Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

”Minut silvottiin, kun olin 4-vuotias. Menetin siinä niin paljon verta, että melkein kuolin”, kolmekymppinen kurdinainen kertoo. Hän unohti tapauksen vuosiksi, kunnes se palasi murrosiässä mieleen. Kouluterveydenhoitajia koulutetaan puhumaan teinityttöjen kanssa myös aiemmin tehdyistä ympärileikkauksista ja niiden vaikutuksista terveyteen.

21.8.2017 2:00 | Päivitetty 22.8.2017 15:46

Olin 4-vuotias, kun minut silvottiin pakolaisleirillä. Tilanne oli tosi vakava. Menetin siinä niin paljon verta, että melkein kuolin. Sairaalassa työskennelleen isäni suhteiden avulla minut saatiin tiputukseen ja pelastettua.

Näin kertoo kolmekymppinen, jo vuosia Suomessa asunut HS:n haastattelema kurdinainen tilanteesta, jossa häneltä leikattiin häpyhuulet lapsena.

Pääkaupunkiseudun lastensuojeluissa selvitetään silloin tällöin tapauksia liittyen tyttöjen ympärileikkauksiin. Pääkaupunkiseudun kouluterveydenhoitajia koulutetaan puhumaan teinityttöjen kanssa aiemmin tehdyistä ympärileikkauksista ja niiden vaikutuksista terveyteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat