Kaupunki

"Tämä on virkistysalue eikä pommisuoja"

Lintuvaaralaiset vastustavat yhä sotilasluolan tuloa kotiseudulleen

Tilaajille

Lintuvaaralaiset eivät ole lämmenneet Helsingin sotilasläänin kriisiajan johtokeskuksen tuloon Lintukallion luolaan, vaikka Espoon kaupunki on luvannut minimoida haitat. Viitisenkymmentä "luolanaapuria" esitti kantansa torstaina Espoon demarivaltuutetuille.

Valtuuston edellyttämä kymmenkohtainen haittojen minimoimisohjelma valmistuu maanantaiksi.

Louhinnasta tuleva murske aiotaan kuljettaa pois luolalta "ympyrälinjaa" pitkin: rekat ajavat tyhjinä Lintukorpi-katua luolalle, lastaavat murskeen ja ajavat täysinä Jääskeläntietä, joka sitä ennen korjataan. Uusi suunnitelma herätti Jääskeläntien asukkaissa naurua ja arvailuja siitä, mitähän Lintukorven varren asukkaat siitä tuumivat.

"Miksei päätöstä

voi muuttaa?" kysyi väki. Kaupungin ja valtion maanvaihtosopimus joudutaan kuitenkin neuvottelemaan uudelleen, jos oikeus päättää, että Kytön linnakesaaren omistaa Edelmannin suku eikä valtio. Sopimuksen mukaan valtio maksaa luolan luovuttamalla Espoolle Kytön.

Sotilasesikunta aikoo muuttaa vuodenvaihteessa 2004-2005 Helsingin Ullanlinnasta luolaan Lintuvaaraan. Luolan tekoa ei ole aloitettu. Asemakaavan käsittely on kesken ja tiejärjestelyistä riidellään.

Asukkaiden mielestä sotilasläänin esikunnan pitäisi mennä toiseksi parhaaseen kallioon, jota tosin ei ole kerrottu. Väki ehdotti Juvanmalmia.

Valtuutettu Karl Koivunen ei uskonut, että kaupungin ja puolustusvoimien sopimus puretaan. Vastustajien voimat eivät riitä siihen valtuustossa.

Asukkaat haukkuivat päättäjät salailusta. Demarit myönsivät tiedotuksen olleen puutteellista - myös päättäjille.

Osa asukkaista vastustaa lisääntyvää liikennettä, osan mielestä johtokeskus asutuksen vieressä on vaarallinen. Lintuvaaralaiset vetoavat Geneven sopimukseen, joka käskee välttämään sotilaskohteiden sijoittamista taajamien lähelle. "Tämä on virkistysalue eikä mikään pommisuoja", sanoi eräs ja kyseli, minne heidät pannaan kriisitilanteessa, kun armeija istuu kallion sisällä.

Asukkaat aikovat valittaa niin pitkälle kuin mahdollista, jos kaava menee läpi. Puolustusvoimien mukaan vuoden, parin lisäviivytys ei vaikuta , koska Helsingin sotilasläänin esikunnan siirtoa on tehty jo 15 vuotta.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Edis Tatli johtaa EM-ottelua Francesco Pateraa vastaan – HS seuraa, ottelu käynnissä

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  7. 7

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  8. 8

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  9. 9

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  5. 5

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää