Kaupunki

Länsiväylää levennetään 15 miljoonalla Postipuun ala-asteen koulu valmistuu Leppävaaraan

Tilaajille

Espoon kurjistunut talous ei jarruta Länsiväylän leventämistä. Kaupungin eteläisen pääväylän parantamiseen uusine Hakalehdon liittymineen on varattu ensi vuodelle 15 miljoonaa markkaa. Kaikkiaan hanke nielee suunnitelmakaudella yli 50 miljoonaa markkaa. Kaupunki maksaa viidenneksen kokonaiskustannuksista.

Hakalehdon uusi liittymä avaa jo kolmannen reitin Länsiväylältä Tapiolaan. Nykyiset Tapiolan ja Otaniemen liittymät parannetaan. Väylä saa pysyvät bussikaistat. Lisäksi rakennetaan kevyenliikenteen reittejä sekä parannetaan melusuojausta.

Kolmessa erässä rakennettava Haukilahdentie pannaan alulle Matinkylän ja Iirislahden välillä. Kehä kakkonen tullee rakenteille 1993. Kaikkiaan liikenneväyliin kuluu suunnitelmakaudella 329 miljoonaa markkaa. Ensi vuonna metroa suunnitellaan liki miljoonalla. Postipuun ala-asteen koulu valmistuu ensi vuonna Leppävaaran Puustellinmäkeen. Olarin yläasteen ja lukion rakentaminen aloitetaan. Matinkylän ja Leppävaaran ammattioppilaitosten kunnostustyöt valmistuvat. Espoon kauppaoppilaitosta aletaan laajentaa.

Työväenopiston opintomaksuja nostetaan tuntuvasti. Työväenopistossa aloitetaan myös maksullisen palvelun kokeilu. Kirjastoja koetellaan lyhennetyillä aukioloilla ja toimintojen keskittämisellä.

Matinkylän terveysasema valmistuu. Nihtiristin dementiakodille vuokrataan tilat. Puolarmetsän sairaalan 1995 alkavaan laajennustyöhön varataan suunnittelurahoja. Vanhusten Aurorakotia ryhdytään ehostamaan. Espoonlahdessa käynnistyy 15-paikkainen päiväsairaala.

Kotipalvelun määräraha on kolmisen prosenttia pienempi kuin tänä vuonna; apua annetaan eniten huonokuntoisimmille ja perheille.

Karhusaaren päärakennus riisuu viimeisetkin korjaustelineensä ja on käyttökunnossa vuoden lopussa. Kotiseututalo Villa Rulludd avaa ovensa espoolaisille.

Niittykummun paloasemalle saadaan jo tänä vuonna paloauto ja ambulanssi, joten autiudella uhattu asema saadaan käyttöön ensi vuonna. Puuttuvista viroista päätetään vielä tässä kuussa.

Espoonlahden vesitornia aletaan pystyttää. Suomenojan puhdistamon uusimista jatketaan. Kolmirannan yhdysviemäri valmistuu. Kierrätyskeskusta ei käynnistetä.

Vuoden alusta espoolainen maksaa seutuliikenteen näyttölipusta 330 markkaa ja sisäisen liikenteen näyttölipusta 160 markkaa. Joukkoliikenteen kokonaissubventio on 43 prosenttia.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  7. 7

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  8. 8

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  9. 9

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  10. 10

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  9. 9

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  10. 10

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää