Kaupunki    |   minne mennä

tapahtuu Kuntovenyttelyä naisille...

Tilaajille

tapahtuu Kuntovenyttelyä naisille järjestää Kunto ja Terveys ry Töölön urheilutalossa (Topeliuksenkatu 41) torstaisin klo 10. Osallistumismaksu syyskaudelta 350 mk.

Eläkeläisten teemapäivä pidetään Hyvä Arki ry:n toimitilassa Poutapilvessä (Kalamatti 3, Espoo) klo 11-16. Päivän aikana mm. tutustutaan järjestön toimintaan sekä kuullaan Espoon kaupungin tervehdys. EU-ruuan jako alkaa klo 11. Vapaa pääsy.

Kellariteatterin pääsykokeet pidetään 6.-8. 9. Ilmoittautua voi p. 1352851 klo 12-18 tai Kellariteatterissa (Liisankatu 27) 6.9. klo 17 saakka.

Ekologinen keittiö -kasvisruokakurssi koontuu 5.9. alkaen kolmen viikon välein torstaisin klo 17.30-20. Osallistumismaksu 300 mk kaudelta tai 100 mk illalta. Helsingin Yhteiskunnallinen Opisto (Kumpulantie 7, 6. krs) järjestää. Tiedustelut p. 2787100.

Helsingin aikuisopistossa (Töölöntullinkatu 8) vietetään avoimien ovien päivää klo 14-19. Ohjelmassa on mm. työnäytöksiä, kuvataidetta, kivi- ja väriterapiaesittely, vatsatanssi- ja salsaesitykset, meikkineuvontaa sekä Töölö Brass -orkesterin musiikkia. Tuulikki Juuselan luento Nainen poliittisena ja yhteiskunnallisena vaikuttajana kuullaan klo 17. Feministinen lyhytelokuva Ampumarata nähdään klo 18.15-18.45.

Kallion tietotuvassa (5. linja 11) voi tänään klo 15-20 kysellä viranomaisilta ja luottamushenkilöiltä mieltä askarruttavista asioista tai kertoa omat ideansa heille. Mukana ovat mm. kaupunginhallituksen puheenjohtaja Rakel Hiltunen sekä Terveys- ja sosiaalivirastot, Pelastuslaitos, aluepoliisi, SPR-Kallio-Käpylä, Kallion seurakunta, Pienperheyhdistys sekä monet kaupunginosayhdistykset. Vapaa pääsy.

Tunne oppimis- ja työtyylisi on aiheena työväenopiston (Tallberginkatu 1 C, 3. krs, Kaapelitehdas) luennolla klo 17.30-20. Auvo Marckwort puhuu. Vapaa pääsy, 40 ensimmäistä mahtuu mukaan.

Erityisesti mieslaulajia kaivataan 40-henkisen Cantabile-sekakuoron vahvistukseksi. Kuoro harjoittelee torstaisin klo 18-21 Alppilan kirkon seurakuntasalissa (Kotkankatu 2), jossa myös tämäniltainen koelaulutilaisuus pidetään klo 17.30. Ensi vuonna 25 vuotta täyttävän Cantabilen taiteellinen johtaja on Timo Lehtovaara.

Koiton sekakuoro hakee uusia laulajia. Harjoitukset pidetään tänään Suoja-Pirtissä (Kotkankatu 14-16 B, sisäpiha) klo 18.

Homoseksuaalien läheisryhmä kokoontuu Setan toimitilassa (Oikokatu 3) klo 18.30-20.30. Tiedustelut sosiaalisihteeri Kaija Kurkela p. 1358303.

Espoon työttömät ry kokoontuu Matinkylän pirtissä (Kuitinmäentie 5) klo 13.

Puutarhajuhlaa vietetään Lauttasaaren kirkolla (Myllykallionrinne 1) klo 17.30-19.30. Toripöydillä on tarjolla kukkia, vihanneksia ja leivonnaisia. Puffetista voi ostaa lohisoppaa, vohveleita ja muuta hyvää. Kimmo Leppälän yhtye ja Mieskuoro Aikamiehet musisoivat. Lapsille on omaa ohjelmaa. Tilaisuuden tuotto käytetään Angolan lähetystyön hyväksi.

Kannelmäen kirjasto (Klaneettitie 5) on avoinna normaalia pidempään klo 10-22. Työväenopisto ottaa vastaan ilmoittautumisia klo 17-22. Leikarit esittävät pelimannimusiikkia klo 19.30.

Rauni-Leena Luukanen kertoo paranormaaleista ilmiöistä ja ufoista sekä vastaa yleisön kysymyksiin Arkadian Yhteislyseossa (Lepsämäntie 15, Klaukkala) klo 19. Tilaisuuden juontaa Jaakko Ojanne. Pääsy 30 mk.

elokuvat

Kirjakaapelissa (Mannerheimintie 22-24, Lasipalatsi) esitetään videokooste Emergent Suomi-Finland, jossa ovat mukana mm. Rosa Liksomin, Marita Liulian ja Seppo Renvallin teokset. Tilaisuus kuuluu Suomalaisen mediataiteen levitysarkisto AV Arkin järjestämään mediataidetta ja -taiteilijoita esittelevää sarjaan.

musiikki

Tapiola Sinfoniettan ja Espoon kaupunginorkesterin konsertissa kuullaan Saint-Saënsin ja Klamin musiikkia. Espoon kulttuurikeskuksessa (Kulttuuriaukio 2) klo 19.30 pidettävän Konsertin johtaa Jean-Jacques Kantorow. Solisteina Laura Mikkola, piano, ja Riitta Pesola, sello. Liput 80-30 mk. Helena Tyrväinen kertoo Uuno Klamista klo 18.45. Sinfoniettan Ystävät ry:n järjestämään esittelytilaisuuteen on vapaa pääsy.

Hämäläis-Osakunnan Laulajat vievät kuulijat 1700-luvulle Sederholmin talossa (Aleksanterinkatu 16-18) klo 17.30 ja 19 järjestettävällä Bellman-musiikkiretkellä. Kustavilaisen ajan Tukholman elämästä kertoo museolehtori Anna Finnilä, Carl Michael Bellmanin laulumaailmaan johdattelee Jere Jäppinen. Liput 35 mk.

Pietarin kamariooppera konsertoi Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksessa (Nordenskiöldinkatu 1) klo 19.30. Liput 60 mk.

Rita Honti soittaa mm. Buxtehuden, Bachin, Franckin ja Alainin musiikkia Kesäillan urkukonsertissa Kannelmäen kirkossa (Vanhaistentie 6) klo 19. Vapaa pääsy, ohjelma 10 mk.

Pyry Mikkola , viulu, ja Risto Lauriala, piano, konsertoivat Kalajärven Ruskatalossa (Ruskaniitty 4, HPY:n Karttasivu 42/ 41-88) klo 19. Pohjois-Espoon musiikkiyhdistys ja Espoon kulttuurilautakunta järjestävät. Liput 40 ja 20 mk.

teatteri

Cyrano de Bergerac. Kansallisteatterin Willensauna klo 19. Liput 90 , 60 ja 40 mk.

Faijat. Kansallisteatterin Omapohja klo 19. Liput 85, 60 ja 40 mk.

West Side Story. Helsingin kaupunginteatterin suuri näyttämö klo 19. Liput 190 ja 130 mk.

Kolina. Helsingin kaupunginteatterin Studio Elsa klo 19.30. Liput 60 mk.

Kellari. Q-teatteri (Tunturikatu 16) klo 21. Liput 65 ja 45 mk.

tanssi

ooppera

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Lautakunta tyrmäsi Helsingin suurmoskeijan: tonttia ei varata, pääsyynä hankkeen rahoituksen alkuperä

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  7. 7

   Espoon ja Vantaan bussilinjoja saatetaan joutua katkaisemaan lumen takia – Espoossa yhä lähes 5 000 taloutta ilman sähköä

  8. 8

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  9. 9

   Kaarina Hazard nauraa asianajajan välityksellä uhkailevalle miehelle #MeToo-keskustelussa – ”Kasvoton valta yrittää sabotoida naisten järjestäytymis­yritykset”

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  2. 2

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  3. 3

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  4. 4

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Potilas ohjattiin päivystyksestä sydänfilmiin Vantaalla, parkkisakko mätkähti – Viranomainen tiukkana: Sakon saa anteeksi ”jos joutuu tyyliin suoraan leikkaussaliin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää