Kaupunki

Paciuksenkatu 4:n vuokratalo palkittiin viime vuoden parhaana Vuoden hitas-talossa asuu kaupungin ja HYKS:n väkeä

Tilaajille

Meilahdessa Paciuksenkatu 4:ssa asuvat kaupungin ja HYKS:n työntekijät voivat syystä röyhistää hiukan rintaansa. Heidän kotitalonsa on luokiteltu parhaaksi viime vuonna valmistuneista hitas-taloista.

Helsingin kaupungin hitas-työryhmä on vuodesta 1979 lähtien valinnut vuoden parhaan hitas-kohteen. Viime vuoden parhaaksi katsottiin kaupungin asuntotuotantotoimiston rakennuttama vapaarahoitteinen vuokratalo, jossa on kaupungin ja HYKS:n väen työsuhdeasuntoja.

Asunto Oy Paciuksenkatu 4:n tontti on meluisan pääkadun varrella Meilahden sairaalan lämpökeskuksen vieressä. Arkkitehti Jarmo Pulkkinen on suunnitellut tontille kolme viisikerroksista pistetaloa, jotka kääntävät selkänsä Paciuksenkadulle. Kaikki parvekkeet on ryhmitelty Meilahden urheilupuiston puolelle. Ylimmistä kerroksista näkee merelle.

Julkisivut ovat pääasiassa kevytpestyä valkobetonia. Porrashuoneiden lasitorneissa ja parvekkeilla on käytetty maalattua terästä. Paciuksenkadun reunaan on rakennettu puolitoista metriä korkea liuskekivinen aita, joka on erittäin harvinaista herkkua vuokrataloissa. Autopaikat ovat jonossa kiviaidan takana.

Talossa on yhteensä 67 asuntoa, joiden keskipinta-ala on vajaat 45 neliömetriä. Melkein kaikki ovat yksiöitä tai kaksioita, joiden lisäksi talossa on neljä kappaletta kolmen huoneen ja keittiön perheasuntoja.

Kunniakirjat suunnittelijoille ojentanut apulaiskaupunginjohtaja Erkki Tuomioja huomautti, että pienasuntojen rakentaminen tuli tässä tapauksessa melkein tuhat markkaa neliömetriltä kalliimmaksi kuin tavallisessa aravatalossa. Vaikea tontti ja suhdanteet vaikuttivat myös asiaan.

Paciuksenkatu 4:n asuntoneliön keskihinta oli 8100 markkaa. Urakkakilpailu ratkaistiin huhtikuussa 1988. Pääurakoitsijaksi selviytyi rakennusliike K E Nyman Oy. Talo valmistui viime vuoden elokuussa.

Kaupungin virkamiehistä koostuva hitas-työryhmä arvioi, että Kiinteistö Oy Auroranlinna, Kiinteistö Oy Ylämalmintori ja As. Oy Raetie olivat muita hyviä hitas-taloja viime vuonna valmistuneiden joukossa.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  7. 7

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  8. 8

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  9. 9

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  10. 10

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  9. 9

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  10. 10

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää