Kaupunki    |   LÄHE HESAAN!

Lammassaaren pitkospuilla Ella on kuningatar

Pikkukakkosen ääninäyttelijä bongasi kaislikosta sisiliskoja

Tilaajille

Helsingin Sanomien loma opas Helsinkiin vie paikkoihin, joita muut eivät edes mainitse. Lastenohjelmien ääninäyttelijä Ella Leppälä esittelee Lammassaaren.

Lammassaaren pitkospuilla Ella on kuningatar Pikkukakkosen ääninäyttelijä bongasi kaislikosta sisiliskoja 1 2 3 4 5 6 "Tuoksuu ihan vuoristoradalta!" huudahtaa 10-vuotias Ella Leppälä ylittäessään pientä puusiltaa Helsingin Viikissä Lammassaaren edustalla.

Leppälä on tuttu Pikkukakkosesta. Hän on lainannut äänensä Hertan maailma -sarjan Hertalle ja Olivia-lastenohjelman Olivialle.

Pitkospuut Pornaistenniemestä vievät Lammassaareen, joka kuuluu Viikin ja Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualueeseen.

"Pari vuotta sitten näin pitkospuiden alussa ahman. En tehnyt mitään, ja sitten se vain juoksi pois", Leppälä kertoo jännittävästä kokemuksestaan.

Tällä kertaa pitkospuilla seikkailee hieman pienempiä eläimiä: sisiliskoja, keltaisia leppäkerttuja ja lintuja.

Matkan varrella vastaan kävelee myös lapsiperheitä. "Täällä on parasta käydä vanhempien ja kavereiden kanssa", Leppälä suosittelee.

Saaren keskellä on Raittiusyhdistys Koiton vuonna 1905 valmistunut Pohjolan pirtti. Salissa järjestetään kesäisin muun muassa juhannusjuhlat. Pirtin torniin ei kuitenkaan ole pääsyä sen huonon kunnon takia.

"Täällä salissa voisi pitää vaikka synttärit. Kutsuisin kaksituhattamiljoonaa vierasta, tai ehkä kaksisataa", Leppälä visioi innokkaasti ja kävelee pitkin puupenkkejä.

Pirtin vieressä on Helsingin halvimmaksi hotelliksi itseään mainostava La Canala. Kanoja ei sentään näy.

Leppälä katsastaa nopeasti kaikki huoneet ja testaa pari sänkyäkin.

"Ajattele jos täällä olisi mennyt kanoja pitkin lattioita. Kaikki kattoisi, että öö, saisikos vähän alennusta?" Korkeaa kaislikkoa halkovien toisten pitkospuiden päässä nököttää pieni lintumökki. Viime käynnillä Leppälä bongasi siellä muun muassa nokikanan, mutta hyvällä tuurilla rantakaislikossa voi nähdä myös kaloja.

"Leikin pitkospuilla kuningatarta, ja kun tuulee, heinät kumartavat mulle", Leppälä kertoo matkalla takaisin kaupunkiin päin.

Kuuntele Ella Leppäsen haastattelu Radio Helsingissä tänään perjantaina kello 8.40. Haastattelun voi kuunnella myös osoitteessa www.radiohelsinki.fi.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  8. 8

   "Häirintää on todella runsain mitoin", sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja – Nyt kymmenen eri alojen vaikuttajaa kertoo, miten he aikovat puuttua seksuaaliseen häirintään

   Tilaajille
  9. 9

   Pitkittynyt stressi syö parisuhdetta, kun kotona ei osata tehdä enää muuta kuin riidellä – Onneksi tulehtunutta tilannetta voi hoitaa

  10. 10

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää