Länsimetron koeajo on sujunut melkein häiriöittä – Hyvän päivän päätteeksi HKL:n johtaja löisi vetoa liikennöinnin alusta lokakuussa: ”Mutta huomenna voin pyörtää sen” - Kaupunki | HS.fi

Länsimetron koeajo on sujunut melkein häiriöittä – Hyvän päivän päätteeksi HKL:n johtaja löisi vetoa liikennöinnin alusta lokakuussa: ”Mutta huomenna voin pyörtää sen”

Uutta metroa piinaava sähkövika ei ilmennyt torstaina. ”Haluamme selvittää juurisyyn, koska sama vika voi tulla matkustajaliikenteen aikana”, sanoo HKL:n infrajohtaja Artturi Lähdetie. Määräaika voi mennä tiukille lokakuun lopussa.

Metroverkon toimivuutta koeteltiin taas torstaina, kun Länsimetroa on koeajettu varhaisesta aamusta iltamyöhään. Kuva on Sörnäisten asemalta Helsingistä.

28.9.2017 19:58 | Päivitetty 28.9.2017 20:45

Länsimetron koeajoissa ilmeni torstaina kaksi merkityksetöntä teknistä vikaa. Muuten täysimittainen eli 34 yhtäaikaisella junavuorolla ajettu koeliikenne näytti sujuneen mallikkaasti.

Se on niin iloinen asia, että Helsingin kaupungin liikenteen (HKL) infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie voisi panna päivän päätteeksi likoon jopa omia rahojaan sen puolesta, että matkustajaliikenne voisi alkaa lokakuussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat