Kaupunki

Yliopiston eläinsairaala muuttaa tänään Hämeentien vanhoista tiloista Viikkiin

Löytöeläimiä otetaan vastaan Hämeentiellä syyskuun loppuun

Tilaajille

Kissat, koirat ja ainakin yksi hevonen pääsevät tänään keskiviikkona muuttamaan vanhasta eläinsairaalasta Hämeentien varrelta Helsingin yliopiston Viikin kampukselle.

Muutto tapahtuu niin, että omistajat ovat lupautuneet siirtämään eläimensä uusiin tiloihin.

Sairaala hoiti tiistaina potilaita muuttokiireistä huolimatta. Tavaroita pakattiin, ja talon yhtä nurkkaa oltiin jo purkamassa asuinkerrostalojen tieltä. Taukoa pidetään vain keskiviikkona kello 16:een asti, jolloin ovet avataan Viikintie 49:ssä.

Hämeentie 57:n sairaalatilat ovat 40 vuotta vanhat, eikä niitä ole peruskorjattu, koska muuttoa on odotettu vuosikausia. Muuton jälkeen koko eläinlääketieteellinen tiedekunta toimii Viikissä.

"Meillä on nyt 52 opiskelijaa, kun heitä sairaalaa perustettaessa oli 25. Tilat ovat ahtaat ja epäkäytännölliset", johtaja Outi Laitinen-Vapaavuori kertoo.

Viikissä on otettu paremmin huomioon sekä asiakkaat että opiskelijat. Kokonaan uutta ovat tietokonetomografia ja koirien terapia-allas. Hevosille on tehty jaloitteluaitaus koetilan maalaismaisemaan.

Yliopiston eläinsairaalaan pääsee ajanvarauksella tai lähetteellä. Päivystys on tarkoitettu helsinkiläisille, espoolaisille ja kauniaislaisille potilaille sekä muualta tuleville lähetepotilaille.

Helsingissä on pitkään hiertänyt kiista loukkaantuneiden luonnonvaraisten eläimien kohtalosta, koska uudessa sairaalassa ei riitä niille tiloja.

Kaupunki suostui harkinnan jälkeen valtion tukemana ottamaan eläimet hoitaakseen, vaikka villieläinten on tähän asti katsottu olevan valtion omaisuutta. Lain mukaan loukkaantuneista elämistä on huolehdittava.

Korkeasaaren villieläintilat valmistuvat vasta syksyllä, jolloin karanteenitilat saadaan remontoiduiksi ja uusi ulkohäkki valmiiksi.

Syyskuun loppuun saakka loukkaantuneet villieläimet lopetetaan "eläinsuojelullisista syistä". Ne voi saatella viimeiseen hoitoon Viikin eläinsairaalaan.

Löytöeläimillekin tarjotaan kesän yli väliaikaista ratkaisua. Niitä otetaan vastaan ja hoidetaan syyskuun loppuun asti vanhoissa tiloissa Hämeentiellä. Sitten toiminta siirtyy yliopistolta Helsingin, Espoon ja Vantaan yhteiseen löytöeläintaloon, joka valmistuu Viikin koetilan alueelle eläinsairaalan lähelle.

Terveitä löytöeläimiä ei Viikin eläinsairaalaan oteta. Sinne huolitaan vain loukkaantuneet otukset.

Löytöeläimillä tarkoitetaan irrallaan tavattuja ja talteen otettuja koiria ja kissoja sekä muita pieniä seuraeläimiä. Lain mukaan talteen otettuja eläimiä on säilytettävä vähintään 15 päivää.

Kaupungit maksavat löytöeläintalon vuokran yliopistolle, joka omistaa tilat. Sen sijaan eläinten hoito kilpailutetaan.

Vuosittain löydetään 1200-1700 lemmikkiä.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Lautakunta tyrmäsi Helsingin suurmoskeijan: tonttia ei varata, pääsyynä hankkeen rahoituksen alkuperä

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Espoon ja Vantaan bussilinjoja saatetaan joutua katkaisemaan lumen takia – Espoossa yhä lähes 5 000 taloutta ilman sähköä

  7. 7

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  8. 8

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  9. 9

   Kaarina Hazard nauraa asianajajan välityksellä uhkailevalle miehelle #MeToo-keskustelussa – ”Kasvoton valta yrittää sabotoida naisten järjestäytymis­yritykset”

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  2. 2

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  3. 3

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  4. 4

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Potilas ohjattiin päivystyksestä sydänfilmiin Vantaalla, parkkisakko mätkähti – Viranomainen tiukkana: Sakon saa anteeksi ”jos joutuu tyyliin suoraan leikkaussaliin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää