Ammattikouluissa ei tarvitse osata mitään saadakseen tutkinnon, arvioi tutkija – HS:n kyselyn mukaan opettajilla on paine päästää kaikki läpi kursseista
Yt-neuvottelujen keskelläkin ammattioppilaitos tarjoaa hyvät mahdollisuudet valmiiksi kunnianhimoisille. Entä muille?
Tuleva kokki Jouni Koskinen kerrankin Omnian opetuskeittiössä. Koskinen tekee toista ammatillista tutkintoaan ja siksi etenee hyvin yksilölliseen tahtiin. Toisin sanoen hyvin nopeasti ja enemmän työssäoppimisen kuin lähiopetuksen avulla. Kuva: Juhani Niiranen / HS
Maija Aalto HS
19.9.2017 2:00 | Päivitetty 19.9.2017 7:28
”Yllätti, miten perusasioitakin on jäänyt oman harjoittelun varaan”, sanoo Jouni Koskinen, pian valmis kokki Omniasta.
Espoolaisopiskelija on hyvä esimerkki parhaasta ja pahimmasta ammattiopetuksessa nyt.
Koskinen on intohimoisen kiinnostunut alastaan, aktiivinen ja nopea. Hyvät työssäoppimispaikat ovat johtaneet toisiin. Opiskelu yksilölliseen tahtiin sopii hänelle.