Kaupunki    |   Kaupunkikierros

Jyväskylä Pianomusiikkia kesäkonsertissa...

Tilaajille

Jyväskylä

Pianomusiikkia

kesäkonsertissa Pianotaiteilijapariskunta Erik T. ja Hui-Ying Liu Tawaststjerna esiintyy Jyväskylän kaupungin sekä kaupunki- ja maaseurakunnan kesäkonserttisarjassa kello 19 Keski-Suomen konservatoriossa (Pitkäkatu 18-22). Ohjelmassa on Beethovenin, Chopinin, Lisztin ja Mozartin musiikin lisäksi mm. Poulencin Sonaatti sekä Bennettin Sarja kahdelle pianolle. Liput 50 ja 30 mk.

Kuopio

Työpajoja lapsille,

taidetta kaikille Kuopion taidemuseo (Kauppakatu 35) tervehtii vierailijoita "Unto täällä" -lausahduksella. Kuopiolaisen Unto Koistisen laajaan muistonäyttelyyn on koottu Koistisen piirustuksia, grafiikkaa, maisemamaalauksia ja sensuelleja naishahmoja ja muotokuvia. Yleisöopastukset keskiviikkoisin kello 15 ja sunnuntaisin kello 13.

Petri Reinikaisen tilateos Neitoperho on esillä taidemuseon pihalla. Teos on osa Kuopion Kuvataiteilijat ry - Ars Liberan 40-vuotisprojektia.

Lisäksi museossa on esillä suomalaista 1900-luvun kuvataidetta. Näyttelyt ovat esillä elokuun loppuun.

Heinäkuun ajan taidemuseo järjestää lapsille ohjattua työpajatoimintaa. Työpajat ovat tiistaisin ja torstaisin klo 10. Niihin kannattaa ilmoittautua etukäteen, p. 017-182633. Materiaalimaksuna peritään 15 markkaa lapselta.

Taidemuseo on auki ma-la 9-16, su 11-18. Keskiviikkoisin myös 16.30-20.

Lempäälä

Hääkivelle

voi pysähtyä Hääkiven levähdysalueella valtatie 9:n varrella on maalauksia ja grafiikkaa esittelevä taidenäyttely. Esillä on suomalaisten taiteilijoiden, kuten Juhani Palmun , Jouni Palmun , Matti Alapotin , Teijo Hakalan , Johanna Oraksen , Reijo Mellerin , Jarkko Peltosen ja Pentti Koivikon töitä. Pääsymaksua ei ole.

Näyttely on auki joka päivä 11-19 heinäkuun loppuun asti.

Lounaskahvio Hääkivi vuokraa kanootteja koskenlaskuun ja Lempäälän keskustasaaren ympärisoutuun. Koski on helppo, mutta siihen sisältyy tunneli ja kanavasta läpimeno, joten pelastusliivejä ja kypärää suositellaan. Hääkiveltä lähtee myös hyvin merkitty Birgitan patikkapolku, jonka varrella on nuotio- ja laavupaikkoja.

Oulu/Liminka

Lakeuden maalarin

uhma ja kauneus Oulun taidemuseossa ja Limingan Lampi-museossa on esillä Vilho Lammen monivaiheista tuotantoa esittelevät näyttelyt. Näyttelyt ja niihin liittyvä oheisohjelma järjestetään taiteilijan syntymän satavuotisjuhlan kunniaksi.

Oulun taidemuseoon on koottu teoksia, jotka esittelevät Lammen ilmaisun kielen muuttumista suurista pinnoista intiimeihin täplätöihin. Esillä on lähes sata teosta sekä yksityisistä että julkisista kokoelmista.

Oululaissyntyinen Lampi asui ja työskenteli Limingalla. Lampi-museossa keskitytään "lakeuden maalariin" kotiseutunsa kuvaajana. Limingan taidekoulu osallistuu merkkivuoden viettoon näyttelyllä, jossa pohditaan koulun oppilaiden suhdetta Lammen kuvamaailmaan ja henkiseen perintöön.

Oulun taidemuseo 27.9. saakka ti ja to-su klo 11-18, ke 18-20. Pääsymaksut 5-15 markkaa, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Kasarmintie 7. Lampi-museo ja Taidekoulu 30. 8. saakka ti-su klo 11-18. Rantatie 14, Liminka. Oheisohjelmista lisätietoa numerosta 08-3143903.

Rauma

Vanhaa Raumaa

lapsille Lapsille on tarjolla seikkailuretki jälleen tänään Vanhan Rauman pihoilla. Retken aikana pujahdellaan aitojen yli ja koukataan välillä kadun kautta pihalta toiselle reippaan vetäjän matkassa.

Retkelle osallistuvat lapset saavat vaativan tehtävän: kadonnutta avainta joudutaan haeskelemaan pimeitä kellariloukkoja myöten. Retki maksaa 40 markkaa ja muistoksi osallistujat saavat Vanha Rauma -lippiksen.

Mukaan voivat tulla kaikki kouluikäiset. Koska retki on salainen, aikuiset eivät saa siihen osallistua. Ryhmän vähimmäiskoko on kymmenen henkeä. Retki käynnistyy Marelan pihalta klo 13.

Kouluikäistä nuoremmille on Raumalla tarjolla puuhapaja, jossa askarrellaan ja rakennetaan vanhan ajan hengessä. Touhua rytmittävät perinneleikit ja tarinat vanhasta Raumasta. Lasten puuhapaja on avoinna päivittäin 12-16, ilmoittautuminen Marelan pihalla. Hinta 20 markkaa.

Savonlinna

Uudistunut

Putkinotko Joel Lehtosen Putkinotko on uudistettuna avoinna jälleen yleisölle. Tuvan sisustus kuvaa talossa asuneiden Muhosten eli "Käkriäisten" elämää. Toinen huone on sisustettu Joel Lehtosen huoneeksi ja kolmanteen huoneeseen on Savonlinnan maakuntamuseo pystyttänyt kirjailijan elämää ja tuotantoa käsittävän näyttelyn.

Lehtosen Putkinotkon tila oli hänen omistuksessaan 1905-1922, johon sijoittuu hänen tuotantonsa huippukausi Putkinotko-trilogioineen. Tila oli kirjailijan kesänviettopaikka. Vuoden ympäri sitä asutti hänen velipuolensa Aleksander Muhosen köyhä perhe, josta Lehtonen sai esikuvan romaaninsa Käkriäisille.

Putkinotkoon ja sen uusittuun näyttelyyn voi tutustua Savonlinnan Lehtiniemessä heinäkuussa ti-su klo 11-17.

Savonlinnan maakuntamuseon Oopperaa linnassa -näyttelyyn voi tutustua Riihisaaressa heinäkuun ajan joka päivä klo 10-20. Liput 25 ja 5 mk, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi. Ilmainen yleisöopastus päivittäin klo 12.

Somero

Yhteislaulua

Häntälän notkossa Harvinaisiin kasveihin ja perhosiin voi tutustua Häntälän notkossa opastetulla luontopolulla. Lähtö kierrokselle tapahtuu kello 18 Häntälän kyläkeskuksen pihasta, koulun vierestä. Tunnin mittainen kävelyretki päättyy Anttilan notkoon. Retken päättäjäisiksi on järjestetty yhteislaulutilaisuus, jossa laulattajana on hanuristi Janne Narvio .

Sateen sattuessa laulut lauletaan Häntälän kyläkeskuksessa. Häntälän kylätoimikunta järjestää.

Tampere

Sisäelimiä ja

fillarin osia Seppo E. Seppäsen taidetta hallitsee dialogi elävän ja elottoman maailman välillä. Hänen erään ystävänsä mukaan työt sisältävät "sisäelimiä ja fillarin osia".

Töissä heijastuu taiteilijan elinikäinen kiinnostus biologiaan ja evoluutioon. Nuoruudessaan Seppänen oli innokas hyönteisten kerääjä ja lintujen tarkkailija. Hänen lapsuudenympäristönsä 1950-luvulla oli suvun omistama huonekalutehdas Turengin ratapihan vieressä, sokeritehtaan läheisyydessä. Sieltä lienee peräisin kiinnostus tuon ajan koneisiin ja tekniikkaan.

Seppäsen töitä pidetään usein koneromantiikkana tai verrataan Alwar Gullichsenin Bonk-laitteisiin. Taiteilijan omasta mielestä koneet kuitenkin toimivat maalauksissa evoluution ja elävän elämän symboleina monella tasolla. Hän tuntee myös vierastavansa puleerattuja Bonk-koneita.

Seppo E. Seppäsen ja Jouko Seppäsen töitä on esillä yhteisnäyttelyssä Aikojen olotiloissa Galleria Saskiassa (Pirkankatu 6). Näyttely on avoinna 11.8. saakka joka päivä klo 12-18.

Viikinsaaressa kello 12-15 martat kertovat syksyn sadon hyödyntämisestä ja säilömisestä. Peräkamariyhtye Pavaronttis musisoi klo 12.45 ja 13.45. Laivat Laukontorin rannasta tasatunnein, liput 25/20/10 mk. Naisten illan laiva lähtee klo 17. Jumpan ja saunan jälkeen klo 19.30 Lulu Tanhuanpää laulaa tuntemisen ilosta. Konserttiin ehtii klo 19 lähtevällä laivalla. Naisten illan laivaliput 20 mk, sauna 10 mk.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  8. 8

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   "Häirintää on todella runsain mitoin", sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja – Nyt kymmenen eri alojen vaikuttajaa kertoo, miten he aikovat puuttua seksuaaliseen häirintään

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää