Kaupunki    |   HELSINKI 2000

Arkkitehtiopiskelijat esittelevät Helsinki-fantasioitaan makasiineilla

Kaisaniemeen tulisi lintutalo, telakka-alueelle merimuseo

Tilaajille

Voi, kuinka mielenkiintoiseksi Helsinki muuttuisikaan, jos vastavalmistuneiden arkkitehtien ja alaa opiskelevien suunnitelmat toteutuisivat!

Kaisaniemen puistossa pääsisi poikkeamaan lintutaloon, Hietalahden telakka-alueella voisi tutustua merimuseoon ja Erottajan risteyksestä tehtäisiin aukio.

Nuoret suunnittelijat esittelevät suuria ja pieniä Helsinki-visioitaan VR:n makasiineilla elokuun puoleen väliin asti. Ehdotukset on tehty Teknillisen korkeakoulun arkkitehtiosastolla.

Jotkut esiteltävistä ajatuksista ovat perusteellisia lopputöitä, jotkut taas hahmotelmia, mutta monien toteuttaminen parantaisi ja monipuolistaisi tavallisen helsinkiläisen arkiympäristöä.

Juha Klementti on suunnitellut kaarikattoisen lintutalon Kaisaniemen puistoon tenniskentän paikalle.

Kevytlinjainen lasitalo sopisi mainiosti kasvitieteellisen puutarhan naapuriksi. Sen pienoismalli on näyttelyssä esillä.

Kun merimuseolle etsitään paikkaa, Juha Sundqvist on keksinyt sijoittaa sen Hietalahden telakka-alueelle, Elmun Nosturin naapuriin. Vanhoja aluksia voitaisiin esitellä telakka-altaissa.

Junarata saisi kannen

Linnunlaulussa ja alue yhdistyisi kätevästi Tokoinrantaan.

Opiskelijat ovat suunnitelleet vanhojen villojen kumppaneiksi modernit talot kirjailija Kari Hotakaiselle , oopperalaulaja Lilli Paasikivelle sekä kuvanveistäjä Hannu Sirenille .

Maisema-arkkitehtuuria opiskeleva Emilia Weckman palauttaisi Mannerheimintien Lasipalatsilta Erottajalle samanlaiseksi kuin se oli sata vuotta sitten.

Hän supistaisi liikennettä ja istuttaisi keskelle tietä leveän puuvyöhykkeen.

Erottajan liikenteellisesti kaaosmaisesta ajokaistojen autiomaasta Krista Muurinen suunnitteli arvokkaan aukion, menetetyn nurkan helsinkiläisten olohuoneeseen. Kivetty aukio muodostaisi akselit Bulevardille, Etelä-Espalle ja Mannerheimintielle.

Kuka sisustaa

olohuoneenne, kysyvät arkkitehtuurin historian opiskelijat.

Vielä parikymmentä vuotta sitten julkiset katutilat näyttivät rauhallisilta, koska kirjavia banderolleja ei ripusteltu rakennuksiin eikä katukäytävillä ei ollut mainostelineitä. Nyt näitä "sadan metrin esteitä" on ilmestynyt kävelijöiden kiusaksi vieri viereen.

Opiskelijat todistavat kuvien avulla, kuinka viihtyisyystauhka täyttää keskustan.

Näyttelyn valokuvat vievät kävijän muun muassa jännittäviin konttikaupunkeihin satama-alueilla.

Leikkaus / Section -näyttely 17. 6.-13. 8. VR:n makasiineilla, pohjoissiiven itäpäädyssä. Avoinna klo 12-18 joka päivä lukuunottamatta maanantaina. Sisäänpääsy ilmainen.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  7. 7

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  8. 8

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  9. 9

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  10. 10

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää