Kaupunki

Vantaan Askistontien ja Vihdintien...

Tilaajille

Vantaan Askistontien ja Vihdintien liittymään tulee valot Vantaan kaupunki ja tielaitos sopivat Kehä kolmosen liikennejärjestelyistä Vantaan Askistontien ja Kehä kolmosen risteyksen turvallisuutta parannetaan kieltämällä vasemmalle kääntyminen. Muutoksen myötä linja-autojen reitit muuttuvat niin, että Askistontien ja Vihdintien liittymän merkitys Askiston liikenteelle kasvaa. Siksi liittymään rakennetaan liikennevalot ensi kesänä.

Vantaan kaupunki ja tielaitos ovat saaneet sovittua järjestelyistä, joiden avulla parannetaan vaarallisen liittymän liikenneturvallisuutta.

Ensi vuoden alussa Askistontieltä ja Tavastkullantieltä Kehä kolmoselle kielletään kääntyminen muilta kuin linja-autoilta. Uudet järjestelyt toteutetaan heti, kun tarvittavat liikennemerkit ja opastusjärjestelyt on saatu valmiiksi.

Myöhemmin ensi vuoden aikana on tarkoitus tehdä varsinaiset rakenteelliset muutokset liittymässä. Silloin Askistontien ja Tavastkullantien liittymät muuttuvat suuntaisliittymiksi, joissa linja-autojenkaan vasemmalle kääntyminen ei ole mahdollista.

Muutosten myötä linja-autojen reitit muuttuvat joko seuraavan tai sitä seuraavan aikataulumuutoksen yhteydessä. Askistontien liittymässä Kehä kolmosen eteläpuoleisen pysäkin jalankulkuyhteyksien parantamista selvitetään samalla.

Ensi vuoden alussa tielaitos aloittaa yleissuunnittelun Kehä III:n parantamiseksi Vantaankartanon ja Vantaankosken välillä. Samalla tutkitaan mahdollisuudet rakentaa eritasoliittymä Askistoa ja Hämeenkylää palvelemaan.

Tielaitos ja Vantaan kaupunki ovat olleet eri mieltä siitä, mitä Askistontien ja Kehä III:n vaaralliselle tasoliittymälle pitäisi tehdä. Vantaan kaupunki on esittänyt useaan kertaan tielaitokselle, että Askistontien ja läheisen Tavastkullantien risteyksiin laitettaisiin liikennevalot. Tielaitos on harannut vastaan siksi, että se haluaisi poistaa liittymät kokonaan.

Neuvotteluissa etsittiin toteuttamiskelpoista ratkaisua, jolla liittymien liikenneturvallisuutta voitaisiin parantaa nopeasti. Turvallisuuden lisäksi ratkaisussa ovat painaneet liikenteen sujuvuus sekä kustannukset.

Askistontien liittymän vaarallisuus nousi vakavan keskustelun aiheeksi jokin aika sitten, kun viihdetaiteilija Reino Markkula kuoli liikenneonnettomuudessa kyseisessä risteyksessä. Askiston asukkaat ovat vaatineet liikennevaloja liittymään.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  8. 8

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  9. 9

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  10. 10

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää