Homesairaita kyykytetään, sanoo infektiolääkäri: Tuhansia on sairauseläkkeellä masennuksen takia, vaikka todellinen syy on home - Kaupunki | HS.fi

Homesairaita kyykytetään, sanoo infektiolääkäri: Tuhansia on sairauseläkkeellä masennuksen takia, vaikka todellinen syy on home

Professori Ville Valtosen mukaan Suomessa on useita tuhansia homesairaita sairauseläkkeellä väärällä diagnoosilla. Viralliset tahot eivät tunnusta homesairautta – ei Kela, eivät vakuutusyhtiöt eikä edes Työterveyslaitos, vaikka Työterveyslaitoksen tulisi lain mukaan olla työterveyden ylin asiantuntija.

Professori Ville Valtonen tunnetaan homesairaiden esitaistelijana. Hän muistuttaa Suomesta löytyvän jo useita lääkäreitä, jotka pystyvät ja uskaltavat käyttää homesairausdiagnoosia silloin, kun siihen on perusteet.

4.5.2017 2:00 | Päivitetty 4.5.2017 7:08

Sutkauksen mukaan professori Ville Valtonen on Suomen ainoa lääkäri, joka uskaltaa kirjoittaa homesairausdiagnoosin, ja senkin vain, koska on eläkkeellä.

HS kirjoitti Kätilöopiston sairastuttamien kätilöiden tilanteesta viime viikolla. Jutusta kävi ilmi, että homeesta sairastuneen on vaikea saada ammattitautidiagnoosia muusta kuin astmasta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat