Kaupunki

Kärkinimet sanoutuvat irti suhmuroinnista: kuntavaalien voittajasta tulee Helsingin ensimmäinen pormestari

Helsingin suurimmaksi kuntavaaleissa nousevan puolueen ehdokkaasta tulee kaupungin ensimmäinen pormestari. Tätä mieltä olivat kaikki kolme pormestarikisan kärkiehdokasta HSTV:n vaalitentissä tiistaiaamuna.

Pormestariksi valittaneen siis yksi tentin keskustelijoista eli kokoomuksen Jan Vapaavuori, vihreiden Anni Sinnemäki tai Sdp:n Tuula Haatainen.

Kevättalvella Helsingin poliittisessa keskustelussa on vilahtanut myös vaihtoehto, ettei voittajapuolueen pormestariehdokas välttämättä nousisi kaupungin ensimmäiseksi pormestariksi. Tämä olisi mahdollista, jos muut ryhmät liittoutuisivat keskenään.

”Olisi äänestäjien halveksimista, ellei suurimman puolueen edustaja olisi pormestari”, Vapaavuori sanoi.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Kokoomuksen Vapaavuori sanoo tavoittelevansa pormestarin paikkaa, jotta Helsingistä tulisi yhä kansainvälisempi, suvaitsevaisempi ja liberaalimpi kaupunki. Hän haluaa nostaa koko Suomen nousuun Helsingin vetämänä.

Vihreiden Sinnemäki sanoo olevansa kokenut yhteistyön edistäjä. Erityisrakkaus Helsinkiin tulee siitä, että hän ”syntynyt tässä kaupungissa ja ollut päättämässä sen asioista monissa paikoissa”.

Sdp:n Haatainen haluaa panostaa erityisesti lähiöihin ja kaupungin turvallisuuteen. ”Että arki toimii ja että lähikoulu on paras koulu”, hän sanoi.

Vapaavuoren, Sinnemäen ja Haataisen lisäksi Helsingin pormestariksi ovat ilmoittautuneet ehdolle myös Paavo Arhinmäki (vas), Mika Raatikainen (ps), Eva Biaudet (r), Laura Kolbe (kesk), Mika Ebeling (kd), Yrjö Hakanen (Skp) ja Harri Lindell (Terve Helsinki).
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  6. 6

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  7. 7

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  8. 8

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  11. Näytä lisää