Kaupunki    |   minne mennä

tapahtuu Kävelytesti järjestetään...

Tilaajille

tapahtuu

Kävelytesti järjestetään Myyrmäen urheilupuiston urheilukentällä (Raappavuorentie 2) klo 15.30-17.45. Testi sopii kaikenikäisille miehille ja naisille ja se on osa Vantaan Kunnossa kaiken ikää -kampanjaa. Vapaa pääsy.

Leipien, patonkien ja sämpylöiden leipomista opetellaan Leipäviikolla Uudenmaan Martat ry:n Kauhassa ja Kukkarossa (Uudenmaankatu 24) tänään klo 11-17, ke-pe klo 9-15. Neuvonta on ilmaista.

Hyötykasviyhdistyksen syystorilta Pauligin huvilan pihalta (Mechelininkatu 36) voi klo 17 lähtien ostaa luonnonmukaisesti viljeltyjä vihanneksia, säilykkeitä sekä taimia ja sipuleita syysistutuksiin. Buffetin kasvisherkkuja nautitaan Viipurin Työväen Soittajien tahdissa.

Teatteriryhmä noin 12-vuotiaille kokoontuu ensimmäisen kerran Kallion nuorisotalo Majakassa (Porthaninkatu 2) tänään klo 16.30 ja jatkuu tiistaisin samaan aikaan. Ilmoittautumiset ja tiedustelut ennakkoon, puh. 445228 ma-pe klo 14-17 tai paikan päällä.

Setukaisten kansankalenteri on Tarton yliopiston dosentti Paul Hagun aiheena Tuglas-seuran ja Setukaisten ystävät -yhdistyksen järjestämässä Setumaa ja setukaiset -luentosarjan tilaisuudessa osoitteessa Mariankatu 11 A, ls 10 klo 18-19.45. Vapaa pääsy.

Linnunlaulun runoklubissa Kirjailijatalo Villa Kivessä (Linnunlauluntie 10) klo 19 esiintyvät Pentti Holappa, Tittamari Marttinen ja Markku Envall. Vapaa pääsy.

Polski Owczarek Nizinny -rotuisiin koiriin voi tutustua match show:ssa, joka pidetään Munkkiniemessä Koneen kentällä klo 18. Koirien ilmoittaminen alkaa klo 17. Vapaa pääsy.

Haagan VPK järjestää sammutusnäytöksen VPK:n talolla Etelä-Haagassa (Isonnevantie 29) klo 19. Vapaaehtoisesta palokuntatyöstä kiinnostuneita 18-45-vuotiaita miehiä otetaan samalla koulutettaviksi hälytysosaston jäseniksi. Uusilta jäseniltä edellytetään normaalia kuntoa ja terveyttä sekä soveltuvuus- ja kuntotestin läpäisemistä. Myös nais- ja nuoriso-osastoihin otetaan uusia jäseniä. Vapaa pääsy.

Afasia ja aivohalvaus on tietoillan teemana Vanhustyön keskusliiton kotipalvelutoimistossa (Kuparitie 5) klo 16.30-18. Tietoilta on tarkoitettu vanhusta hoitaville omaisille tai vanhusta auttaville läheisille. Vapaa pääsy.

Presidentti Martti Ahtisaaren esi-isistä esitelmöivät Heljä Pulli ja Veli-Matti Autio Suomen Sukututkimusseuran kokouksessa Säätytalossa (Snellmaninkatu 9-11) klo 18.

Alkoholista ja herkistä tunteista alustaa Risto J. Heikkilä Helsingin A-kilta ry:stä Elokolossa (Toinen linja 31) klo 13. Vapaa pääsy.

Akateemikko Vitalii Goldanskii luennoi Helsingin yliopiston kemian laitoksella (A. I. Virtasen aukio 1) klo 15.15 otsikolla Non-Traditional Pathways of Solid-Phase Astrochemical Reactions. Vapaa pääsy.

Espoonlahden seurakunnan perhekerhot aloittavat kokoontumisensa tänään tiistaina Soukan kappelissa (Soukankuja 3) klo 9.30, Eestinlaakson kerhotilassa (Viittakorpi 3) klo 9.30, ja Iivisniemen seurakuntakodissa (Iivisniemen ostoskeskus) klo 11. Perhekerhon raamattupiiri kokoontuu Ruorikujan kerhotilassa (Ruorikuja 1) klo 9.30, ja Naistenhuone Eestinlaakson (Viittakorpi 3) kerhotilassa klo 20.30. Vapaa pääsy.

Ilmainen Huolipoliklinikka Vallilan terveysasemalla (Rautalammintie 2) auttaa tiistaisin klo 13-15 on auttaa niitä Vallilan, Hermannin ja Itä-Pasilan asukkaita, joiden elämäntilanne tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta, eikä ystävän tai naapurin olkapää ole syystä tai toisesta käytettävissä. Asioida voi nimettömänä joko tulemalla poliklinikalle tai soittamalla p. 31050440. Ajan voi varata p. 31050320. Toiminnasta vastaa sosiaali- ja terveydenhuollon ja seurakunnan yhteistyöryhmä. Vapaa pääsy.

Japanilaisen energiahieronnan avulla lievitetään niska- ja hartiakipuja Caisassa (Kaisaniemenkatu 6, 2. krs) klo 17-18. Japani-Killan järjestämässä esittelytilaisuudessa Anna-Maria ja Katriina Vaara näyttävät, miten se onnistuu. Vapaa pääsy.

Tietoa influenssarokotuksesta sydänpotilaille ja muille kiinnostuneille antaa ylilääkäri Lasse Suominen Tapiolan palvelutalossa (Itätuulenkuja 4 klo 18). Espoon Sydänyhdistys järjestää. Vapaa pääsy.

Helsingin kaupungin terveydenhuolto-oppilaitoksessa (Lehtikuusentie 4) klo 12-18 voi avointen ovien päivänä nähdä opiskelijoita työn ääressä, mittauttaa verenpaineensa, kysellä ammattikorkeakoulu- tai aikuiskoulutuksesta tai muuten tutustua koulun toimintaan.

musiikki

Pasunisti, säveltäjä James Fulkerson esiintyy workshop-konsertissa Sibelius-akatemian kamarimusiikkisalissa (Pohjoinen Rautatiekatu 9) klo 18. Fulkerson soittaa amerikkalaisia teoksia sekä puhuu soiton ja elektroniikan yhdistämisestä.

Shrivastav-trio - Baluji Shrivastav, sitar, Sarwar Sabri, tabla, Kamal Sabri, sarangi - esittävät klassisista intialaista musiikkia Mohan Kumarin näyttelyn avajaiskonsertissa Ritarihuoneella (Ritarikatu 1) klo 19. Liput 50 ja 40 mk.

tanssi

Tärkeintä on olla siisti! Tanssijat Hannu Hyttinen ja Katariina Kahila esiintyvät Malmitalossa (Ala-Malmin tori 1) klo 12. Liput 30 ja 20 mk.

elokuvat

Kontulan palvelukeskuksessa (Kotikonnuntie 14) esitetään klo 13 elokuva Serenaadiluutnantti. Vapaa pääsy.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Lautakunta tyrmäsi Helsingin suurmoskeijan: tonttia ei varata, pääsyynä hankkeen rahoituksen alkuperä

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  7. 7

   Espoon ja Vantaan bussilinjoja saatetaan joutua katkaisemaan lumen takia – Espoossa yhä lähes 5 000 taloutta ilman sähköä

  8. 8

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  9. 9

   Kaarina Hazard nauraa asianajajan välityksellä uhkailevalle miehelle #MeToo-keskustelussa – ”Kasvoton valta yrittää sabotoida naisten järjestäytymis­yritykset”

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  2. 2

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  3. 3

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  4. 4

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Potilas ohjattiin päivystyksestä sydänfilmiin Vantaalla, parkkisakko mätkähti – Viranomainen tiukkana: Sakon saa anteeksi ”jos joutuu tyyliin suoraan leikkaussaliin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää