Pääkaupunkiseudulla vuosittain miljoonia kiloja ruokaa roskiin - Kaupunki | HS.fi

Pääkaupunkiseudulla vuosittain miljoonia kiloja ruokaa roskiin

Yksi ihminen tuottaa ruokajätettä noin 60 kiloa vuodessa

11.4.2007 3:00

Pääkaupunkiseudun kotien keittiöissä syntyy vuosittain noin 60 kiloa ruokajätettä ihmistä kohti. Ruokajätettä ovat muun muassa kuoret ja perkeet, kahvinporot, ruuantähteet ja vanhentuneet elintarvikkeet.

Vaikka alun perin syötäväksi tarkoitettua ruokaa olisi keittiöbiojätteestä keskimäärin vain kymmenen prosenttia, se merkitsisi jopa miljoonien kilojen vuotuista ruokamäärää pääkaupunkiseudulla, YTV laskee.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat