Kaupunki

Pääkaupunkiseudun insinöörikoulutukselle rakennetaan lisätilaa

Tilaajille

Espoon-Vantaan teknillisen ammattikorkeakoulun (EVTEK) yhtymäkokous on hyväksynyt oppilaitosten laajennushankkeen. Jos oppilaitos saa hakemansa valtionapuosuudet, noin 90 miljoonan markan hankkeen rakennustyöt alkavat syksyllä.

Espoon toimipisteeseen rakennetaan tiloja mm. tieto- ja viestintätekniikan koulutuksen tarpeisiin. Nykyistä 7900:n neliön koulua laajennetaan 3600 neliöllä. Vantaalla on nyt käytössä 6900 neliötä ja lisää on tulossa 3000 neliötä.

Uusia tiloja tarvitaan voimakkaasti kasvavien opiskelijamäärien takia. Alunperin oppilaitoksen tilat mitoitettin 1100:lle opiskelijalle. Jo nyt opiskelijoita on kaksinkertainen määrä, ja oppilaitos onkin joutunut vuokraamaan lisätiloja Leppävaarasta ja Myyrmäestä.

Esimerkiksi Espoossa uusilla tiloilla alkaa olla jo kiire. "Uudella elektroniikkalinjalla on jo ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoita sisällä", kertoo rehtori Pertti Törmälä . "Kolmannella luokalla he tarvitsevat jo erikoislaboratorioita." Oppilasmäärät kasvavat pääkaupunkiseudulle suuntautuvan muuttoliikkeen ja vinoutuneen opintopaikkarakenteen takia. Vaikka pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla on huomattavan paljon insinöörejä kaipaavia työnantajia, alueen ammattikorkeakoulujen paikoista vain neljännes on tekniikan alalla.

Rehtori Törmälä huomauttaa, että joissakin maakunnissa vastaava suhdeluku on 50, vaikka paikallinen elinkeinoelämä ei pysty kaikkia valmistuneita työllistämäänkään.

EVTEK:n aloituspaikkamäärä on tarkoitus nostaa kolmeen tuhanteen vuoteen 2003 mennessä. Sekään tuskin riittää. "Työnantajaliitot ovat toivoneet meidän kaksinkertaistavan sisäänottomäärät." Espoossa uusia tiloja tulee käyttämään lähinnä voimakkaasti laajeneva tietotekniikan opetus. Vantaalla tiloja tavitsevat kipeimmin viime syksynä käynnistynyt elektroniikan koulutusohjelma sekä ensi vuonna alkava tietotekniikan logistiikan linja.

Oppilaitoksella on valmiudet työn aloittamiseen. Enää odotellaan päätöstä valtionavuista. "Valtionkin taholta on toivottu meidän kasvattavan opiskelijamääriämme. Uskomme, että nyt huutoon vastataan", arvioi Törmänen.

Rakennustyön on tarkoitus valmistua vuoden 2001 loppuun mennessä.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Edis Tatli johtaa EM-ottelua Francesco Pateraa vastaan – HS seuraa

  5. 5

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  6. 6

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  7. 7

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  8. 8

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  9. 9

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  10. 10

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  5. 5

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää