Kaupunki

Loppiaismuistio

Tilaajille

kaupat

Ruokakaupat ovat kiinni loppiaisena tiistaina 6. 1.

Helsingin asematunnelin ruokakauppoja on avoinna myös tiistaina klo 10-22.

alkot

Alkon myymälät ovat tiistaina kiinni. Myymäläkohtaiset aukioloajat voi tarkistaa internetistä www.alko.fi.

pankit

Pankit ovat tiistaina kiinni.

Valuutanvaihto onnistuu tiistaina mm. rautatieaseman Forexissa klo 8-21. Helsinki-Vantaan lentoaseman transithallin Nordean toimipiste on avoinna klo 6-21, ja lentoaseman Tuloaula 2:n Sammon valuutanvaihtopiste palvelee klo 7-23.

postit

Postikonttorit palvelevat maanantaina klo 18:aan asti. Tiistaina postikonttorit ovat kiinni.

liikenne

Helsingin kaupungin liikennelaitos noudattaa maanantaina arkiliikenteen aikatauluja. Yölinjat 01N-09N ajetaan viikonlopun aikataulujen mukaan maanantain ja tiistain välisenä yönä. Tiistaina on sunnuntailiikenne.

Seutuliikenteessä maanantaina liikennöidään perjantaiaikataulujen mukaan, myös aamuyölinjat 100N-710N ajetaan. Tiistaina on sunnuntailiikenne. Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen aikatauluista saa tietoja neuvontanumerosta 0100111 (0,34 e / puhelu + pvm) maanantaina klo 7-19 ja tiistaina klo 9-17.

VR:n lähiliikenne noudattaa loppiaisena sunnuntaiaikatauluja. Osa pidennetyn yöliikenteen junista ei kuitenkaan kulje.

VR:n kaukojunat liikennöivät maanantaina pääosin normaaliaikataulun mukaan, ja muutama lisäjuna täydentää liikennettä. Tiistaina noudatetaan normaaliaikatauluja, mutta useita työmatkajunia on peruutettu ja liikennettä täydentää muutama lisäjuna. Aikatauluista saa tietoa Ylen teksti-tv:n sivulta 430, palvelunumerosta 030720900 klo 7-22 ja internetistä www.vr.fi.

Kaukoliikenteen bussit ajavat maanantaina maanantaivuorot, erilliset M-lisävuorot voidaan olla ajamatta. Tiistaina ajetaan pyhäliikenteen mukaiset S-vuorot. Aikatauluneuvonta 02004000 (1,31 e / puhelu + pvm) vastaa maanantaina klo 7-21 ja tiistaina klo 8-21. Aikataulut löytyvät Matkahuollon internet-sivulta www.matkahuolto.fi ja pikavuoroliikenteen aikatauluja lisäksi Ylen teksti-tv s. 440.

terveyspalvelut

Terveyspalveluista Helsingissä kertoo neuvontanumero 10023 ympäri vuorokauden. Numerosta saa apua myös mielenterveyden kriisitilanteissa. Terveysasemat ovat kiinni tiistaina 6. 1. Terveyskeskuspäivystys on aikuisille Marian sairaalassa (Lapinlahdenkatu 16, p. 31063231) ja Malmin sairaalassa (Talvelantie 6, p. 31067468) ja lapsille Lastenklinikalla (Stenbäckinkatu 11, p. 47176733) klo 8-22. Öisin klo 22-8 päivystävät sairaaloiden päivystyspoliklinikat. Hammaslääkäripäivystyksestä huolehtii Laakson sairaalan hammashoitola (Lääkärinkatu 8S, p. 31047450) klo 8.30-14, muina aikoina tiedot päivystävistä hammaslääkäriasemista saa neuvontanumerosta 10023.

Vantaalla päivystää tiistaina Peijaksen sairaala (Sairaalakatu 1, p. 47167060) ympäri vuorokauden ja Myyrmäen terveysasema (Iskostie 5, p. 83935642) klo 12-20. Hammaslääkäripäivystyksestä huolehtii Tikkurilan terveysaseman hammashoitola (Kielotie 11, p. 83923805) klo 11-13. Vantaan kriisikeskus (Kielotie 15, p. 83924005) päivystää ympäri vuorokauden.

Espoossa päivystää tiistaina Jorvin sairaala (Turuntie 150, p. 8616300) ympäri vuorokauden ja Puolarmetsän terveysasema (Puolarinportti 1, p. 81642412) klo 9-21. Hammaslääkäripäivystyksestä huolehtii Puolarmetsän hammashoitola (p. 8164011) klo 11-13. Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee Jorvissa (p. 81642439) maanantaina klo 15-8 ja tiistaina ympäri vuorokauden.

apteekit

Pääkaupunkiseudun apteekeista tiistaina päivystävät Helsingissä mm. Yliopiston Apteekki (Mannerheimintie 96) ympäri vuorokauden, Yliopiston Apteekki (Mannerheimintie 5) klo 7-24, Hakaniemen apteekki (Siltasaarenkatu 18) klo 8.30-22 sekä Apteekki Medena Itäkeskuksen kauppakeskuksessa klo 9-18.

Vantaalla ovat avoinna mm. Myyrmannin apteekki (Iskoskuja 3) klo 8-22 ja Tikkurilan apteekki (Kielotie 11) klo 9-20.

Espoossa päivystää Tapiolan apteekki (Kauppamiehentie 6) klo 10-20.

Tuusulan I apteekki (Hyryläntie 9) on avoinna klo 12-17.

hs

Helsingin Sanomat ilmestyy normaalisti loppiaisena.

Koonnut Riitta Juvonen

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  7. 7

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  8. 8

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  9. 9

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  10. 10

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  5. 5

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  6. 6

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  9. 9

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  10. 10

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää