsingille jo yli kolmanneksen kaupungin yritysverotuloista.

Supercellin perustajajäseniin kuuluva Ilkka Paananen sanoo, että yritys on keskittänyt toimintansa Helsinkiin muun muassa hyvien joukkoliikenneyhteyksien ja palveluiden takia. Hänen mielestään on tärkeää, että Helsinki pysyy viihtyisänä jatkossa, jotta Supercellin kaltaiset yritykset saavat houkuteltua itselleen osaavaa ulkomaista työvoimaa.­

2.11.2016 10:16 | Päivitetty 2.11.2016 11:22

Peliyhtiö Supercell on nyt suurempi kuin Nokia. Ainakin, jos asiaa mittaa Helsingin saamilla yritysveroeuroilla. Pelijätti takoi viime vuonna lähes 880 miljoonan liikevoiton, josta se maksoi yhteisöveroa 176 miljoonaa euroa.

Yhteisövero on yritysten maksama tulovero, joka lasketaan veronalaisten tulojen ja vähennyskelpoisten menojen erotuksesta. Kunnat saavat osan yhteisöveron tuotosta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat