Lentoaseman Hiltonissa on kuin suomalaismetsässä - Kaupunki | HS.fi

Lentoaseman Hiltonissa on kuin suomalaismetsässä

Rakennuksesta pääsee katettua käytävää terminaaliin

8.9.2007 3:00

Helsinki-Vantaan lentoaseman Hilton on avannut ovensa. Aivan ulkomaanterminaalin kylkeen rakennettu Hilton on tämän vuosikymmenen suurin uusi hotelli pääkaupunkiseudulla ja koko maassa.

Lasiseinäisessä, sinisenä siintävässä rakennuksessa on 17000 neliötä tilaa ja 246 hotellihuonetta. Sisäratkaisuissa on korostettu avaruutta vastapainona lentokoneen istuinten ahtauteen.

Hilton-hotellin aulassa pääsee heti kiinni suomalaiseen sielunmaisemaan. Aulan istuinryhmiä reunustavat tyylitellyt koivunrungot, aulakäytävän päässä loistavat revontulet ja lasisissa väliseinissä nousee järvikaisla. Kun vaikutelmaa täydentävät tuoreen puun tuoksu ja Alvar Aallon huonekalut, ei tunnelma voi enää suomalaisemmaksi tulla.

Hilton Helsinki-Vantaa Airportin johtajan Ari Arvosen mukaan hotelli perustaa menestyksensä osittain samaan liikeideaan kuin Finnairkin eli Euroopan ja Aasian välillä kulkeviin gateway-matkustajiin. Liike- ja kokousmatkustajat sekä Suomesta lomalennoille lähtevät turistit ovat tärkeimpiä kohderyhmiä.

"Suomalaiset ovat varmasti suurin kansallinen ryhmä, mutta heitäkin uskon olevan asiakaskunnasta vain noin 20 prosenttia." Ainakin hotellin ensimmäisinä aukiolopäivinä suurimpia käyttäjiä ovat olleet britit, amerikkalaiset, venäläiset sekä kiinalaiset.

"Terminaalialueella olevat lentokenttähotellit ovat yleistymässä koko maailmassa. Ne pystyvät tarjoamaan tehokkaimmat kokouspalvelut eri puolilta maailmaa tuleville kiireisille osanottajille", Arvonen sanoo.

Hiltonin matkustajia palvelevat muun muassa lähtevien ja saapuvien lentojen informaatiotaulut sekä oma lähtöselvitysautomaatti. Katettua käytävää ulkomaanterminaaliin on matkaa vajaa sata metriä.

Hilton-hotellin kiinteistön omistaa Finavian tytäryhtiö Lentoasemakiinteistöt. Suomen muiden Hiltonien tapaan operaattorina on Scandic Hotels, jolla on ennestään lentoterminaalin pohjakerroksessa pieni 35 hengen hotelli.

Finavialla on menossa lentoasema-alueella useita isoja rakennusprojekteja. "Uusille laajarunkokoneille tarkoitetun kaukoliikenneterminaalin jatkeen on määrä valmistua syksyllä 2009. Myös World Trade Centerin ensimmäinen vaihe käynnistyy ehkä jo ensi vuonna", kertoo Finavian kenttätoiminnan johtaja Reijo Tasanen.

Finavia aloittaa tänä vuonna myös uuden 2300 auton pysäköintitalon rakentamisen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat