Helsinkiläisessä näkkileivässä rouskuu nyt Pohjanmaalla kasvanut heinäsirkka – ensimmäiset Suomessa kasvaneista sirkoista valmistetut tuotteet vietiin käsistä pääkaupunkiseudulla - Kaupunki | HS.fi

Helsinkiläisessä näkkileivässä rouskuu nyt Pohjanmaalla kasvanut heinäsirkka – ensimmäiset Suomessa kasvaneista sirkoista valmistetut tuotteet vietiin käsistä pääkaupunkiseudulla

Hyönteisten käyttö elintarvikkeena vapautui marraskuun alussa. Nyt helsinkiläisiin kauppoihin saapuvat ensimmäiset suomalaiset heinäsirkat.

Sirkkojen kasvattaja Panu Ollikkala ”sirkkaamossa” eli sirkankasvattamossa.­

7.1.2018 2:00 | Päivitetty 7.1.2018 6:15

Rrraps. Kuivattu heinäsirkka rasahtaa hampaiden välissä, ja ennakkoluulot osoittautuvat vääriksi.

Sirkka on aavistuksen suolainen ja hippusen savun makuinen, mutta makua enemmän yllättää suutuntuma. Sirkka on miellyttävän rapea eikä lainkaan nahkea.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat