Kaupunki

Työttömyys väheni Vantaalla nopeammin kuin muualla maassa

Tilaajille

LEILA VÄLKEVIRTA Vantaan työttömyys on vähenemässä ja se vähenee hieman nopeammin kuin maassa keskimäärin. Tämä käy ilmi Vantaan viime lokakuussa alulle pannun työllisyysohjelman välitarkastelusta.

Vantaalla oli viime syyskuun lopussa runsaat 14200 työtöntä ja 600 kaupungin tukityöllistämää. Nyt huhtikuussa työttömiä oli 12800 ja kaupungin työllistämiä 820. Erityisesti nuorten työttömyys oli parantunut, mutta toisaalta iäkkäitten työttömyys oli pahentunut.

Viime vuoden huhtikuusta Vantaan työttömyys laski vuodessa 1300 henkeä. Kun työttömiä oli 1995 huhtikuussa 16,1 prosenttia, heitä oli nyt huhtikuussa 14,4 prosenttia.

Koko maassa luku oli viime vuonna 18,3 ja nyt huhtikuussa 17,4 prosenttia.

Kaupunginhallituksen saamassa väliraportissa luetellaan erilaisia toimia ja hankkeita, joilla työllisyyttä on yritetty parantaa. Esimerkiksi pitkäaikaistyöttömille tarkoitettu, Euroopan sosiaalirahaston osarahoituksella perustettu Työllisyyspolku -hanke on tuottanut yksilölliset polut 410 henkilölle.

Nuorisotoimen organisoima Elämän eväät -hanke veti piiriinsä viime vuonna 149 nuorta. Tänä vuonna määrä nousee 220:een. Oppisopimuskoulutuksen on aloittanut tänä vuonna 165 vantaalaista.

Yrityspalvelut-hankkeen piirissä on meneillään monia kaupungin ja yritysten yhteisiä toimia. Ryhmä on perustettu huolehtimaan Vantaan elinkeino-ohjelman toteuttamisesta.

Vantaa tiivisti yhteistyötään työvoimatoimiston kanssa vuoden alussa. Johtava työvoimaneuvoja Seppo Koikkalainen sanoo, että parempaan suuntaan ollaan menossa.

"Erityisesti kevätkuukausina työttömyys tippui noin sadan kuukausivauhtia. Juuri tulleet toukokuun tilastotkin todistavat yhä samaa. Toukokuun työttömyysluku oli 12761 ja jos lomautetut lasketaan pois prosentiksi tulee tasan 14." "Nyt meillä ei ole oikeastaan isompia työttömien ryppäitä tiedossa muuta kuin Linjebussista toukokuussa irtisanotut noin 80 henkeä. Heistäkään kaikki eivät ole vantaalaisia ja irtisanomiset tulevat voimaan vasta elokuussa." Pitkäaikaistyöttömyys on kuitenkin yhä Vantaankin pulma.

Noin 5500 vantaalaista on ollut vuoden tai enemmän työttömänä. Vantaan työvoimatoimisto sai juuri kesäkuun alusta viisi uutta työntekijää käsittelemään 50-58-vuotiaitten työttömien asioita.

Tähän pitkäaikaistyöttömien ryhmään kuuluu Vantaalla noin 1000 kaupunkilaista. Kun jokaisen työttömyys ja tarjolla olevat mahdollisuudet perataan henkilökohtaisesti, Koikkalainen uskoo, että tuloksiakin alkaa vähitellen näkyä.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Edis Tatli johtaa EM-ottelua Francesco Pateraa vastaan – HS seuraa

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  6. 6

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  7. 7

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  8. 8

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  9. 9

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  10. 10

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  5. 5

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää