Kaupunki

Saara Aalto veti kymmenentuhatta ihmistä Senaatintorille – katso koko esiintyminen HSTV:stä

Britannian X Factor -laulukilpailussa menestynyt Saara Aalto on pikavisiitillä Suomessa. Neljän kappaleen mittainen keikka oli täynnä Aallon naurua ja ilotulitteita.

Laulaja Saara Aalto esiintyi maanantai-iltana Senaatintorilla Helsingin keskustassa – ja yleisö rakasti.

Väkeä oli paikalla paljon. Torin lisäksi Aleksanterinkatu ja Unioninkatu olivat täynnä ihmisiä. Jotkut kiipesivät Tuomaan markkinoiden kojujen seinustoille paremman näköyhteyden perässä.

Poliisin arvion mukaan paikalla oli noin kymmenentuhatta ihmistä. Liikenne ruuhkautui Senaatintorin ympäristössä.


Valkoiseen lumikuningatarmaiseen mekkoon pukeutunut Saara Aalto saapui Tuomiokirkon portaille kahdeksan maissa ja vilkutteli iloisena yleisölle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Hei Suomi! Mää nään teiät kaikki siellä kaukanakin! Nää X Factorin tyypit sanoo, etteivät oo koskaan nähneet tällasta homecomingia! Kiitos! Katotaan, miten ääni kulkee!”

Hänen ensimmäinen kappaleensa oli Let It Go. Kappaleen aikana räjähtelivät näyttävät tulitehosteet.

Toisena Aalto esitti Sian Chandelier-kappaleen, jonka Aalto sanoi ”muuttaneen koko hänen elämänsä”. Kaksi ensimmäistä kappaletta on kuultu myös itse kilpailussa.

Iloisen ja välittömän oloinen Aalto kertoi kuulleensa vuosien varrella useampaan otteeseen, ettei suomalainen pysty kansainväliseen menestykseen.

”En ikinä uskonut sitä.”


Aalto ihasteli paikalle saapunutta väkimäärää ja huudatti torikansaa myös mainitsemalla huomisen itsenäisyyspäivän.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Teillä jokkaisella on sydän! Jos teillä on joku asia, joka teidät tekee iloiseksi, älkää päästäkö siitä irti. Niin määkin päädyin tähän. Ja nyt katon teitä, että ohhoh!”, Aalto nauratti yleisöään pohjoisen murteellaan.

Yleisö söi laulajan kädestä illan viimassa ja teki kännyköillään valomeren No Fear -kappaleen aikana, kun Saara niin pyysi. Viimeistään kolmannen kappaleen aikana koko tori tanssi.

Neljännen ja viimeisen kappaleen aikana Saara pyysi yleisöä näyttämään briteille, millaista Suomessa on. Aalto esitti Winner Takes it All -kappaleen.

”Eikö tää oo nyt se torilla tavataan? Ehkä viikon päästä tavataan taas!”


Esitys päättyi näyttävään ilotulitukseen, joka sai Saara Aallonkin nauramaan ääneen. Lopuksi Aalto otti asiaankuuluvan selfien yleisön kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aalto lopetti osuutensa suuriin suosionosoituksiin. Heti sen jälkeen lavalle saapui rokkari Michael Monroe, joka valmensi Aaltoa muutama vuosi sitten Voice of Finland -laulukilvassa.

”Saara on esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun pitää unelmistaan kiinni”, Monroe sanoi yleisölle ja kertoi uskoneensa Saara Aaltoon aina.

Aalto kertoi juuri saaneensa tietää lauantain finaalin kappaleet, mutta ei saanut vielä kertoa, mitä ne ovat. Aalto vihjasi ”parinkin unelmansa” toteutuvan lauantaina.

Brittien X Factor -kilpailun finaaliin edenneen suomalaislaulajan lukuisat fanit olivat saapuneet jo hyvissä ajoin seuraamaan finalistin esiintymistä Tuomiokirkon portailla.

Esiintymisen piti alkaa klo 19. Yli puolen tunnin kärsivällisen odotuksen jälkeen Saara Aalto saapui kirkon portaille joulupukin kanssa. Ensimmäinen laulu alkoi lopulta hieman ennen kahdeksaa.

Tuotantoryhmä pyysi suomen kielellä anteeksi, että ihmiset joutuivat odottamaan suosikkiaan.

”Saara, Saara, Saara!”, ihmiset huusivat rytmikkäästi.

SAARA WE LOVE YOU -kylttejä oli kaikkialla.

Lohjalainen Chatarina Koponen saapui torille tyttärensä Viivin, 8, kanssa. Viivi virittäytyi tunnelmaan katsomalla kaikki Saara Aallon esitykset vielä kertaalleen maanantaina. Hän kertoo haaveilleensa pitkään Saara Aallon näkemisestä. Neljän aikaan iltapäivällä kaksikko päätti, että tänään tavataan torilla.

”Äiti sanoi, että nyt mennään, ja sitten mentiin!” Viivi kertoi HS:lle.

Monet muutkin ihmiset olivat lähteneet paikalle vain parin tunnin varoitusajalla.

Brittiläinen tv-ryhmä kiersi yleisön edessä ja huudatti yleisöä. ”We want Saara, we want Saara”, fanit huusivat. Yleisöä varoitettiin siitä, että jotain ottoja voidaan joutua ottamaan uudestaan.


Leena Hopia oli tullut Senaatintorille Sastamalasta saakka. Hän varasi bussikyydin heti, kun kuuli esiintymisestä.

”Kaveri sai liput finaaliin!”, Hopia kertoi.

Vantaalainen Eeva Link oli aivan vakuuttunut Saara Aallon kyvyistä.

”Saara on aivan omalla tasollaan laulajana”, Link kiitteli.

Kappaleiden jälkeen luvassa oli fanitapaaminen.

Tapahtumajärjestäjä odotti etukäteen paikalle 3 000:a ihmistä.


Konsertti oli osa Aallon finaaliviikkoa Britannian X Factor -laulukilpailussa. Mukana oli kuvausryhmä ja ohjelman juontaja Dermot O’Leary.

”Aloimme valmistella tämän illan konserttia viime viikon puolivälissä. Silloin meille tuli tieto, että tällainen tapahtuma voisi olla mahdollinen. Sunnuntaina saimme ohjelmalta varmistusviestin, jossa sanottiin, että ’go for it’ [vapaa suomennos: tehkää se]”, kertoi Liisa Marjomäki ohjelma- ja tapahtumatoimisto MagnumLivesta. Toimisto vastasi yllätyskonsertin käytännönjärjestelyistä.


Aalto asteli jo päivällä Helsinki-Vantaa lentokentällä hurraavan yleisön eteen. Vartin pyrähdyksen jälkeen matka jatkui.

Maanantai on itsenäisyyspäivän aatto ja monelle vapaapäivä, joka saattoi lisätä juhlijoiden määrää paikalla.

Saara Aalto julkaisi lentokentältä Instagram-kuvan päivällä.


Korjattu 5.12. kello 21.20: Eeva Linkin sukunimi oikeaan muotoon. Britannia X Factor -laulukilpailun voittaja valitaan sunnuntaina 11. joulukuuta Wembley-areenalla Lontoossa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Saara Aalto
 • Musiikki
 • Helsinki
 • Senaatintori
 • HSTV

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   #Metoo on kaukana, kun potilas kourii rintoja ja takapuolta – Sairaanhoitaja Rayan Hämäläinen kuulee huorittelua, seksiehdotuksia ja väkivaltaisia fantasioita

   Tilaajille
  2. 2

   It-veteraani kirjoitti koodaajien palkkaongelmasta – Jos tekijöistä on kerran pulaa, miksi heistä ei synny palkkakilpailua?

  3. 3

   Räikkösen kunnioitusta huokuva ele palkintojen­jaossa kerää ylistystä: ”Osoitti todellista tyylitajua”

  4. 4

   Onko Bitcoinin loppu kirjoitettu sen sisään? ”Miksi näin nerokkaan järjestelmän luojat eivät ole ottaneet tätä huomioon”

   Tilaajille
  5. 5

   Säässä täyskäännös tällä viikolla: Lunta pyryttää jopa 15 senttiä Etelä-Suomea myöten – Meteorologi suosittelee vaihtamaan talvirenkaat

  6. 6

   Ennennäkemätön Kimi Räikkönen on nyt myös kansikuvapoika ja maailmanlaajuisen lehden uuden numeron pääaihe

  7. 7

   Istanbulista löytyi diplomaattiauto, jota Saudi-Arabia ei anna tutkia – Valvonta­kamerakuvissa näkyy ilmeisesti surmatun toimittajan kaksoisolento

  8. 8

   Mikromuovia löytyy myös ihmisten sisältä, uusi tutkimus havaitsi – muovia tulee ruokapaketeista ja juomapulloista

  9. 9

   ”Koko maailma romahti kun aloin herätä joka yö kello 2” – HS:n lukijat kertovat, miten vaikea vaihdevuosioireita on tunnistaa, kun useimmiten puhutaan vain ”kuumista aalloista”

  10. 10

   ”Mies ei oikein saa sanoa enää mitään mielipidettä” – Feministit voisivat rauhoittua, sanoo Kauko Röyhkä ja nauttii, kun some kuohahtaa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Säässä täyskäännös tällä viikolla: Lunta pyryttää jopa 15 senttiä Etelä-Suomea myöten – Meteorologi suosittelee vaihtamaan talvirenkaat

  2. 2

   Räikkösen kunnioitusta huokuva ele palkintojen­jaossa kerää ylistystä: ”Osoitti todellista tyylitajua”

  3. 3

   Työasussaan Roosa nauha -kampanjan symbolia pitänyt lentokenttä­työntekijä sai potkut – Turvatarkastajien ulosmarssi ei aiheuttanut ruuhkia

  4. 4

   Kuinka nopeasti nuuskan käyttö näkyy hammaslääkärillä? Voiko nuuska kairata reiän poskeen? Asiantuntijat käyvät läpi 15 netistä tuttua väitettä

   Tilaajille
  5. 5

   Vasemmisto­liiton Li Andersson pitää yrittäjien ruokakampanjaa ”vastenmielisenä” – Yrittäjien Mikael Pentikäisen mukaan ruoan jakelu on ”erinomainen” hanke

  6. 6

   Internet mullisti maailman, mutta seuraava vallankumous saattaa jättää sen varjoonsa

  7. 7

   Kalasatamaan rakennettiin katu, joka on tasa-arvoinen kaikille – uusi liikenne­järjestely aiheutti palaute­ryöpyn

  8. 8

   Brittipilotti ohjasi koneensa kiitoradalle kylki edellä – Finnairin lentäjä selittää, mistä on kyse ja paljastaa loma­kohteiden haastavimman kentän

  9. 9

   Ennennäkemätön Kimi Räikkönen on nyt myös kansikuvapoika ja maailmanlaajuisen lehden uuden numeron pääaihe

  10. 10

   Patrik Leppänen, 22, ei totellut työnantajan käskyä ottaa Roosa nauha pois rinta­pielestään lento­aseman turva­tarkastuksessa ja sai potkut – ”Halusin osoittaa tukea äidilleni”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Miksi naista pitää ”rakentaa” tunteja ennen kuin hän kelpaa televisioon? Jenni Pääskysaari kyllästyi näyttämään ”drag queenilta” ja teki radikaalin ratkaisun

   Tilaajille
  2. 2

   ”Joidenkin kohdalla on pakko toivoa, etteivät he koskaan saa töitä” – Ammattikouluista uhkaa valmistua hoitajia, jotka voivat olla vaaraksi hoidettavilleen, sanovat opettajat

   Tilaajille
  3. 3

   Kalusteita lahjoitetaan niin paljon, etteivät kaikki kelpaa edes kirpputoreille – Nämä käytetyt kalusteet viedään käsistä, näitä ei huolita edes ilmaiseksi

   Tilaajille
  4. 4

   ”Minun on ajateltava, että oli hänen aikansa mennä” – 39-vuotiaana kuolleen Perttu Häkkisen vaimo, ystävät ja työtoverit kertovat, kuinka paljon he menettivät

   Tilaajille
  5. 5

   Kettu istahti paikallisbussin penkille Kirkkonummella – Video näyttää, miten kuski paimentaa eläimen ulos katseen voimalla

  6. 6

   Brittipilotti ohjasi koneensa kiitoradalle kylki edellä – Finnairin lentäjä selittää, mistä on kyse ja paljastaa loma­kohteiden haastavimman kentän

  7. 7

   Audi, Lada ja Toyota haudattiin vuodeksi suohon ja kaivettiin sen jälkeen ylös – Venäläisen Youtube-porukan ”testi” vahvistaa vanhan totuuden

  8. 8

   Uuden lastensairaalan katolle ilmestyi englanninkielinen teksti: Varautuuko sairaala pommituksiin?

  9. 9

   Ranskassa on syntynyt poikkeuksellisen monta vauvaa, joilla on epä­muodostuneet kädet – viran­omaiset ovat ymmällään

  10. 10

   Säässä täyskäännös tällä viikolla: Lunta pyryttää jopa 15 senttiä Etelä-Suomea myöten – Meteorologi suosittelee vaihtamaan talvirenkaat

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. ”Mies ei oikein saa sanoa enää mitään mielipidettä” – Feministit voisivat rauhoittua, sanoo Kauko Röyhkä ja nauttii, kun some kuohahtaa Tilaajille
  3. ”Maailman pisin merisilta” avattiin Kiinasta Hongkongiin – mutta hongkongilaiset eivät ole pelkästään innoissaan
  4. #Metoo on kaukana, kun potilas kourii rintoja ja takapuolta – Sairaanhoitaja Rayan Hämäläinen kuulee huorittelua, seksiehdotuksia ja väkivaltaisia fantasioita Tilaajille
  5. Mitä tehdä, kun lapsi pelkää vieraita? Vierastaminen on osa kehitystä, mutta se vaatii vanhemmalta turvallisen vastauksen Tilaajille
  6. Onko Bitcoinin loppu kirjoitettu sen sisään? ”Miksi näin nerokkaan järjestelmän luojat eivät ole ottaneet tätä huomioon” Tilaajille
  7. Voiko Italiasta puhua kauniina maana?
  8. Carmen Pekkarinen muutti Kanadasta Suomeen 20 vuotta sitten ja hermostui roskaamiseen – lopulta luontoa rakastava sääfani keräsi 10 000 tupakantumppia Espoosta
  9. It-veteraani kirjoitti koodaajien palkkaongelmasta – Jos tekijöistä on kerran pulaa, miksi heistä ei synny palkkakilpailua?
  10. 2 tuntia sitten
  11. Oodi vanhemmuudelle – Arjen kiireen keskellä vanhempi suorittaa lukuisia toimia lapsensa mielenterveyden suojaamiseksi
  12. 4 tuntia sitten
  13. Brexit on kuin perheriita, ja siksi on normaalia, että sen seuraaminen nolottaa ulkopuolista
  14. Näytä lisää