Helsinkiläisen Anter Yaşan Facebook-kirjoitus auttoi käynnistämään vyyhdin, jonka vuoksi ”lelusalakuljettaja” Rami Adhamin toimintaa alettiin tutkia

Anter Yaşan vuosi sitten Facebookin kirjoittamasta tekstistä lähti osaltaan purkautumaan vyyhti, jonka seurauksena kansainvälisessäkin mediassa ihaillun Syyrian ”lelusalakuljettajan” Rami Adhamin toimintaa alettiin tutkia. Facebook-ryhmää Suomen sekulaarit maahanmuuttajat luotsaava Yaşa on vihaa ja ihastusta herättävä hahmo, jonka nettikirjoittelu tuhosi hänen poliittisen uransa Sdp:ssä.

Anter Yaşalla ei ole paljonkaan hyvää sanottavaa Turkin nykytilasta. ”Erdoğan teki saman kuin Muslimiveljeskunta Egyptissä, esiintyi vaaleissa demokraattisena ja järkevänä vaihtoehtona, mutta heti valinnan jälkeen demokratia on hylätty ja koulu kirjoissa kiistetään evoluutioteoria.”

23.10.2017 2:00 | Päivitetty 23.10.2017 10:52

Anter Yaşalla, 25, on haastattelupäivänä syntymäpäivä. Hän seisoo Lasipalatsin kahvilan edessä ja polttaa hiukan hermostuneen oloisena tupakkaa.

Luultavasti yksikään ohikulkija ei tiedä, että juuri tämä kahvilan terassilla tupakoiva mies kirjoitti Facebookiin viime vuoden lokakuussa tekstin, joka vaikutti osaltaan Syyrian ”lelusalakuljettajana” tunnetun Rami Adhamin toimintaan liittyvän poliisitutkinnan alkamiseen – ja oli nöyryytys Yaşan silloiselle puolueelle Sdp:lle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat