Kaupunki

YTV joutuu lykkäämään Vantaan bussilinjauudistusta

Seutulinjojen suurremonttiin tuli 3500 yleisöpalautetta

Tilaajille

Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta YTV joutuu siirtämään Vantaan suurta seutuliikenneuudistusta ainakin puolella vuodella. Alkuperäisen aikataulun mukaan suunnitelma piti vahvistaa YTV:n hallituksessa jo kesäkuussa.

Lykkäys johtuu mittavasta kielteisestä yleisöpalautteesta. Linjastosuunnitelma on saanut lähes täystyrmäyksen Vantaan asukkailta.

"Suunnitelmaan on tullut noin 3500 yleisöpalautetta. Niistä, joihin olen ehtinyt tutustua, noin 90 prosenttia voi kuvata kielteiseksi", toteaa linjaston pääsuunnittelija Heimo Nikkanen YTV:stä.

"Todennäköisesti suunnitelmaan on tulossa niin suuria muutoksia, että niiden pohjalta on järjestettävä uusia asukastilaisuuksia", YTV:n joukkoliikenneyksikön johtaja Reijo Mäkinen ennakoi.

Myös ehdotuksen lausuntoaikaa on pidennetty toukokuun puoliväliin saakka. Ehdotus menee vielä myös Vantaan kaupunginhallitukseen.

Suunnitelmien mukaan Vantaa siirtyy vaiheittain raideliikenteeseen perustuvaan runkoverkkoon, jota täydennetään liityntälinjoilla.

Tarkoituksena on siirtää seutuliikenteessä liikkuvia ihmisiä busseista raiteille karsimalla Helsinkiin suuntautuvia bussilinjoja. Tavoitteena on myös leikata liikenteen hiilidioksidipäästöjä.

Samalla kun osa seutubussilinjoista lakkaa ja jäljelle jäävienkin vuoroväli harvenee aiotaan Vantaan sisäisen liikenteen vuorot kaksinkertaistaa.

Reijo Mäkisen mukaan tulevan kehäradan tulo tiedettiin jo suunnittelun yhteydessä. Ensi vuonna aloitettava raideyhteys ei kuitenkaan vaikuttanut linjaston sisältöön. "Vielä ei tehdä kehärataan liittyvää suunnittelua." YTV:n hallitus perehtyy linjastosuunnitelmaan näillä näkymin syyskuussa. Suunnitelma on tarkoitus toteuttaa vuosien 2008-2011 aikana, joten YTV:n aikalisä ei muuta alkuperäistä aikataulua paljoakaan.

Ensi vuodelle YTV valmistelee joka tapauksessa yhtä isoa uudistusta. Se koskee Vantaan suosituinta sisäistä yhteyttä, lentoaseman ja Mellunmäen välillä ajavaa linjaa 61, joka aiotaan Tikkurilassa katkaista kahdeksi linjaksi.

Linja 61:n matkustajamäärät ovat kaksinkertaiset kaupungin seuraavaksi suosituimpaan sisäiseen linjaan verrattuna.

Lentoasemalinjan ja muiden kaupungin sisäisten pitkien reittien pilkkominen ei arvostelijoiden mukaan vastaa alkuperäistä tavoitetta karsia lähinnä vain seutulinjoja.

Reijo Mäkisen mukaan linjan 61 katkaisemisvalmistelut jatkuvat annetusta kritiikistä huolimatta.

"Bussiliikenne päinvastoin paranee, kun lentoasemalle saadaan lyhyempi ja nopeampi yhteys", johtaja Reijo Mäkinen sanoo.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  8. 8

   "Häirintää on todella runsain mitoin", sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja – Nyt kymmenen eri alojen vaikuttajaa kertoo, miten he aikovat puuttua seksuaaliseen häirintään

   Tilaajille
  9. 9

   Pitkittynyt stressi syö parisuhdetta, kun kotona ei osata tehdä enää muuta kuin riidellä – Onneksi tulehtunutta tilannetta voi hoitaa

  10. 10

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää