Kaupunki

Itäkeskuksen kirjasto suljetaan puoleksi vuodeksi remontin vuoksi

Tilaajille

Helsingin toiseksi vilkkain kirjasto suljetaan peräti puoleksi vuodeksi laajennus- ja muutostöiden vuoksi. Itäkeskuksen kirjasto avattiin 1984 ja se todettiin ahtaaksi jo pari vuotta myöhemmin. Tilat kaksinkertaistuvat, kun kellarikerros otetaan kirjaston käyttöön.

Kirjaston johtaja Marja-Leena Rantanen kertoo, että kirjaston käytössä on 1100 neliötä ja nyt saadaan yli 900 neliötä lisää. Työväenopisto, nuorisotalo ja kulttuuriasiankeskus saavat myös uusia tiloja kellarikerroksesta.

Kirjastolla on evakkomatka edessä tämän kuun viimeisenä päivänä. Kirjaston nelisenkymmentä työntekijää ovat korjaustöiden aikana töissä muissa kaupungin kirjastoissa.

Uusiin tiloihin sijoitetaan lehtien lukualue, opintolukusali ja aikuisten kaunokirjallisuus. Lasten ja nuorten lehdet jäävät omille osastoilleen.

Katutasolla nykyiset osastot laajenevat; aikuisten tietokirjaosasto ja lasten osasto saavat lisää tilaa. Lisäksi nuoret saavat oman kirjasto-osaston, ja musiikkiosasto sijoittuu nykyiselle lehtialueelle.

Kirjaston johtaja uskoo, että alueen asukkaat löytävät palvelut itäisen Helsingin kuudesta muusta kirjastosta. Itäisellä alueelle toimivat Kontulan, Vuosaaren, Herttoniemen, Roihuvuoren, Laajasalon ja Kulosaaren kirjastot.

Rantanen huomauttaa, että alueella on lisäksi useita kirjastoautopysäkkejä, joista kirjoja pääsee lainaamaan.

Stoan aukiolle tulee remontin ajaksi lisäpysäkki.

Itäkeskuksen kirjaston kävijämäärä on ollut noin 2000 asiakasta päivässä ja lainauksia on tehty päivittäin noin 3000.

Kirjaston vuosilainaus on noussut yli 800000:n "Se on pääkirjaston jälkeen toiseksi suurin lainausmäärä", Rantanen toteaa.

Helmikuun kahdella ensimmäisellä viikolla Itäkeskuksen kirjastossa otetaan vastaan palautuksia, uusitaan lainoja ja lainataan varattua aineistoa maanantaista perjantaihin kello 10-18.

Helmikuun 16. päivästä lähtien Itäkeskuksen kirjastosta varattu aineisto on noudettavissa Kontulan kirjastosta.

Helmikuun alusta lähtien kirjaston sanomalehtiä on luettavissa Café Stoassa kahvilan aukioloaikoina ja aikakauslehtiä Stoan aulan parvella kello 10-18.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  7. 7

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  8. 8

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  9. 9

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  10. 10

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää