Paperittomille avataan salainen palvelukeskus Helsingin kantakaupunkiin – ilman laillista oleskeluoikeutta olevien ihmisten määrä kasvaa rajusti Helsingissä

SPR, Helsingin seurakuntayhtymä ja Sininauhasäätiö odottavat Helsingin kantakaupunkiin avattuun päiväkeskukseen useita kymmeniä kävijöitä päivittäin. Sen sijaintia ei kerrota julkisuuteen turvallisuussyistä.

Vasta avautuneessa paperittomien päiväkeskuksessa työskentelevät SPR:n Khadija Abdisalan ja Eva Kuhlefelt sekä projektityöntekijä Nora Repo Helsingin seurakuntayhtymästä.

5.10.2017 2:00 | Päivitetty 5.10.2017 9:02

Suuret ikkunat siivilöivät auringonvaloa lehtipuiden latvusten läpi. Autojen hurina ja kaupungin elämä kantautuvat sisälle avaraan tilaan, joka on sisustettu värikkäillä pöytäryhmillä ja rottinkituoleilla.

Näkymä voisi olla mistä tahansa kahvilasta tai avoimesta kohtaamispaikasta, mutta erikoiseksi sen tekee, ettei osoitetta kerrota julkisesti. Paperittomille ihmisille avattu päiväkeskus sijaitsee jossain Helsingin kantakaupungin alueella eikä sen paikkaa paljasteta tässäkään jutussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat