Kaupunki

Helsingin urheilupaikkojen kunnostamiseen vauhtia Stadionalue peruskorjataan

Tilaajille

Helsingin liikuntavirasto on pääsemässä jälleen vauhtiin urheilupaikkojen korjaamistyössä monen vuoden halvaantuneen tilanteen jälkeen. Liikuntalautakunta päätti tilata lähes 60 pienehköä korjaus- ja uudisrakennustyötä rakennusvirastolta tiistaina. Lisäksi lautakunta hyväksyi suurien korjausten suunnitelmia.

Suuriin töihin kuuluu esimerkiksi Uimastadionin perusparantaminen. Rakennustyön kustannusarvio on lähes 50 miljoonaa markkaa. Hankkeeseen on varattu 3 miljoonan markan suunnittelumääräraha kuluvalle vuodelle. Ensi vuoden syksyllä saadaan käyntiin vaadittavat purkutyöt. Seuraavina vuosina satsausten täytyy olla merkittävästi suurempia, jotta pysyttäisiin aikataulussa. Parannustöiden on määrä valmistua vuoden 1993 toukokuussa.

Stadionin korjaustyöt vuoden 1994 pidettäviin Euroopan mestaruuskilpailuihin ovat myös käynnistymässä. Ensimmäisessä vaiheessa on tarkoitus uusia Stadionin videotaulu. Liikuntalautakunta esittää, että Stadion-säätiölle myönnettäisiin taulun uusimiseen 4,5 miljoonan markan laina. Stadionin korjaaminen maksaa kuitenkin yhteensä sadan miljoonan markan paikkeilla.

Liikuntatoimenjohtaja Soili von Hertzen sanoo, että asiat ovat tällä hetkellä varsin hyvin reilassa. Rakennusvirastolta tilattavat korjaussuunnitelmat ja -työt ovat osittain jo toteuttamisvaiheessa.

Rakennusviraston töiden yhteissumma on nyt hieman yli 52 miljoonaa markkaa. Korjaustyöt pyritään tekemään suurimmaksi osaksi tänä vuonna ja ensi vuoden alussa.

Liikuntatoimenjohtaja Hertzen arvioi, että painopiste on tällä hetkellä jalkapallokenttien kunnostuksessa. Pallokenttä on ensisijainen ja lisäksi ovat listalla Herttoniemen kentän suunnittelu- ja rakentaminen. Talin kenttien perusparannus kuuluu myös käsittelylistan kärkeen. Kaikki nämä työt lähtevät käyntiin tänä vuonna, koska niille on myönnetty rahoja, jotka täytyy käyttää tänä vuonna. Ellei näin tehdä, siirtyvät rahat takaisin kaupungin kokonaisbudjettiin.

Uimastadionin peruskorjausta Hertzen pitää välttämättömänä, vaikka siihen ei ole varattu kaikkia rahoja viisivuotissuunnitelmassa. Kaupunginhallituksen tehtävä on ottaa kantaa rahoista ja työvauhdista. Lopulta valtuusto päättää budjetista ja kuntasuunnitelmasta eli rahoista.

"Uimastadion on kyllä aika huonossa kunnossa. Se kohta paukahtaa. Putket ja muut rakenteet menevät jatkuvasti rikki. Samassa jamassa ovat myös kaikki muutkin laitokset", Hertzen toteaa.

Laitosten kunnostaminen on laiminlyöty Hertzenin mukaan vuosikymmenien ajan, ja näin ne ovat päässeet niin huonoon kuntoon, ettei normaali perusparannus oikeastaan riitä. Tilanne on sama sekä pienissä kohteissa että Stadionilla.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  7. 7

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  8. 8

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  9. 9

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  10. 10

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  9. 9

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  10. 10

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää