Kaupunki

Nasima Razmyar lupaa: Lopetan apulaispormestarina nuorten syrjäytymisen, kaikki muu olisi kunnianhimotonta

Helsingin nuorisosta ja kulttuurista vastaava apulaispormestari haluaa Helsingin antavan tyhjänä olevia tilojaan bändikämpiksi ja muuhun kulttuurikäyttöön. Juttusarjassa Helsingin pormestari ja apulaispormestarit kertovat, miten he parantavat Helsinkiä. Razmyarin haastattelu on sarjan viides ja viimeinen osa.

Helsingissä ei ole neljän vuoden päästä syrjäytyneitä nuoria. Näin käy, jos Helsingin kulttuurista, vapaa-ajasta ja nuorisopalveluista vastaavan apulaispormestarin Nasima Razmyarin (sd) tavoite toteutuu.

”Lupaan tehdä kaikkeni sen eteen, että jokaisella helsinkiläisnuorella on tulevaisuus. Yksikin syrjäytynyt nuori on liikaa”, Razmyar sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Tiedän, että tämä kuulostaa isolta tavoitteelta, mutta olemme mielestäni todella kunnianhimottomia, jos tämä ei ole meidän tavoitteemme.”

Razmyarin lupaus on osa HS:n juttusarjaa, jossa kesäkuun alussa valittu Helsingin ylin johto kertoo, miten se aikoo parantaa helsinkiläisten arkea seuraavan neljän vuoden aikana. Aiemmat lupaukset on luettavissa tämän jutun alta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Helsingin iso strategia pitää olla se, ettei yksikään nuori syrjäydy. Sen jälkeen pitää miettiä yli toimialarajojen, miten se saadaan toteutettua”, Razmyar sanoo.

Razmyar myöntää, ettei hänellä ole vielä tarkkaa käsitystä siitä, miten tavoitteeseen päästään. Kouluilla ja nuorisotoimella on syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tavoittamisessa iso rooli, hän sanoo.

Kyse on myös rahasta. Esimerkiksi koulut tarvitsevat lisää koulukuraattoreita, terveydenhoitajia ja koulukäyntiavustajia, jotta tavoite voisi toteutua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Helsingissä on myös paljon hienoja järjestöjä, joiden toimintaedellytyksiä pitää parantaa.”

Razmyar on Helsingin ensimmäinen maahanmuuttajataustainen johtaja. Hän jätti apulaispormestarin tehtävää varten paikkansa kansanedustajana.

”Uskon, että olen tässä työssä lähempänä helsinkiläisiä kuin kansanedustajana. Kun olen lähellä, niin pystyn myös vaikuttamaan nopeammin niihin asioihin, joita ihmiset pitävät tärkeinä. Lupaan kiertää nuorisotaloja, kouluja ja liikuntapaikkoja ja kuunnella, mitä ihmisillä on sanottavana”, Razmyar sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Toivon, että taustani auttaa minua ymmärtämään paremmin niitä asioita, joita haluan edistää.”

Nuorison lisäksi Razmyar vastaa jatkossa myös kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluista. Molemmat ovat hänen mielestään helsinkiläisten hyvinvoinnin kannalta ensisijaisen tärkeitä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Razmyarin mielestä kaupungin pitäisi edistää kulttuuria antamalla tyhjiä tilojaan kulttuuriväen käyttöön.

”Meillä on esimerkiksi Kontulassa ja Mellunmäessä tiloja tyhjillään, joka ei ole järkevää alueen kannalta. Niitä voisi käyttää vaikka bändikämppinä tai ateljeina.”

Liikuntapuolella hän lupaa patistaa helsinkiläisiä ylös sohviltaan.

”Istumisen kulttuuriin pitää puuttua enemmän. Meidän pitää myös panostaa lähiliikuntapaikkoihin, että ihmiset haluavat lähteä ulos”, Razmyar sanoo.

”Liikkumattomuus on pitkällä aikavälillä sairaus, sillä on todella suuria vaikutuksia, jos tämä säilyy nykyisellään.


Razmyar on Sdp:n ainoana apulaispormestarina puolueen näkyvimmät kasvot Helsingissä. Demarius myös kuuluu tässä haastattelussa. Razmyar painottaa useasti, että Helsingin on pidettävä kaikki alueet kehityksessä mukana ja huolehdittava siitä, että Helsinki on myös hyvä työnantaja.

”Hyvä henkilöstöpolitiikka vaikuttaa suoraan meidän palveluihin. Kun meillä on tarpeeksi työntekijöitä siellä, missä henkilöstöä tarvitaan, niin silloin helsinkiläiset voivat hyvin ja meidän työntekijät voivat hyvin. Tässä meillä on peiliin katsomisen paikka.”

Helsinki on kärsinyt muun muassa korkeista sairauspoissaololuvuista. Poissaolot ovat olleet esimerkiksi naapurikaupunkeja korkeampia.

Sdp odottaa Razmyarilta paljon. Sdp:n kannatus on Helsingissä historiallisen matala. Apulaispormestarina Razmyarilla on suuri rooli puolueen kurssin kääntämisessä.

”En oikeastaan kanna asiasta paineita vaan toivon, että teot voisivat puhua puolestaan. Sdp:n ongelma ei ole se, etteikö me ajettaisi oikeita asioita ja arvoja vaan se, ettemme osaa tehdä politiikkaamme tarpeeksi näkyväksi”, Razmyar sanoo.

”Jos haluamme, että meidän politiikallamme on vaikutusta asioihin, niin meillä pitää olla myös poliittista painoarvoa. Ei riitä, että ryhmän sisällä on hyvä fiilis.”

Helsingin pormestaristo lupaa kansainvälisemmän, homekouluttoman, terveemmän ja eriytyneistä asuinalueista vapaan Helsingin

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok) lupaa tehdä Helsingistä kansainvälisemmän ja modernimman kaupungin seuraavan neljän vuoden aikana.

Kaavoituksesta ja rakentamisesta vastaava apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr) lupaa lopettaa Helsingin asuinalueiden eriytymisen. Hän lupaa ruusuisempaa tulevaisuutta muun muassa Jakomäen ja Kontulan kaltaisille lähiöille.

Koulutuksesta ja päiväkodeista vastaava apulaispormestari Pia Pakarinen (kok) lupaa korjata Helsingin homekouluongelman.

Sosiaali- ja terveyspalveluista vastaava apulaispormestari Sanna Vesikansa (vihr) lupaa kaventaa Helsingin eri alueiden välisiä terveyseroja.

Kuka?

Pridea suojeleva apulaispormestari


 Kulttuurin ja vapaa-ajan palveluista vastaava apulaispormestari Nasima Razmyar on Helsingin pormestarijoukkion nuorin.

 Syntyi Kabulissa, Afganistanissa vuoden1984 syyskuussa.

 Toisen kauden kaupunginvaltuutettu joutui eroamaan eduskunnasta tehtävää varten.

 Muun muassa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia puolustavan Helsinki Pride -tapahtuman suojelija vuonna 2017.

 Harrastaa kuntosalilla käyntiä, lenkkeilyä, pyöräilyä ja lukemista.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Tältä näyttää Redi arkisena aamu­päivänä – Yrittäjät kertovat, miltä kauppa­keskuksen tilanne vaikuttaa nyt

  2. 2

   Viihteen veteraani Danny teki virhearvion ja esitti jäähyväiskonsertissaan Vain elämää -hittejä – mutta vanhat iskelmäklassikot kuulostivat paremmilta kuin koskaan

  3. 3

   Erikoissyyttäjä Mueller astui ensimmäistä kertaa esiin ja kiisti uutisen, jonka mukaan Trump kehotti laki­miestään valehtelemaan – Miksi väitteet ovat niin vakavia?

  4. 4

   Tämä asia sinun pitää muuttaa elämästäsi nyt, jotta olet kesäkuussa viisi kiloa kevyempi

   Tilaajille
  5. 5

   Kun käteinen katoaa, pankkeja ei pääse enää pakoon millään – Siksi Ruotsin keskus­pankki suunnittelee kokonaan digitaalista kruunua, joka kiinnostaa Suomessakin

  6. 6

   Banksyn maalaus ilmestyi ennen joulua yllättäen autotallin seinään – nyt tallin omistava terästyöläinen myi sen kuusinumeroisella summalla

  7. 7

   Turva­tarkastamattomalle alueelle mennyt matkustaja pääsi lentokoneeseen käymättä uudelleen turva­tarkastuksessa Helsinki-Vantaalla

  8. 8

   Vuosia pois lavalta olleen Antti Raivion monologi Q-teatterissa on viiden tähden esitys ja lohkare suomalaista teatterihistoriaa

  9. 9

   Suomi voisi nollata päästönsä, mutta mitä se vaatii? Tällaista olisi elämä hiili­neutraalissa Suomessa vuonna 2035

   Tilaajille
  10. 10

   Maailman arvokkain yhtiö Amazon on noussut asemaan, jossa se voi kilpailuttaa kaupunkeja kuin Rooman imperiumi gladiaattoreita – New Yorkissa se sai kuitenkin vastustajat kimppuunsa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tältä näyttää Redi arkisena aamu­päivänä – Yrittäjät kertovat, miltä kauppa­keskuksen tilanne vaikuttaa nyt

  2. 2

   Naisen kotoa Itä-Helsingistä löytyi 26 erittäin huonokuntoista koiraa – Kaikki lopetettiin, mahdollisesti vesikauhuisia koiria on myyty eteenpäin

  3. 3

   Hän hyökkää, haukkuu ja saa ilonsa toisen nujertamisesta – Sadistisen persoonallisuus­häiriön piirteitä ilmenee aivan tavallisilla ihmisillä, ja tällainen se on

   Tilaajille
  4. 4

   Vakava vaaratilanne Helsinki-Vantaalla: Matkustajakone laskeutui varatulle kiitotielle

  5. 5

   Hietaniemen krematoriosta nousi mustaa savua – Polttouunissa toimintahäiriö

  6. 6

   Suosikkikahvila Bergga sulkee ovensa Kalliossa – Yrittäjän arki kävi liian raskaaksi

  7. 7

   Sairaalan päivystyksessä Helsingissä on erityinen triplaruuhka – ”Täällä on itketty käytävillä”

  8. 8

   Tämä asia sinun pitää muuttaa elämästäsi nyt, jotta olet kesäkuussa viisi kiloa kevyempi

   Tilaajille
  9. 9

   Nytin ravintolakriitikot paljastavat, mistä he huomaavat, onko ravintola hyvä vai pelkkää rahastusta

  10. 10

   Pankki kysyi oleskelulupaa, kun suomalainen Suldaan Said Ahmed haki lainaa – Ahmedin mukaan syynä vierasperäinen nimi, pankin mukaan väärä järjestelmämerkintä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Vuosaarelaisen kaunottaren turhamaisuus pöyristyttää ihmisiä – Mutta lopulta he itkevät, sillä Jasmin Koskirannan tarina onkin suurempi

   Tilaajille
  2. 2

   Keksijänero loi miljardituotteen ja joutui tyttärensä syrjäyttämäksi – Suomalaista Polaria ja sen perustajan traagista kohtaloa ympäröi hiljaisuuden muuri

   Tilaajille
  3. 3

   Nämä sanat kannattaisi sanoa monelle vanhemmalle, vaikka minut ne saivatkin itkemään

  4. 4

   Vuoden paras Fingerpori -äänestys keräsi yli 23 000 ääntä – ”Hieno valinta”, toteaa Pertti Jarla yleisön suosikista ja paljastaa omansa

  5. 5

   Radikaalit pääsivät niskan päälle perussuomalaisten nuorisojärjestössä – suljetulla keskustelupalstalla julistetaan rotuoppia ja haukutaan Halla-ahoa

   Tilaajille
  6. 6

   Pilapiirtäjä Ville Ranta teki piirroksen Oulun seksuaali­rikoksista ja sohaisi muurahais­pesään – Facebook jäädytti tilin, mutta se ei Rantaa hetkauta, sillä hän ei ole ensi kertaa asialla

  7. 7

   Sähköhammasharjakin voi jättää hampaat likaisiksi – yleinen harjaustekniikka pilaa koko sähköharjan idean, sanoo asiantuntija

  8. 8

   Miksi suomalaismiehet hakevat puolisonsa Aasiasta? Tästä kertoo Ylen Tuontirakkautta-sarja, joka suututti osallistujapariskunnan

  9. 9

   Autoista tuli niin hyviä, että kuljettajien ajotaidot romahtivat – tämä perusasia unohtuu monelta ja talvella sen kuulee lähes joka risteyksessä

  10. 10

   Tällainen on kahdeksan lapsen hyväksikäyttö­tapaus: Kalliolaismies saalisti tyttöjä Instagramissa – Tuomittu pyysi 14-vuotiasta tyttöä vaikenemaan seksistä

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Asutko kodissa, jossa ei ole nykyaikaisia mukavuuksia? Kerro kokemuksistasi
  3. Vuosia pois lavalta olleen Antti Raivion monologi Q-teatterissa on viiden tähden esitys ja lohkare suomalaista teatterihistoriaa
  4. Erikoissyyttäjä Mueller astui ensimmäistä kertaa esiin ja kiisti uutisen, jonka mukaan Trump kehotti laki­miestään valehtelemaan – Miksi väitteet ovat niin vakavia?
  5. ”Kutsuitko minua veteraaniksi?” – Novak Djokovic nauratti yleisöä mutta hermostui valojen sytyttämisestä auringonpaisteessa Australian avoimissa
  6. Poliisi epäilee: Kaksi miestä murhattiin Valkea­koskella – kuolleet löydettiin asunnosta, jossa kyti tulipalo
  7. Tunti sitten
  8. Kun käteinen katoaa, pankkeja ei pääse enää pakoon millään – Siksi Ruotsin keskus­pankki suunnittelee kokonaan digitaalista kruunua, joka kiinnostaa Suomessakin
  9. Helsinki Seagullsin entinen tähtipelaaja Jermaine Marshall, 28, löytyi kuolleena
  10. Professori Pentti Kareojan, 60, mielestä Helsingillä olisi kaikki mahdollisuudet profiloitua arkkitehtuurin ja designin mallikaupungiksi
  11. Kuka saa sanoa, mitä ja kenestä? Älykäs Dear White People -elokuva kartoittaa rasismin salakavalia soita Yhdysvalloissa
  12. DS7 Crossbackissa on vanhojen Citroënien tyyliä ja mukavuutta, mutta edelläkävijäksi se on liian tavanomainen
  13. Näytä lisää