Miksi osa lapsista jää ilman ystäviä jo päiväkodissa? Kekseliäät lapset ovat tutkimuksen mukaan suosituimpia, kömpelöt jäävät herkimmin ulos leikeistä - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki

Miksi osa lapsista jää ilman ystäviä jo päiväkodissa? Kekseliäät lapset ovat tutkimuksen mukaan suosituimpia, kömpelöt jäävät herkimmin ulos leikeistä

Lasten päiväkotielämään keskittyvä tutkimushanke näyttää toteen sen, että hyvät asiat kasaantuvat jo valmiiksi taitaville toimijoille ja huonot asiat ennestään altavastaajille. Esimerkiksi kömpelyys ja luovuus voivat olla merkittävässä roolissa lasten kaverisuhteiden muodostumisessa.

Tilaajille

Reino Niemi (vas.) ja Reko Pahlman ovat piilossa Helsingin Kalliossa sijaitsevan päiväkoti Kalevan pihalla olevassa laatikossa.

Julkaistu: 31.8.2017 2:00, Päivitetty 31.8.2017 13:32

Myönteisyys ja hyvät sosiaaliset taidot antavat lapselle selkeän etumatkan elämään. Ongelmat alkavat kasautua varhain niille lapsille, joilla on ongelmia entuudestaan.

Lisäksi lasten tietyt ominaisuudet ja taidot – tai niiden puute – ennakoivat jo aikaisessa vaiheessa, saako lapsi ystäviä ja kuinka hän luo kontakteja muihin lapsiin ja ihmisiin.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki

Luetuimmat

Uusimmat