Kaupunki    |   huuhkaja pihavahtina

Muovihuuhkajasta tuli lokkien sotilastukikohta

Tilaajille

Sarjassa seurataan, karkottaako muovihuuhkaja pihapiirissä pesineet lokit. Edelliset osat julkaistiin 22. 4. ja 11.5. Sarja päättyy.

Muovihuuhkajasta tuli lokkien sotilastukikohta Niin siinä kävi, juuri kuten lintuprofessori Juhani Lokki ennusti. Talon katolla patsasteleva muovinen petolintu ei pitkään villilintuja säikyttänyt.

Taloyhtiön kotilokit vahtivat nyt huuhkajaa eikä päinvastoin. Huuhkaja tuijottaa vierellään istuvia lokkeja hievahtamatta, mutta lokit eivät edes huomaa sen kaunaista katsetta.

Niillä on tärkeämpää työtä. On vahdittava vasta kuoriutuneita, herkeämättömän nälkäisiä poikasia, jotka tepastelevat - niin arvatkaa missä?

Eivät pihallamme tai hiekkalaatikollamme, mutta vastapäisen talon katolla, jonne mäntylokit siirtyivät pesimään. Ensimmäinen erä tuli siten kotiin. Lokit ymmärsivät, etteivät ne ole tervetulleita pihapuuhun.

Vielä ei peli kuitenkaan ole ratkennut. Mihin ne pudottavat poikasensa? Ehkäpä juuri vastaperustetun grillipaikkamme viereen!

Merellisessä kaupunginosassamme saa nykyään muutenkin kulkea huiska kainalossa. Untuvikkolokkeja tepastelee mitä arvaamattomimmissa paikoissa: poluilla, puskien alla, pyörätiellä, ajotiellä.

Se tarkoittaa, että äiti- ja isälokit tekevät humahtavia äkkikoukkauksia millin etäisyydelle päänahastani, eikä vain minun vaan niiden erityisvihollinen on talutushihnassa kiltisti löntystelevä koirani. Koiralenkit ovat lyhentyneet. Eläin on saanut lokkifobian, eikä enää uskaltaudu kauas kotiportailta.

Pihagrillin äärellä on ollut dramaattista seurata lämpiminä kesäiltoina lokkien sotaa variksia vastaan. Kun mustasiipi lähestyy lokkien reviiriä, ilmaantuu paikalle valtava lokkiarmeija, ja ilma sakeutuu lokkien varoituskirkunoista.

Pihapiirin yksivuotias kuopus on oppinut loistavasti imitoimaan lokkien huutoa. Kun se alkaa, hän pomppaa pystyyn hiekkalaatikossa, kurtistaa otsansa vaikuttaviin huoliryppyihin ja parkaisee surullisen pitkän "quaaa-quaaan".

Huuhkajasta on tullut lokkien tukikohta. Yksi kylmähermoisista lokeista istuu huuhkajan päälaella ja tähystää vihollisleiriin. Viime viikolla suosittu muovilintu hävisi järkytykseksemme kokonaan! Joku lokeista oli tönäissyt sen nurin.

Varisten saapuessa lokit yrittävät hämätä niitä huuhkajan reviirille. Mutta huuhkajapelotus ei päde edes käypäläisiin.

Kokeilu opetti sen, ettei luontoa voi hämätä muovipystein. Lokit eivät nyt pesineet mäntyyn, mutta ratkaisevinta oli lintuprofessorin neuvo hävittää vanha pesä hyvissä ajoin ennen muuttajien saapumista.

Huuhkaja saa kuitenkin jäädä asumaan räystäälle. Se on kotikatumme uusi nähtävyys.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  4. 4

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  8. 8

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  9. 9

   Edis Tatli kohtaa EM-ottelussa Francesco Pateran – HS seuraa ottelua

  10. 10

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  11. Näytä lisää
  1. 1

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Potilas ohjattiin päivystyksestä sydänfilmiin Vantaalla, parkkisakko mätkähti – Viranomainen tiukkana: Sakon saa anteeksi ”jos joutuu tyyliin suoraan leikkaussaliin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää