Uskonnonopetus jakaa Helsingin kahtia: et-luokat pullistelevat Kalliossa, Arabiassa ja Käpylässä – toisin kuin Paloheinässä, Lauttasaaressa ja Munkkiniemessä - Kaupunki | HS.fi

Uskonnonopetus jakaa Helsingin kahtia: et-luokat pullistelevat Kalliossa, Arabiassa ja Käpylässä – toisin kuin Paloheinässä, Lauttasaaressa ja Munkkiniemessä

Aiemmin moni kirkkoon kuulumatonkin lapsi osallistui uskonnon opetukseen. ”Nykyään enemmän otetaan et:tä. Aika on muuttunut”, perusopetuksen aluepäällikkö Taina Tervonen sanoo.

Eeva Manner-Lipasti opettaa elämänkatsomustietoa kaikille Ressun peruskoulun kahdeksalle et-ryhmälle. Viidesluokkalaiset Eino Aalto ja Noel Ahlström opiskelevat 5. ja 6. luokan yhdistetyssä et-ryhmässä. ”Näillä tunneilla on kivaa, kun saa keskustella rauhassa”, Ahlström sanoo.

12.9.2017 2:00 | Päivitetty 13.9.2017 7:16

Elämänkatsomustiedon opetukseen osallistuvien oppilaiden määrä on kasvanut viime vuosina tuhansilla Helsingin peruskouluissa. Kun vuonna 2010 runsaat 4 000 oppilasta opiskeli elämänkatsomustietoa, vuonna 2016 luku oli hieman yli 7 000.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat