Kaupunki

Tapiolan uimahalli sai kalliit kaatuilulaatat

Liukkaita altaan reunuslaattoja pitää karhentaa

Tilaajille

Tapiolan uimahallissa Espoossa on tehty viime lokakuussa valmistuneen korjauksen jälkeen kävijä-, kaatuilu- ja lämpöennätyksiä. Uimahallin altaan reunoille asennettiin kallis erikoislaatoitus, jonka takia etenkin lapset ja ikäihmiset ovat kompuroineet ja saaneet mustelmia.

Laatoituksen kallistus on kohti allasta, joka lisää entisestään sen liukkautta. Altaan reunoilla on muutaman metrin välein varoitustauluja. Reunukselle on vedetty myös turvanaru.

"Aikaisemmat laatat olivat poikkeuksellisen hyviä. Ne kestivät lähes 40 vuotta, kun laattojen kestoikä yleensä on puolet vähemmän. Vanhat laatat olivat edelleen käyttökelpoisia, mutta uimahallin korjauksen yhteydessä laatoitus päätettiin uusia kauttaaltaan. Uudet laatat on tehty tilaustyönä, ja ne ja maksoivat puolet enemmän kuin tavanomaiset laatat", Espoon vt. liikuntajohtaja Mauri Johansson toteaa.

Tapiolan uimahalliin tehtiin viime ja toissa vuoden aikana yhdeksän miljoonan euron arvoinen kunnostus. Sillä rahalla olisi Johanssonin mukaan saanut uuden keskikokoisen uimahallin. Tapiolalaiset saivat rahalla terapia- ja porealtaita, mutta myös kiusallisia heikennyksiä aikaisempaan uimahalliin verrattuna.

Lämpö tulee terapia- ja porealtaista uimahallin puolelle ja nousee edelleen kahvioon. Kahvion ja uima-altaan välillä ei ole väliseinää. Lämpötila kahviossa on pitkin päivää ja iltaa trooppinen, noin 32 astetta. Yksi kahvilan työntekijä on jo joutunut jättämään työpaikkansa remontin jälkeen, koska hän sai sydämen rytmihäiriöitä.

"Arkkitehdit eivät hyväksyneet väliseinää kahvion ja uimahallin väliin. Me olemme ehdottaneet, että siihen tehtäisiin alumiinirunkoinen lasiseinä. Eihän se muuttaisi uimahallin sisärakenteita kuin aavistuksen verran. Meille on ehdotettu kevyttä ilmaverhoa. Emme me oikein enää haluaisi tehdä lisää epäonnistuneita kokeiluja", Johansson sanoo.

Espoon liikuntavirasto ehdotti ennen remonttia uimahallin jatkamista. Se ei sopinut, koska kaupunginosan ydinkeskustan yleisilmettä ei haluta muuttaa. Tapiolaan ei tullut 50 metrin uimaratoja, mutta cityavanto uimahallin yhteyteen tuli. Nyt uimarit voivat pulahtaa hallin ulkopuolelle pieneen altaaseen, jonka vesi on neljäasteista.

Remontin jälkeen tapiolalaiset ovat innostuneet käymään uusitussa hallissaan. Aikaisemmin hallissa kävi vuodessa 165000 uimaria. Jos suosio jatkuu loppusyksyn ja talven tahtiin, niin tänä vuonna päästään ehkä 210000 kävijään. Etenkin illalla kuntoradat ovat niin täynnä, että edellisen uimarin varpaat ovat lähes takana tulevan suussa.

Espoon vt. liikuntajohtaja on itsekin kuntouimari, muttei käy uimassa Tapiolassa.

"Ei Tapiolassa voi pitää uidessa omaa vauhtiaan. Minä käyn muualla uimassa", Johansson sanoo.

Liukkautta ja muita haittoja on tarkoitus korjata viimeistään ensi kesän takuukorjausten yhteydessä. Siihen mennessä päätetään myös, saako kahvilan ja uima-altaan välille rakentaa väliseinän.

Uimahallin käyttäjiltä on tullut toiveita myös kaiteiden korottamisesta.

"Vesi lilluu kaakeleiden päällä ja kaiteista ei saa oikein tukea. Muutenhan tämä on hyvä halli, kodikkaampi kuin monet muut", Laajalahdesta Tapiolassa uimassa käyvä Matti Lehti arvioi.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Edis Tatli johtaa EM-ottelua Francesco Pateraa vastaan – HS seuraa, ottelu käynnissä

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  7. 7

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  8. 8

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  9. 9

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  5. 5

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää