Kaupunki

Nousukiidossa oleva Saara Aalto saapui Helsinki-Vantaalle – vartin pyrähdys näytti, miten jättimäistä tv-tuotantoa tehdään

Britannian X Factor-laulukilpailussa hurmannut Aalto saapui häkeltyneenä Helsinki-Vantaalle alkuiltapäivästä. Aalto myös esiintyy Senaatintorilla kello 19, ja HSTV välittää suorana konsertin tunnelmia.

Britannian X Factor -laulukilpailun loppukilpailuun edennyt Saara Aalto saapui pikavisiitille Helsinkiin maanantaina.

Ennakkotietojen mukaan Aallon piti astua yleisön ja lehdistön eteen Helsinki-Vantaan lentokentän T2-terminaalissa noin puoli kahdelta iltapäivällä, ja kello 13.32 hän astelikin rappuset alas hurraavan yleisön eteen – itse asiassa kahdesti.

Tuplaesittäytyminen tehtiin sen vuoksi, että Aallon mukana Suomeen tullut X Factorin brittiläinen kuvausryhmä sai riittävästi videomateriaalia viikonlopun lähetyksiä varten.

Tämän jälkeen Aalto alkoi vastailla median kysymyksiin. Väsymyksestä huolimatta hän vaikutti omalta iloiselta ja eläväiseltä itseltään.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

”Olen nukkunut vain pari tuntia”, Aalto kertoo.

Juttu jatkuu kuvan alla.


Aalto kommentoi tienneensä, että Suomen-vierailu on edessä, mikäli hän onnistuu raivaamaan tiensä X Factorin finaaliin. Näin siis tapahtui sunnuntaina, ja Aalto oli tilanteesta hieman häkeltynytkin Helsinki-Vantaalla.

”Nyt yhtäkkiä olenkin täällä!” hän hihkaisi.

Aallon vierailu tutustutti suomalaiset siihen, kuinka suurta televisiotuotantoa Britanniassa tehdään.

Ennen Aallon saapumista yleisön eteen kuvausryhmään kuuluva brittinainen huudatti yleisöllä useaan otteeseen Aallon etunimeä.

Yleisö hoki kuuliaisesti ”Saara, Saara, Saara” -huutoja, mutta kovin äänekkääksi yleisö ei äitynyt.

Sama nainen pyysi myös yleisössä olleita lapsia huutamaan videokameralle ”Saara is my winner” ja ”we love you Saara” -huutoja. Lapset tekivät työtä käskettyä.

Heidän huutonsa keräsi suosionosoituksia myös muulta yleisöltä.

”Jännä nähdä, miten tällainen tv-tuotanto etenee. Otetaan useampia ottoja ja haetaan selvästi tietynlaisia reaktioita”, sanoo 10-vuotiaiden kaksostytärtensä Stellan ja Matildan kanssa Aaltoa katsomaan tullut Miia Kallio.

Kolmikko tunnustautui Aallon ihailjoiksi.

Juttu jatkuu kuvan alla.


Aalto itse oli tämän kaiken keskellä selvästi otettu.

”Kiitos tosi paljon, kun tulitte! On tosi ihanaa, että pääsin tulemaan taas Suomeen”, hän huusi. Yleisö palkitsi Aallon suurilla suosionosoituksilla.

Pariakymmentä minuuttia myöhemmin, noin kello 13.50, koko ruljanssi oli ohi ja Aalto poistui lentoasemalta. Ennen poistumistaan Aalto kiitti vielä yleisöä siitä, että he saapuivat kannustamaan häntä.

”Anteeksi, kun en ehtinyt näketmään teitä kaikkia, antamaan teille kaikille nimikirjoituksia. Kiitos, kun tulitte!”

Juttu jatkuu kuvan alla.T2-terminaalissa ollut Helsingin Sanomien toimittaja Joonas Laitinen arvioi tapahtuman keränneen 150–200 ihmisen yleisön. Mukana oli kaikenikäistä väkeä.

Paula ja John Zetterborg tulivat tervehtimään Saara Aaltoa Espoon Leppävaarasta. Pariskunta kertoo katsoneensa usein Aallon esityksiä.

”Olemme valvoneet aamukolmeen–aamuneljään, katsoneet Saaran esityksiä ja juoneet samppanjaa ja syöneet suklaata”, John Zetterborg sanoo.

Mikä Aallossa niin viehättää?

”Saara on tehnyt Suomea tunnetuksi maailmalla ja näyttänyt, että suomalaiselle sisulla voi pärjätä muussakin kuin urheilussa”, John Zetterborg vastaa.

”Hän on hirveän hyvä esimerkki pienille lapsille”, Paula Zetterborg puolestaan toteaa.

Zetterborgit kertoivat jopa neuvoneensa lastenlastaan ottamaan mallia Aallosta.

Paula Zetterborg kertoi jopa selvittäneensä, kuinka Aaltoa voi äänestää Suomesta käsin.

”Netistä löytyy ohjeita sille, miten ladata sovellus, jonka avulla Aaltoa voi äänestää. Sen avulla samalla laitteella voi äänestää useamman kerran”, hän kertoo.

Itsenäisyyspäivän aattoiltana Aalto esiintyy vielä Helsingin Senaatintorilla.

Aalto esittää Tuomiokirkon portailla kolme kappaletta maanantai-iltana kello 19, kertoo Liisa Marjomäki ohjelma- ja tapahtumatoimisto MagnumLivesta. Toimisto vastaa yllätyskonsertin käytännönjärjestelyistä.

”Käsittääkseni hän laulaa kolme biisiä ja tapaa sen jälkeen fanejaan”, Marjomäki sanoo HS:lle.

Aallon Suomen vierailu ja Senaatintorin konsertti toteutetaan X Factor -ohjelman takia. Hänen mukanaan Suomeen saapuu myös ohjelmaa juontava Dermot O'Leary. He nauhoittavat vierailun aikana materiaalia ohjelmaa varten.

”Aloimme valmistella tämän illan konserttia viime viikon puolivälissä. Silloin meille tuli tieto, että tällainen tapahtuma voisi olla mahdollinen. Sunnuntaina saimme ohjelmalta varmistusviestin, jossa sanottiin, että ’go for it’ [vapaa suomennos: tehkää se]”, Marjomäki sanoo.

Aalto latasi maanantaiaamuna itsestään kuvan Instagramiin. Juttu jatkuu kuvan alla.Illan konserttilähetys alkaa noin kello 18.45.

Tapahtumajärjestäjä odottaa illan konserttiin ainakin 3 000 ihmistä.

”Sellainen ajatus meillä on ollut. Kauhean vaikea yleisömäärää on arvioida, koska Saaran suosio on noussut aika hurjasti viime aikoina. Toivottavasti tuhatpäinen yleisö saadaan paikalle”, Marjomäki sanoo.

”Ollaan varauduttu siihen, että joitain katuja mahdollisesti täytyy sulkea.”

Myös poliisi on varautunut, että tapahtumaan tulee paljon ihmisiä.

”Se [3 000 ihmistä] on heidän arvionsa, mutta väkimäärä voi heittää kumpaankin suuntaan”, sanoo komisario Johanna Sinivuori Helsingin poliisista.

”On ihan arvoitus, kuinka paljon väkeä tulee.”

Sinivuori sanoo, että poliisi varautuu tapahtumaan kuin mihin tahansa muuhunkin yleisötapahtumaan. Tämä tarkoittaa, että paikalle tulee poliisipartioita. Niiden tarkkaa määrää poliisi ei vielä osaa sanoa.

Juttu jatkuu videon jälkeen.


Aalto on hurmannut esityksillään X Factoria seuraavia katsojia. Lauantaina Aalto esitti version australialaisen Sian kappaleesta Chandelier.

HS:n musiikkitoimittaja Jarkko Jokelainen kuvaili Aallon esitystä ”illan pysäyttävimmäksi”.

”Esityksessä oli draamaa ja dramatiikkaa, ja Aalto pääsi briljeeraamaan pienimmilläkin yksityiskohdilla. Yksikään kanssakilpailijoista ei yltänyt lähellekään samaa”, Jokelainen kirjoitti jaksoarviossaan.

Myös Sinivuori kertoo seuranneensa Aallon esityksiä.

”Toki [olen hänen esityksiään kuunnellut]. Olen katsonut niitä usein jälkilähetyksenä. On oikein hienoa, että suomalainen pärjää näin hienosti maailmalla.”

Hän odottaa maanantaiksi Senaatintorille iloisia juhlijoita. Väkimäärää saattaa nostaa se, että monilla on tiistaina itsenäisyyspäivän takia vapaapäivä.

”On mahdollista, että tämä nostaa väkimäärää. Toisaalta tämä on tullut niin pikaisella aikataululla, ettei moni välttämättä siksi löydä paikalle”, Sinivuori sanoo.

”Tämä on hyvänmielen tapahtuma. Ainoa haaste on liikenteellinen, jos väkeä tulee oikein paljon.”

Senaatintorilla järjestetään paraikaa myös Tuomaan markkinat. Poliisin mukaan tapahtuman järjestävä MagnumLive on siksi luvannut, että Aalto esiintyy Tuomiokirkon portailla.

Aalto saapuu maanantaina Helsinki-Vantaan lentoasemalle kello 13.30.

Britannian X Factorin loppukilpailu järjestetään Wembley-areenalla Lontoossa. Voittaja kruunataan sunnuntaina 11. joulukuuta.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Britannian X Factor
 • Senaatintori

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Lääkäri ei ottanut poikani puheita itsemurhasta todesta – ensimmäinen yritys oli viimeinen

  2. 2

   Seuraan lyöttäytynyt kaksikko repi suomalaiselta hopeakorun Firenzessä – mies hermostui ja taltutti ryöstäjät pystypainin jälkeen: ”Poliisi sanoi, että aika harvoin käy näin”

  3. 3

   Pellolta löytyi ammuttu mies, motiiviksi epäillään tieriitaa – uhri oli ärsyyntynyt liikenteestä ja asetellut tielle esteitä

  4. 4

   Helsinki käynnisti sisäisen tarkastuksen: miljoonien eurojen asvalttiurakoissa epäillään vuosia jatkunutta ylihinnoittelua – Urakoitsija: ”Siellä on totta kai hullun tuntuisia hintoja”

   Tilaajille
  5. 5

   Suomalais-hollantilainen laite mullisti saasteiden mittauksen: Satelliittikuvat paljastavat, missä päin maailmaa ilma on saastuneinta

  6. 6

   ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

   Tilaajille
  7. 7

   Suomi on tarina miesjoukosta metsässä – mutta miksi iloiset velikullat vaikenivat?

  8. 8

   Humalainen nuorisojoukko jahtasi kahta 15-vuotiasta teräaseen kanssa Espoossa – Jahdatut piiloutuivat bussiin, joukkio hajotti kahdeksan ikkunaa

  9. 9

   Kela vastaa yksinhuoltajalle, joka säästi lapsilleen rahastoon: ”Lapsen säästörahaston varat pitää käyttää lapsesta aiheutuviin menoihin”

  10. 10

   Maahanmuuttaja­taustainen 16-vuotias poika käytti nuuskaa, isoveli hakkasi tunnin ajan sähköjohdolla ja rautaputkella – ”Kunniaväkivalta koskee myös poikia”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Olen säästänyt alaikäisille lapsilleni vuosien ajan pieniä summia rahastoihin – nyt Kela laskee ne perheen tuloiksi

  2. 2

   Seuraan lyöttäytynyt kaksikko repi suomalaiselta hopeakorun Firenzessä – mies hermostui ja taltutti ryöstäjät pystypainin jälkeen: ”Poliisi sanoi, että aika harvoin käy näin”

  3. 3

   Tehdas­rakennuksen palosta aiheutunut savuvaara ohi Helsingin Tapanilassa, myös juna-asema avattu

  4. 4

   ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

   Tilaajille
  5. 5

   Kela vastaa yksinhuoltajalle, joka säästi lapsilleen rahastoon: ”Lapsen säästörahaston varat pitää käyttää lapsesta aiheutuviin menoihin”

  6. 6

   Eroperheen lapsella Kaurilla on niin monta aikuista elämässään, ettei hän ole varma, kuinka monta kotia hänellä on – HS:n lukijat kertovat, kuinka kahden kodin perheissä pärjätään

  7. 7

   Humalainen nuorisojoukko jahtasi kahta 15-vuotiasta teräaseen kanssa Espoossa – Jahdatut piiloutuivat bussiin, joukkio hajotti kahdeksan ikkunaa

  8. 8

   Keskustan sisäistä sähköpostia levisi koko eduskunnalle: ”Sipilän pitäisi lopettaa kiukuttelu ja ukonvaihtamispuheet”

  9. 9

   Pellolta löytyi ammuttu mies, motiiviksi epäillään tieriitaa – uhri oli ärsyyntynyt liikenteestä ja asetellut tielle esteitä

  10. 10

   Miltä tuntuu, kun näkö alkaa yhtäkkiä kadota? Hilma Oksanen, 27, ei näe ihmisten kasvoja eikä voi ajaa autoa – ”Aivan kuin silmälasien keskellä olisi harmaat verhot”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ossi Nyman ei tee töitä ja sanoo, että työvoimatoimisto on ihmisoikeusloukkaus – näin ”ideologisesti työtön” taktikoi itselleen yhteiskunnan tuet

   Tilaajille
  2. 2

   Koko some kuohuu, sillä Pressiklubin juontaja Sanna Ukkolalle ehdotettiin erikeeperiä päähän, tämä kanteli ehdottajan pomolle ja myrsky oli valmis – tästä on kyse

  3. 3

   ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

   Tilaajille
  4. 4

   ”Sinun hiljaisuutesi on valanut sementtiin itätytön stereotypian, ja se myy lisää poikamiesmatkoja”, kirjoittaa kirjailija Sofi Oksanen avoimessa kirjeessään Melania Trumpille

  5. 5

   Kirjailija kertoi olevansa ”ideologisesti” työtön ja kikkailevansa tukia – TE-toimisto katkaisee tuet ja aloittaa poikkeuksellisen selvityksen

  6. 6

   Trumpin lähipiiri pelkää presidentin olevan ”hajoamassa” – avustajat yrittävät pitää presidentin aisoissa, kun hän saapuu toimistolle kiihdyksissään

  7. 7

   Kiusaajat voittivat Niklas Herlinin

   Tilaajille
  8. 8

   Teollisuuden ja median suuromistaja Niklas Herlin on kuollut

  9. 9

   Nalkutatko sinäkin? ”Naisvalitus” ei ole naisten vika, vaan puhetapa kertoo parisuhteiden epätasa-arvosta

   Tilaajille
  10. 10

   Naisen käsi osui vahingossa vastaan kävelleeseen mieheen Kalliossa – mies raivostui silmittömästi, löi ja potki naista

  11. Näytä lisää