Kaupunki    |   Minne mennä

tänään 24. lokakuuta Seitsemän...

Tilaajille

tänään 24. lokakuuta Seitsemän minuuttia maailmanrauhaa vietetään eri puolilla maailmaa YK:n päivän kunniaksi. Rauhan puolesta hiljennytään klo 19-19.07 Suomen aikaa. Sri Chinmoy Center järjestää myös Seitsemän minuuttia maailmanrauhaa -yleisötilaisuuden klo 18.30 osoitteessa Hämeentie 4 C, tiedustelut puh. 738159. Seitsemän minuuttia pyhitettiin rauhalle ensimmäisen kerran vuonna 1984. Tapahtuman järjestää Sri Chinmoy: The Peace Meditation at the United Nations, joka on YK:n lähettiläiden ja henkilökunnan yhdistys.

YK:n päivän rauhantori järjestetään klo 15-18 Kaivopihalla, tapahtumassa on mukana nuorten- ja rauhanjärjestöjä. Klo 18 pidetään keskustelufoorumi Vanhan ylioppilastalon lehtikahvilassa, keskustelun teemana on Yhdestoista hetki - voisiko kriiseille olla jotain tehtävissä ennen niiden kärjistymistä.

Hiljainen vastalause Bosnian sodalle pidetään klo 20 Senaatintorilla Tuomiokirkon rappusilla. Paikan päällä voi sytyttää kynttilän osoittaakseen vastalauseensa sodalle, kynttilöitä voi ostaa tilaisuudessa.

Ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta kertoo Raimo Ahoniemi Metallityöväen liitosta klo 13 Helsingin Työttömien viikkotapaamisessa Tennispalatsissa, Fredrikinkatu 65 B 2. krs.

Miehen ja naisen itsetunnosta keskustellaan klo 18 Porthanian salissa P 3, Hallituskatu 11. Alustajana toimii professori Liisa Keltikangas-Järvinen ja kommentoijana VTK:n Antti-Veikko Perheentupa.

Solidaarisuuskeittoa Unicefin hyväksi myydään klo 11 alkaen Strindbergin kulmalla Mikonkadulla sekä Kolmen sepän patsaalla. Keitot on valmistettu eduskuntaryhmien reseptien mukaan ja maksavat 10 mk. Tapahtuman tarkoituksena on kiinnittää eduskunnan huomio kansainvälisen solidaarisuuden merkitykseen, sen ovat järjestäneet Högstadieskolan Lönkanin ja Gymnasiet Svenska normallyceumin erikoistumislinjan oppilaat. Keskustan palvilihakeiton ja kristillisten kalakeiton lisäksi myynnissä on myös keitto-ohjeet sisältävä keittokirjanen sekä viime vuonna eduskunnassa äänitettyä joulumusiikkia.

Anonyymit juomisestaan huolestuneet , jotka eivät pidä itseään alkoholisteina kokoontuvat viisi kertaa viikon kahden välein. Kaupungin päihdeasiaintoimiston ryhmien keskustelut kestävät pari tuntia kerrallaan. Osanotto on maksutonta. Ilmoittautumiset 24.-28. 10. klo 12-18 puh. 7013786.

Kielikylpyperiaatteen tunnetuksi tuomiseksi luennoi professori Christer Laurén klo 19 Kirkkonummen keskustan koulun auditoriossa.

Turvapäivä-tempaus Pelastava palovaroitin pidetään klo 7-18 Ylioppilastalon alueella, Mannerheimintie 3-5. Tapahtuma on osana valtakunnallisen Palovaroitinkampanjan avaustapahtumaa, joka pidetään Vanhalla ylioppilastalolla klo 10. Paikalla on palovaroittimen hankintaan liittyvää neuvontaa sekä aiheeseen liittyvää ohjelmaa. Pelastuskoirat esittävät taitojaan ja palokuntatorvimusiikki soi.

Sibelius-akatemia: Matti Raekallion piano-oppilaiden konsertti klo 18.30 konserttisalissa Pohjoinen Rautatiekatu 9.

Kirkkokonsertti klo 19 Temppeliaukion kirkossa; Itä-Helsingin Musiikkiopisto, Vox Urbana, johtaa Martti Neuvonen, laulu Anu Michelsson, urut Tapio Tiitu (ohjelma 10 mk).

Lapinlahden linnut Fenniassa klo 23.

Dizzie Fingers Pimeät illat -klubilla Itäkeskuksen Stoassa klo 19.

Robinson ravintola Joyssa.

Seleno Bar Fat Mamassa (10 mk).

Hott File Cantina Westissä klo 22.

Jaro Porter O'Malley'sissa klo 21.

Harry Aaltonen Swing Band Storyvillessä klo 22.

Jeff Silvertrust Hot Tomato Jazz Clubilla klo 20.

Helsingin Kaupunginteatteri

Suuri näyttämö: Piukat paikat ma klo 19 (lm). Pieni näyttämö: Kissaleikki klo 19. Liput 80 mk.

Teatterikorkeakoulu

Paahtimo, Pääskylänkatu 12 E: Bernarda Alban talo klo 21; Elonpiiriesitys klo 19 (30, 15 mk). Q-teatteri, Puolikuu, Tunturikatu 16: Leikin loppu klo 19 (40, 25 mk). Kino Helsinki, Helsinginkatu 25: Niskavuoren nuori emäntä (ensi-ilta) klo 19 (40, 20 mk).

Espoon teatteri, Revontulihalli, Revontulentie 8 A: Nukkekoti klo 19 (80-30 mk).

Ryhmäteatteri, Pengerkatu 11: Iltatähti klo 19 (90-60 mk).

Ravintola Kaksi Kanaa, Kanavakatu 3: JES (musiikkishow) klo 21. Liput 60-20 mk.

Uusi teatteri, Tynnyrintekijänkatu 1: Mumiseva karju klo 19 (35 mk).

Nukketeatteri Vihreä Omena: Tarinataskut klo 18 Malmitalossa Ala-Malmin tori 1 (30 mk).

Nukketeatteri Sampo , Tuhkimo klo 10 kotinäyttämöllä Puotilan ostoskeskuksessa Klaavuntie 11 (30, 25 mk).

Runopuhelin 10043: Christine-Louise Gestrin lukee julkaisemattomia pienoisrunojaan (ruotsiksi). Runopuhelin 0700-9-0397: Sirkka Selja lukee runoja kokoelmastaan Aurinko on tallella.

Viikon runo 9700-3288: En saa tehdä työtä perheeni kustannuksella; Aino-Kaarina Mäkisalo esittää Märta Tikkasen runoja.

tapahtuu musiikki rock, jazz, muut teatteri

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Edis Tatli johtaa EM-ottelua Francesco Pateraa vastaan – HS seuraa, ottelu käynnissä

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  7. 7

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  8. 8

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  9. 9

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  5. 5

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää