Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta” - Kaupunki | HS.fi

Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

HS vertaili helsinkiläisiä muihin suomalaisiin. Helsinkiläinen on yleisimmillään 26-vuotias nainen. Tyypillinen suomalainen sen sijaan on 68-vuotias.

Suvi Teivainen, 26, on paljasjalkainen helsinkiläinen. Hän työskentelee Ruskeasuolla ja asuu Alppilassa. Hän on ehtinyt asua Helsingissä myös monessa muussa kaupunginosassa.

22.7.2017 2:00 | Päivitetty 22.7.2017 19:47

Jos Helsingissä asuvalle tulee sellainen olo, että kaikki ympärillä ovat kasvissyöjiä tai vegaaneja vaikka todellisuudessa lihansyönti kasvoi jälleen Suomessa viime vuonna, voi puhua niin sanotusta kuplasta.

Samaan tapaan voi tuntua, että Helsinki on kupla, jota muu maa ei ymmärrä – ja toisin päin. Nykykeskustelussa vilisevät sanat kuten ääripäät ja mustavalkoisuus. Yksi ei ymmärrä toista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat