Helsingin itäinen kantakaupunki kerää vaurautta, ero lähiöihin kasvaa – katso HS:n laskurista, miten hyvinvointi on kehittynyt omalla asuinalueellasi

Vallila ja muu Helsingin itäinen kantakaupunki on vaurastunut selvästi tällä vuosituhannella, selviää HS:n aluevertailusta. Samalla osa Itä-Helsingistä on pudonnut muun kaupungin kehityksestä.

Vallilassa lounasta nauttivat Heini ja Valtteri Färkkilä muuttivat Harjuun viime syyskuussa kaupunkikulttuurin perässä. Juristina työskentelevä Heini ja It-alan firmassa asiakkuuspäällikkönä työskentelevä Valtteri edustavat Kallion ja Vallilan alueen nuorta, koulutettua ja hyvin toimeentulevaa asukaskuntaa.

2.1.2017 2:00 | Päivitetty 8.1.2017 9:40

”Tämä on todella hyvää! Juuri sitä, mitä pitääkin.” Heini Färkkilä, 29, ja Valtteri Färkkilä, 32, nauttivat lounastaan Helsingin Vallilassa sijaitsevassa japanilaisravintolassa, Mashirossa.

Pariskunnan on helppo hymyillä herkullisen zukedon-annoksen päätteeksi, mutta hymyyn on aihetta myös muilla Vallilan seudulla asuvilla. Vallila on nimittäin Kluuvin ja Hernesaaren ohella tällä vuosituhannella suhteellisesti eniten hyvinvointiaan parantanut alue Helsingissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat