Kaupunki

Toinen takaa-ajetun alle jäänyt sivullinen kuoli tiistaiaamuna

20-vuotias nainen ja 23-vuotias mies saivat surmansa yliajossa, pakenija ilmeisesti huumaantunut

Tilaajille

Maanantaina Helsingissä tapahtunut takaa-ajo vaati toisenkin uhrin. Poliisia paenneen auton alle jäänyt 20-vuotias nainen kuoli tiistaiaamuna vammoihinsa Töölön sairaalassa. Jo maanantai-iltana sairaalassa kuoli 23-vuotias mies.

Uhrit olivat ylittämässä Hämeentietä suojatiellä Kaanaantien risteyksessä Vanhassakaupungissa, kun Toukolan suunnasta pohjoiseen poliisia paennut mies ajoi heidän ylitseen.

Poliisi sai kello 21.25

ilmoituksen Kehä I:n kohdalla Lahdenväylää etelään epävarmasti kaahanneesta Nissan Primerasta.

Kustaa Vaasan tien ja Valtimontien risteyksen tienoilla poliisipartio sai auton näkyviinsä ja totesi sen varastetuksi. Partio lähti seuraamaan autoa. Kustaa Vaasan tien eteläpäässä auto kuitenkin näytti vilkkua vasempaan ja raitiotiekiskoja edeten lähti pakenemaan Hämeentietä takaisin pohjoiseen.

Partiolla oli hälytysvalot päällä. Seurattu pakeni yli sadan kilometrin tuntinopeudella 50 kilometrin nopeusrajoitusalueella.

Kello 21.35 mies törmäsi tuhoisin seurauksin katua ylittäneisiin nuoreen naiseen ja mieheen Kaanaantien risteyksessä heti Taideteollisen korkeakoulun jälkeen.

Pakenijan edellä ajanut auto oli hiljentänyt antaakseen jalankulkijoille tietä. Pakoauto ohitti sen vasemmalta ja törmäsi suojatietä ylittäneisiin vastaan tulevien kaistalla.

Tässä vaiheessa poliisipartio seurasi noin 200-300 metrin päässä takana.

Uhrit lensivät

ilmassa noin 30 metrin matkan ja putosivat kadulle. Paikalle tuli kaksi ambulanssia ja lääkäriambulanssi, joiden miehistö aloitti ensihoidon. Uhrit kuljetettiin Töölön sairaalaan, jossa he kuolivat myöhemmin.

Pakenija jatkoi onnettomuudesta välittämättä ensin Viikintielle ja sitten Pihlajamäentielle. Pihlajamäen läpi pako jatkui Rapakiventielle ja Kehä I:n vartta Pukinmäen suuntaan.

Auto alitti Savelassa pohjoisen pääradan kevyen liikenteen alikulkukäytävää pitkin. Käytävässä mies törmäsi seinään, ja auto ruhjoutui.

Pakoauto saatiin pysäytettyä Rälssintiellä Pukinmäen ja Oulunkylän rajalla kello 21.46.

Keski-Uudeltamaalta kotoisin olevalla 24-vuotiaalla miehellä on taustallaan huume- ja omaisuusrikoksia. Paetessaan hän oli poliisin arvion mukaan huumeiden ja lääkkeiden vaikutuksen alainen.

Tapausta tutkitaan kahtena törkeänä kuolemantuottamuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä rattijuopumuksena ja ajoneuvon luvattomana haltuunottona.

Sekavan oloista epäiltyä kuulusteltiin alustavasti tiistaina. Vangitsemista esitettäneen parin päivän kuluessa.

Miehen ajama Nissan Primera -henkilöauto oli anastettu tammikuun 11:nnen ja 12. päivän välisenä yönä Järvenpäästä.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  6. 6

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  7. 7

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  8. 8

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  9. 9

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  10. 10

   "Häirintää on todella runsain mitoin", sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja – Nyt kymmenen eri alojen vaikuttajaa kertoo, miten he aikovat puuttua seksuaaliseen häirintään

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää