Suurmoskeijaan Persianlahdelta virtaavia miljoonia olisi vaikea selvittää – Helsinkiä varoittavat ministeriöt pitävät hanketta ”ylimalkaisena” - Kaupunki | HS.fi

Suurmoskeijaan Persianlahdelta virtaavia miljoonia olisi vaikea selvittää – Helsinkiä varoittavat ministeriöt pitävät hanketta ”ylimalkaisena”

Suomen viranomaistenkin on sisäministeriön mukaan vaikea selvittää ulkomailta tulevan rahan alkuperää. Kuntapoliitikot ovat saaneet tonttipäätöksensä tueksi epäilevät lausunnot kolmesta ministeriöstä.

Helsingin suurmoskeijaa ja monitoimikeskusta on aiottu Sörnäisiin Hanasaaren voimalaitosalueelle. Se olisi suuri, alustavasti yhteensä 18200 neliömetriä.

24.10.2017 12:02

Hanasaaren voimalaitoksen kylkeen Sörnäisten rantatielle on soviteltu suurmoskeijaa, mutta sen rahoituslähteitä olisi hankala valvoa. Helsingin kaupunki on saanut moskeijasuunnitelmista sisäministeriöltä napakan lausunnon.

Poliisijohtaja Marko Viitanen ja kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen korostavat lausunnossa, että edes Suomen viranomaisten on usein vaikea selvittää ulkomaisia rahoituslähteitä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat