Osassa Helsingin yökerhoista juhlitaan jatkossa aamuviiteen – pidemmät aukioloajat kiinnostavat ravintoloitsijoita: ”Kallio on yksi suunta, missä voisi kysyntää olla” - Kaupunki | HS.fi

Osassa Helsingin yökerhoista juhlitaan jatkossa aamuviiteen – pidemmät aukioloajat kiinnostavat ravintoloitsijoita: ”Kallio on yksi suunta, missä voisi kysyntää olla”

Ravintoloitsijat puntaroivat tarkasti alkoholilainmuutoksen tuomia mahdollisuuksia. Ravintoloiden anniskeluajat vapautuvat 1. maaliskuuta siten, että asiakkaat saavat juoda alkoholia aamuviiteen asti, kunhan juoma on ostettu ennen neljää.

Uusi anniskelulaki tulee kokonaisuudessaan voimaan 1. maaliskuuta, jonka jälkeen on luvassa muutoksia yökerhojen ja ravintoloiden aukioloaikoihin. Kuvassa HOK-Elannon Virgin Oil Co Helsingin keskustassa.­

2.1.2018 18:44

Uudistuvan alkoholilain suomat mahdollisuudet vaativat vielä sulattelua ja pohdintaa ravintolayrittäjien keskuudessa. Muutoksia on kuitenkin tulossa muun muassa aukioloaikoihin, kertovat Helsingin ravintoloitsijat.

Osa liberaalimpaan suuntaan ruuvatun lain uudistuksista astui voimaan jo 1. tammikuuta. Eniten huomiota on saanut toistaiseksi osakseen se, että ruokakaupoissa ja kioskeissa saa nyt myydä enimmillään 5,5-prosenttisia alkoholijuomia. Prosenttiraja oli aiemmin 4,7.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat