Marja Airola tietää, miltä tuntuu, kun perheen talous yhtäkkiä romahtaa – teinitytön yksinhuoltaja sairastui syöpään, eikä rahaa ollut enää edes koulukirjoihin

Helsingissä köyhyysrajan alapuolella elää noin 12 000 lasta. Perheen tulot voivat yhtäkkiä pienentyä sairauden takia, kuten Marja Airolalla, tai toimeentulovaikeudet voivat olla pysyviä. Diakoneilta pyydetään tukea esimerkiksi lasten harrastuskuluihin, koulureppuihin ja lääkkeisiin.

Elviira Suokkaan lukioon pääsy oli äiti Marja Airolalle sekä ilon että huolen aihe. Syöpää sairastavalla äidillä oli vaikeuksia selviytyä rahallisesti. Elviira kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2015. Äiti ja tytär pakkaavat Uppsalaan muuttavan tyttären tavaroita.

14.8.2017 2:00 | Päivitetty 14.8.2017 17:56

Koulun alku merkitsee suurta rahallista menoerää monelle perheelle. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa uuteen reppuun, vaatekertaan tai koulukirjoihin.

Helsinkiläinen Marja Airola, 57, tietää, miltä tuntuu, kun talous yhtäkkiä romahtaa, eikä omalle lapselle voikaan enää entiseen tapaan hankkia kaikkea hänen tarvitsemaansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat