Kaupunki |HS seuraa

Iltapäiväruuhkaan karautti jopa enemmän busseja kuin aamulla – pääkaupunkiseudulla liikenne soljuu yllättävän hyvin

Raitiovaunut ja metrot eivät pääosin kulje perjantaina useiden ammattiliittojen poliittisen lakon takia. Busseista osa ajetaan, katso linkistä mitkä.

Live-seuranta päättyy

Aamuruuhkan liikenne meni lakosta huolimatta ennakkoaavisteluja paremmin. Teillä ei ollut ruuhkaa, junissa ei suurta tungosta ja busseissa oli tilaa.

Iltapäivän kotimatkaliikenteestä ei voi sanoa vielä paljoakaan. HSL ei osaa arvioida, kuinka iso osa bussiliikenteestä saadaan ajettua iltapäivällä, koska kuskien vuorot vaihtuvat, eikä vielä tiedetä, kuinka moni saapuu töihin.

Taksi Helsinki ei ainakaan ota enää ennakkovarauksia välille kello 14-18.

Liikennelakon live-seuranta päättyy tähän. Kiitos kaikille lukijoille!

Tänään töihin mentiin myös hiihtäen

Bussiliikennettä Herttoniemessä

Juna Kannelmäestä keskustaan oli hieman tavallista täydempi

Susanna Koskinen kertoi HS:n toimittajalle Elisa Rimailalle, että juna Kannelmäestä keskustaan oli hieman täydempi kuin tavallisesti. Lakko ei kuitenkaan vaikuttanut siihen, miten hän pääsi junalle, vaan hän käveli asemalle niin kuin aina.

Keskustan päässäkään lakko ei vaikuttanut hänen matkaansa. Välillä hänen täytyy ottaa raitiovaunu 7, mutta onneksi tänään ei tarvinnut. Sehän ei olisi tänään onnistunut.

VR varoittaa täysistä junista.

Naapurit tutustuivat toisiinsa kimppakyydin ansiosta

Johanna Laukkanen ja Kati Pukki tulivat aamulla Puotilasta Pasilaan kimppakyydillä ja jatkoivat Pasilasta keskustaan töihin junalla. Laukkanen ja Pukki ovat naapureita, mutta eivät tunteneet toisiaan ennen tätä. Kimppakyydin järjesti kolmas naapuri.

Laukkanen ja Pukki juttelivat ennen kello yhdeksää HS:n toimittajalle Elisa Rimailalle. Laukkanen kertoi tehneensä etukäteen kaavakuvan siitä, miten päivän kulkemiset menevät. Päivä oli kuitenkin sujunut yllättävän hyvin.

Laukkanen on illalla menossa ratsastamaan Tuomarinkylään, mutta hän luottaa siihen, että bussit kulkevat jo siinä vaiheessa. Toisaalta hänelle on tulossa ystävä Tampereelta kylään ja hän mietti, miten ystävä pääsee keskustasta tai Pasilasta Puotilaan.

Taksi Helsingillä on kaikki resurssit käytössä

Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen kertoo, että aamu on ollut heille aika raskas. Autoja on liikenteessää toista tuhatta, kun normaalina arkiaamuna määrä on noin 900. Influenssakauden takia aivan kaikkia autoja ei saada käyttöön.

Tällä hetkellä Taksi Helsinki ei ota enää ennakkotilauksia kello 14-18. Iltapäivälle saadaan hieman aamupäivää enemmän takseja liikkeelle, mutta Kantonen arvioi, että iltapäivä on heille silti aivan yhtä hankala kuin aamupäiväkin.

Kantonen toivoo ihmisiltä kärsivällisyyttä.

Kulosaaren sillalla liikenne normaalia

Pyöräilijöitä Kulosaaressa

Taksien ennakkotilaukset moninkertaistuivat

HS:n toimittajan jututtaman taksikuskin mukaan taksien ennakkotilauksia ollut Helsingissä tänään 2000. Normaalisti luku on noin 100.

"En uskaltanut luottaa siihen, että bussit kulkee.”

Tikkurilan asemalla I-junaa Myyrmäkeen odotti Maria Jokipii. Hän kertoi HS:n toimittajalle Elisa Rimailalle tuleensa tänään Hämeenlinnasta pääkaupunkiseudulle, sillä hän käy Helsingissä töissä pari kertaa viikossa.

Helsingissä työskennellessään hän on yleensä Vallilassa. Jokipii pohti, että oli onni, että nyt kohteena oli Myyrmäki, jonne hän pääsi suoraan Tikkurilasta. Vallilaan pääsy olisi ollut vaikeampaa nyt, kun raitiovaunut eivät kulje.

Hämeenlinnassa näytti siltä, että bussit kulkivat normaalisti. Jokipii oli kuitenkin ottanut aamulla varman päälle ja pyytänyt miestään ajamaan hänet juna-asemalle.

"En uskaltanut luottaa siihen, että bussit kulkee.”

 

Ihmisiä Tikkurilan asemalla

Kaukoliikenteen vuoroista ajetaan 60 prosenttia

Kaukoliikenteen bussivuoroista ajetaan tänään yli 60 prosenttia.  Tarkat tiedot vuoroista ja liikennöivistä linja-autoyhtiöistä Matkahuollon sivuilta. https://www.matkahuolto.fi/fi/uutiset/162/poliittinen-mielenilmaus-vaikuttaa-bussiliikenteeseen-ja-pakettien-kulkuun-222018/

Iltapäivän bussiliikenteen sujumisesta ei vielä tietoa

HSL tiedottaa, että vaikka aamupäivällä bussiliikenne sujuu ennakoitua paremmin, iltapäivän tilanteesta ei ole vielä tarkkaa arviota, koska työvuorot vaihtuvat iltapäivän aikana.

Takseilla on kiireinen aamu

Taksin tilaamiseen kannattaa varata tavallista arkiaamua enemmän aikaa. Ainakin Pohjois-Helsingissä taksin saaminen kestää.

Ruuhka-aika, mutta junassa on väljää

Työmatkallaan oleva Antti Halonen totesi HS:n toimittajalle Elisa Rimailalle Malmin asemalla, että liikenteessä näytti olevan ennen kahdeksaa jopa tavallista vähemmän ihmisiä. Halonen ei ollut varannut työmatkaansa tavallista enemmän aikaa. P-juna Helsingin keskustaan oli 7 minuuttia myöhässä.

Junaliikenne palautumassa normaaliksi onnettomuuden jälkeen

Junat ovat taas pitkälti aikataulussaan, VR:stä kerrotaan. Puoli kuuden aikaan aamulla noin 20-vuotias nainen liukastui ja putosi kiskoille Helsingin rautatieasemalla. Onnettomuus pysäytti liikenteen raiteilla 1-9 puoleksi tunniksi ja häiriöitä oli vielä senkin jälkeen.

Työmatkalaisia Rautatieasemalla klo 7:23

Autoja on liikenteessä normaali määrä

Tieliikennekeskuksen päivystyksestä kerrotaan, että autoja on liikenteessä tavallisen perjantaiaamun verran. Mitään eroa viime viikon perjantaihin ei ole.

Liikenne on tällä hetkellä sujuvaa. Julkista liikennettä tavallisesti käyttävät ihmiset ovat siis joko jääneet kotiin tai käyttävät esimerkiksi junia.

Toinen HS:n toimittaja raportoi, että Tuusulanväylällä ja Mäkelänkadulla oli kello 7.20 selvästi tavallista vähemmän liikennettä. Moni ei näyttänyt laskevan bussien varaan, koska bussi 615 Käpylästä keskustaan oli käytännössä tyhjä sisään astuessa. Sama tilanne oli Mäkelänkadun pysäkeillä Vallilassa.

Keravan suunnassa hiljaista

HS:n toimittajan havaintojen mukaan keravalaiset ja muut pohjoisesta tulevat näyttävät jääneen joukolla kotiin. Sekä Keravan autoparkki, D-juna että Tikkurilan asema olivat autioita. Juuri kukaan ei noussut junaan.

Lauttasaaren linjatkin kulkevat

Esimerkiksi vielä eilen illalla näytti siltä, ettei Lauttasaaresta kulje yhtään mikään linja mihinkään. Aikaisin aamulla HSL tiedotti, että linjat 20, 21 ja 21B kulkevat.

Neljännes tai viidennes bussiliikenteestä kulkee

HSL:stä kerrotaan, että 20-25 prosenttia pääkaupunkiseudun bussiliikenteestä saadaankin ajettua ainakin aamulla ja aamupäivällä.

HSL sai tietää asiasta vasta tänä aamuna, kun nähtiin, kuinka moni kuljettaja tuli töihin. Tämän takia asiasta ei voitu tiedottaa aiemmin. Bussit kulkevatkin tällä hetkellä melko tyhjinä, koska alun perin bussien ei pitänyt kulkea tänään ollenkaan.

Liikenteessä olevat vuorot näkee HSL:n verkkosivuilta: https://www.hsl.fi/liikennetiedotteet/2018/metrot-raitiovaunut-ja-lahes-koko-bussiliikenne-seisahtuu-hsl-alueella

Lähijunissa on jo tungosta

VR arvioi jo etukäteen, että lähijunat ruuhkautuvat tänään, kun metrot ja raitiovaunut ovat vuorokauden poissa käytöstä ja suurin osa busseistakin on lakossa 15 tuntia.

Jalkakäytävillä on vaihtelevat olosuhteet

Jalankulkijoiden elämä ei ole tänä aamuna paljon helpompaa kuin eilisessä myrskyssä tarpoessa. Esimerkiksi kävellessä Mannerheimintietä keskustaan päin joutui välillä hyppimään jättimäisten vesilammikoiden yli ja välillä kahlaamaan loskassa. Silloin tällöin tie oli sula ja paikoin nuoskalumi oli tiivistynyt mukavaksi, mutta liukkaaksi kävelyalustaksi.

Nuori nainen putosi kiskoille ja jäi junan kolhimaksi Helsingin rautatieasemalla

Aamuisessa onnettomuudessa Helsingin rautatieasemalla loukkaantui noin 20-vuotias nainen. Hän liukastui ja putosi kiskoille. Nainen jäi lähestyneen junan kolhimaksi junan ja seinämän väliin ja loukkaantui. Tiettävästi naisella ei ole hengenvaaraa.

Liikenne kulkee taas Helsingin rautatieasemalla, mutta häiriöitä ainakin seitsemään asti

Ihmisen pelastustoimet ovat ohi Helsingin päärautatieasemalla, ja junat pääsevät taas kulkemaan kaikilla raiteilla. Liikenne oli pysähtynyt raiteilla 1-9 puoli tuntia, ja häiriöt liikenteessä jatkuvat ainakin tunnin.

Onnettomuus Helsingin rautatieasemalla vaikeuttaa päärautatien liikennettä

Helsingin päärautatieasemalla tapahtui henkilövahinko puoli kuudelta aamulla. Onnettomuus aiheuttaa ongelmia pääradan liikenteeseen. Liikenne on pysähtynyt pelastustyön ajaksi aseman raiteilla 1-9.

Aurauskalusto liikkeellä aamutuimaan Helsingin keskustassa

Aamu alkoi nuoskalumessa

Tämä yli 90 päivää vanha arkistoartikkeli kuuluu HS Digi-tilaukseen
Vaihda HS Mini -tilauksesi helposti HS Digiin
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Lakko
 • Julkinen liikenne
 • Aktiivimalli
 • live
 • Oona Lohilahti

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Kuvia Suomesta, osa 39: Rio Gandara kuvasi, mitä tekevät ihmiset, jotka eivät saa öisin unta

  2. 2

   Euroopassa raivoaa sota, jonka keskellä ihmiset käyvät oopperassa ja asuvat bunkkereissa – HS:n erikoisartikkeli vie Itä-Ukrainan sodan molemmille puolille

  3. 3

   Täti innostui sukututkimuksesta, ja niin Leenakin teki dna-testin – Kun tulokset tulivat, eletty elämä osoittautui valheeksi

   Tilaajille
  4. 4

   Pohdin päivittäin, minkä hintaiseksi avopuolisoni elättäminen lopulta tulee

  5. 5

   Mitä tapahtui edustussaunomiselle? Maailman muuttuminen sai firmat luopumaan tavasta

  6. 6

   Saudi-Arabia tappoi toimittaja Jamal Khashoggin, paloitteli ruumiin ja liuotti sen hapolla viemäriin – Näin kerrotaan, mutta kaikki ei täsmää, sanoo sotarikostutkija Helena Ranta

   Tilaajille
  7. 7

   Liisa Heinosen kauppa ei ole muuttunut 70-luvun jälkeen – HS kiersi Töölön kivijalkakauppoja ja löysi katoavan maailman

  8. 8

   14-vuotias poika ajoi päihtyneenä autoa Forssassa – Poliisi loukkaantui törmäyksessä

  9. 9

   Venäjällä monet tutkijatkin uskovat, että maailman lämpenemisen sijaan edessä on jääkausi

  10. 10

   Baddingin hitti paljastui kopioksi, mutta se ei ole ainoa: Leevi and the Leavingsin kappale kuulostaa hätkähdyttävästi venäläiseltä sävellykseltä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kirkon päättäjä vaatii oikeudessa Lehtisaaren asukkaille kovempia vuokrankorotuksia – ”So what”, hän kuittaa asukkaiden vaikeudet

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 39: Rio Gandara kuvasi, mitä tekevät ihmiset, jotka eivät saa öisin unta

  3. 3

   Euroopassa raivoaa sota, jonka keskellä ihmiset käyvät oopperassa ja asuvat bunkkereissa – HS:n erikoisartikkeli vie Itä-Ukrainan sodan molemmille puolille

  4. 4

   Pilvenpiirtäjät mullistavat Pasilan ja koko Helsingin – HS:n erikoisartikkelin videot näyttävät, kuinka peruuttamattomasti kaupungin siluetti muuttuu

  5. 5

   Heitä oli 900 ja ”valkeana yönä” he kuolivat yhdessä – Kun lahkojohtaja Jim Jones 40 vuotta sitten julisti, että on aika, ensimmäisenä myrkky juotettiin 300 lapselle

   Tilaajille
  6. 6

   Kuivuus paljasti veden alle jääneen kylän Britanniassa

  7. 7

   Täti innostui sukututkimuksesta, ja niin Leenakin teki dna-testin – Kun tulokset tulivat, eletty elämä osoittautui valheeksi

   Tilaajille
  8. 8

   Pohdin päivittäin, minkä hintaiseksi avopuolisoni elättäminen lopulta tulee

  9. 9

   Lauttasaarelainen taloyhtiö tiristi energialaskusta löysät pois vaihtamalla suihkupäät – Näin säästät energiaa helposti

  10. 10

   Emme yksinkertaisesti uskalla hankkia toista lasta – työelämä on liian vaativaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Puurokattila liedellä kertoi, että asunnosta oli lähdetty vauhdilla – Sina Varheen tytär katosi, ja seuraavien kuukausien jäljet seuraavat äitiä läpi elämän

   Tilaajille
  2. 2

   Helsingin surkein taloyhtiö oli pahassa jamassa ja jopa vaarallinen – juuri valmistunut peruskorjaus maksoi 2 800 euroa neliöltä

  3. 3

   Ilta-Sanomat: Näyttelijä Aku Hirviniemi sai syytteen kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta

  4. 4

   Syvällä Lapin erämaassa kulkee natsi-Saksan viimeinen puolustuslinja, ja nyt sieltä löytyi salaperäinen vankileiri

   Tilaajille
  5. 5

   Ihmisten ja hiirten aivoista löytyi suolisto­bakteereita – ”Tämä on tajunnan­räjäyttävää”, kommentoi neuro­tieteilijä

  6. 6

   Muutaman kympin Aalto-maljakosta väärennetään sahaamalla satojen eurojen klassikko – Näin ostajia jymäytetään väärennetyllä Suomi-designilla ja näin vältät huijarien ansat

   Tilaajille
  7. 7

   Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

  8. 8

   ”Täällä tulee törmäys sitten” – 130-metrinen norjalainen sotalaiva törmäsi säiliöalukseen monista varoituksista huolimatta, käy ilmi lauantaina julkaistulta äänitteeltä

  9. 9

   Harvardin tutkijoiden mukaan tähtienvälinen komeetta saattoi olla muukalaisten lähettämä luotain – ”Se näyttää hyvin erikoiselta”

  10. 10

   Kun nuoret äidit haksahtavat ravitsemusgurujen hölynpölyyn, kärsijöitä ovat lapset – Näin sanoo ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen ja oikoo verkon vallanneita harhaluuloja yksi kerrallaan

   Tilaajille
  11. Näytä lisää