Kaupunki |HS seuraa

Iltapäiväruuhkaan karautti jopa enemmän busseja kuin aamulla – pääkaupunkiseudulla liikenne soljuu yllättävän hyvin

Raitiovaunut ja metrot eivät pääosin kulje perjantaina useiden ammattiliittojen poliittisen lakon takia. Busseista osa ajetaan, katso linkistä mitkä.

Live-seuranta päättyy

Aamuruuhkan liikenne meni lakosta huolimatta ennakkoaavisteluja paremmin. Teillä ei ollut ruuhkaa, junissa ei suurta tungosta ja busseissa oli tilaa.

Iltapäivän kotimatkaliikenteestä ei voi sanoa vielä paljoakaan. HSL ei osaa arvioida, kuinka iso osa bussiliikenteestä saadaan ajettua iltapäivällä, koska kuskien vuorot vaihtuvat, eikä vielä tiedetä, kuinka moni saapuu töihin.

Taksi Helsinki ei ainakaan ota enää ennakkovarauksia välille kello 14-18.

Liikennelakon live-seuranta päättyy tähän. Kiitos kaikille lukijoille!

Tänään töihin mentiin myös hiihtäen

Bussiliikennettä Herttoniemessä

Juna Kannelmäestä keskustaan oli hieman tavallista täydempi

Susanna Koskinen kertoi HS:n toimittajalle Elisa Rimailalle, että juna Kannelmäestä keskustaan oli hieman täydempi kuin tavallisesti. Lakko ei kuitenkaan vaikuttanut siihen, miten hän pääsi junalle, vaan hän käveli asemalle niin kuin aina.

Keskustan päässäkään lakko ei vaikuttanut hänen matkaansa. Välillä hänen täytyy ottaa raitiovaunu 7, mutta onneksi tänään ei tarvinnut. Sehän ei olisi tänään onnistunut.

VR varoittaa täysistä junista.

Naapurit tutustuivat toisiinsa kimppakyydin ansiosta

Johanna Laukkanen ja Kati Pukki tulivat aamulla Puotilasta Pasilaan kimppakyydillä ja jatkoivat Pasilasta keskustaan töihin junalla. Laukkanen ja Pukki ovat naapureita, mutta eivät tunteneet toisiaan ennen tätä. Kimppakyydin järjesti kolmas naapuri.

Laukkanen ja Pukki juttelivat ennen kello yhdeksää HS:n toimittajalle Elisa Rimailalle. Laukkanen kertoi tehneensä etukäteen kaavakuvan siitä, miten päivän kulkemiset menevät. Päivä oli kuitenkin sujunut yllättävän hyvin.

Laukkanen on illalla menossa ratsastamaan Tuomarinkylään, mutta hän luottaa siihen, että bussit kulkevat jo siinä vaiheessa. Toisaalta hänelle on tulossa ystävä Tampereelta kylään ja hän mietti, miten ystävä pääsee keskustasta tai Pasilasta Puotilaan.

Taksi Helsingillä on kaikki resurssit käytössä

Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen kertoo, että aamu on ollut heille aika raskas. Autoja on liikenteessää toista tuhatta, kun normaalina arkiaamuna määrä on noin 900. Influenssakauden takia aivan kaikkia autoja ei saada käyttöön.

Tällä hetkellä Taksi Helsinki ei ota enää ennakkotilauksia kello 14-18. Iltapäivälle saadaan hieman aamupäivää enemmän takseja liikkeelle, mutta Kantonen arvioi, että iltapäivä on heille silti aivan yhtä hankala kuin aamupäiväkin.

Kantonen toivoo ihmisiltä kärsivällisyyttä.

Kulosaaren sillalla liikenne normaalia

Pyöräilijöitä Kulosaaressa

Taksien ennakkotilaukset moninkertaistuivat

HS:n toimittajan jututtaman taksikuskin mukaan taksien ennakkotilauksia ollut Helsingissä tänään 2000. Normaalisti luku on noin 100.

"En uskaltanut luottaa siihen, että bussit kulkee.”

Tikkurilan asemalla I-junaa Myyrmäkeen odotti Maria Jokipii. Hän kertoi HS:n toimittajalle Elisa Rimailalle tuleensa tänään Hämeenlinnasta pääkaupunkiseudulle, sillä hän käy Helsingissä töissä pari kertaa viikossa.

Helsingissä työskennellessään hän on yleensä Vallilassa. Jokipii pohti, että oli onni, että nyt kohteena oli Myyrmäki, jonne hän pääsi suoraan Tikkurilasta. Vallilaan pääsy olisi ollut vaikeampaa nyt, kun raitiovaunut eivät kulje.

Hämeenlinnassa näytti siltä, että bussit kulkivat normaalisti. Jokipii oli kuitenkin ottanut aamulla varman päälle ja pyytänyt miestään ajamaan hänet juna-asemalle.

"En uskaltanut luottaa siihen, että bussit kulkee.”

 

Ihmisiä Tikkurilan asemalla

Kaukoliikenteen vuoroista ajetaan 60 prosenttia

Kaukoliikenteen bussivuoroista ajetaan tänään yli 60 prosenttia.  Tarkat tiedot vuoroista ja liikennöivistä linja-autoyhtiöistä Matkahuollon sivuilta. https://www.matkahuolto.fi/fi/uutiset/162/poliittinen-mielenilmaus-vaikuttaa-bussiliikenteeseen-ja-pakettien-kulkuun-222018/

Iltapäivän bussiliikenteen sujumisesta ei vielä tietoa

HSL tiedottaa, että vaikka aamupäivällä bussiliikenne sujuu ennakoitua paremmin, iltapäivän tilanteesta ei ole vielä tarkkaa arviota, koska työvuorot vaihtuvat iltapäivän aikana.

Takseilla on kiireinen aamu

Taksin tilaamiseen kannattaa varata tavallista arkiaamua enemmän aikaa. Ainakin Pohjois-Helsingissä taksin saaminen kestää.

Ruuhka-aika, mutta junassa on väljää

Työmatkallaan oleva Antti Halonen totesi HS:n toimittajalle Elisa Rimailalle Malmin asemalla, että liikenteessä näytti olevan ennen kahdeksaa jopa tavallista vähemmän ihmisiä. Halonen ei ollut varannut työmatkaansa tavallista enemmän aikaa. P-juna Helsingin keskustaan oli 7 minuuttia myöhässä.

Junaliikenne palautumassa normaaliksi onnettomuuden jälkeen

Junat ovat taas pitkälti aikataulussaan, VR:stä kerrotaan. Puoli kuuden aikaan aamulla noin 20-vuotias nainen liukastui ja putosi kiskoille Helsingin rautatieasemalla. Onnettomuus pysäytti liikenteen raiteilla 1-9 puoleksi tunniksi ja häiriöitä oli vielä senkin jälkeen.

Työmatkalaisia Rautatieasemalla klo 7:23

Autoja on liikenteessä normaali määrä

Tieliikennekeskuksen päivystyksestä kerrotaan, että autoja on liikenteessä tavallisen perjantaiaamun verran. Mitään eroa viime viikon perjantaihin ei ole.

Liikenne on tällä hetkellä sujuvaa. Julkista liikennettä tavallisesti käyttävät ihmiset ovat siis joko jääneet kotiin tai käyttävät esimerkiksi junia.

Toinen HS:n toimittaja raportoi, että Tuusulanväylällä ja Mäkelänkadulla oli kello 7.20 selvästi tavallista vähemmän liikennettä. Moni ei näyttänyt laskevan bussien varaan, koska bussi 615 Käpylästä keskustaan oli käytännössä tyhjä sisään astuessa. Sama tilanne oli Mäkelänkadun pysäkeillä Vallilassa.

Keravan suunnassa hiljaista

HS:n toimittajan havaintojen mukaan keravalaiset ja muut pohjoisesta tulevat näyttävät jääneen joukolla kotiin. Sekä Keravan autoparkki, D-juna että Tikkurilan asema olivat autioita. Juuri kukaan ei noussut junaan.

Lauttasaaren linjatkin kulkevat

Esimerkiksi vielä eilen illalla näytti siltä, ettei Lauttasaaresta kulje yhtään mikään linja mihinkään. Aikaisin aamulla HSL tiedotti, että linjat 20, 21 ja 21B kulkevat.

Neljännes tai viidennes bussiliikenteestä kulkee

HSL:stä kerrotaan, että 20-25 prosenttia pääkaupunkiseudun bussiliikenteestä saadaankin ajettua ainakin aamulla ja aamupäivällä.

HSL sai tietää asiasta vasta tänä aamuna, kun nähtiin, kuinka moni kuljettaja tuli töihin. Tämän takia asiasta ei voitu tiedottaa aiemmin. Bussit kulkevatkin tällä hetkellä melko tyhjinä, koska alun perin bussien ei pitänyt kulkea tänään ollenkaan.

Liikenteessä olevat vuorot näkee HSL:n verkkosivuilta: https://www.hsl.fi/liikennetiedotteet/2018/metrot-raitiovaunut-ja-lahes-koko-bussiliikenne-seisahtuu-hsl-alueella

Lähijunissa on jo tungosta

VR arvioi jo etukäteen, että lähijunat ruuhkautuvat tänään, kun metrot ja raitiovaunut ovat vuorokauden poissa käytöstä ja suurin osa busseistakin on lakossa 15 tuntia.

Jalkakäytävillä on vaihtelevat olosuhteet

Jalankulkijoiden elämä ei ole tänä aamuna paljon helpompaa kuin eilisessä myrskyssä tarpoessa. Esimerkiksi kävellessä Mannerheimintietä keskustaan päin joutui välillä hyppimään jättimäisten vesilammikoiden yli ja välillä kahlaamaan loskassa. Silloin tällöin tie oli sula ja paikoin nuoskalumi oli tiivistynyt mukavaksi, mutta liukkaaksi kävelyalustaksi.

Nuori nainen putosi kiskoille ja jäi junan kolhimaksi Helsingin rautatieasemalla

Aamuisessa onnettomuudessa Helsingin rautatieasemalla loukkaantui noin 20-vuotias nainen. Hän liukastui ja putosi kiskoille. Nainen jäi lähestyneen junan kolhimaksi junan ja seinämän väliin ja loukkaantui. Tiettävästi naisella ei ole hengenvaaraa.

Liikenne kulkee taas Helsingin rautatieasemalla, mutta häiriöitä ainakin seitsemään asti

Ihmisen pelastustoimet ovat ohi Helsingin päärautatieasemalla, ja junat pääsevät taas kulkemaan kaikilla raiteilla. Liikenne oli pysähtynyt raiteilla 1-9 puoli tuntia, ja häiriöt liikenteessä jatkuvat ainakin tunnin.

Onnettomuus Helsingin rautatieasemalla vaikeuttaa päärautatien liikennettä

Helsingin päärautatieasemalla tapahtui henkilövahinko puoli kuudelta aamulla. Onnettomuus aiheuttaa ongelmia pääradan liikenteeseen. Liikenne on pysähtynyt pelastustyön ajaksi aseman raiteilla 1-9.

Aurauskalusto liikkeellä aamutuimaan Helsingin keskustassa

Aamu alkoi nuoskalumessa

Tämä yli 90 päivää vanha arkistoartikkeli kuuluu HS Digi-tilaukseen
Saat HS Mini -tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Lakko
 • Julkinen liikenne
 • Aktiivimalli
 • live
 • Oona Lohilahti

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  2. 2

   Toimitusjohtajan epäillään ampuneen naisen oven läpi Lohjan Sammatissa – useat ihmiset hakeneet miehelle lähestymiskiellon, taustalla väkivaltaa ja uhkailua

  3. 3

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  4. 4

   Eduskunta ratkaisee Timo Soinin kohtalon todennäköisesti perjantaina – Moni aborttikantoja arvostellut joutuu tukemaan häntä

  5. 5

   Jussi Halla-aho syytti Alman tentissä pääministeriä talon tarjoamisesta turvapaikanhakijoille: ”Sipilällä oli keskeinen vastuu tilanteen pahentamisesta”

  6. 6

   ”Ongelmista ykkönen on viina, kakkonen on viina ja kolmonen on viina” – Ensihoidon eläköityvä vastuulääkäri Teuvo Määttä on nähnyt Helsingin pimeän puolen

  7. 7

   SAK:n sekoilu #viimeinenniitti -kampanjan kuvien kanssa suututti liittojohtajia – Taistelu irtisanomislakia vastaan ei tunnu olevan enää kenenkään hallinnassa

  8. 8

   Hitlerin edustaja joutui Mannerheimin taikapiiriin ja auttoi Suomea selviämään hengissä sodasta

  9. 9

   Australian poliisi pidätti nuoren pojan neulojen upottamisesta marjoihin ja hedelmiin

  10. 10

   Danske Bank vierittää vastuuta rahanpesusta Sampo-pankille – Mika Ihamuotila kiistää epäilyt, Björn Wahlroos ei kommentoi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Ongelmista ykkönen on viina, kakkonen on viina ja kolmonen on viina” – Ensihoidon eläköityvä vastuulääkäri Teuvo Määttä on nähnyt Helsingin pimeän puolen

  2. 2

   ”Ihmisroskana” esitetty asunnoton alkoholisti Markku Korhonen ahdistui ja suuttui niin, että teki rikos­ilmoituksen – entinen yrittäjä auttoi pitkään muita, mutta päätyi itse sillan alle

  3. 3

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  4. 4

   Toimitusjohtajan epäillään ampuneen naisen oven läpi Lohjan Sammatissa – useat ihmiset hakeneet miehelle lähestymiskiellon, taustalla väkivaltaa ja uhkailua

  5. 5

   Orpo myönsi, että käytettävissä olevat tulot alenevat kolmas­osalla suomalaisista – Heinäluoma riemastui myönnytyksestä

  6. 6

   Teinityttöjen jengi terrorisoi muita nuoria Espoon kauppakeskuksissa – 13-vuotiaan tytön hiukset sytytettiin tuleen, sivustaseuraajat hurrasivat päähän osuneelle potkulle

  7. 7

   Rakkaus hiipui muttei kuollut – Näin elvytät väljähtäneen parisuhteen ja rakastut kumppaniisi uudelleen

   Tilaajille
  8. 8

   Vihreiden kannatus laski edelleen – perus­suomalaisille saman verran nousua

  9. 9

   Pikkupojan hampaat reikiintyivät ikenen tasolle – äiti tuomittiin ehdolliseen vankeuteen lapsensa hammashoidon laiminlyönnistä

  10. 10

   Mikä ihme saa amerikkalaiset luulemaan, että he säästyvät hirmu­myrskyjen tuhoilta? Vastauksia on ainakin kolme

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Ihmisroskana” esitetty asunnoton alkoholisti Markku Korhonen ahdistui ja suuttui niin, että teki rikos­ilmoituksen – entinen yrittäjä auttoi pitkään muita, mutta päätyi itse sillan alle

  2. 2

   Auschwitziin matkanneet Kallion lukiolaiset kokivat Suomi-häpeää krakovalaisessa juutalaisravintolassa: ”Minun oli pakko mennä kysymään heiltä, että ymmärrättekö te yhtään, mitä teette”

  3. 3

   Mies havahtui hetkeksi hereille vesipuisto Serenassa, mutta jatkoi juhlintaa vielä viikon ympäri Etelä-Suomea – Lopulta mies tajusi rahoittaneensa 10–15 hengen elostelua 12 000 eurolla

  4. 4

   Tytti Peltosen palkka on niin pieni, että se on käytetty kaksi viikkoa ennen tilipäivää – Suomessa on kymmeniätuhansia työssäkäyviä köyhiä

   Tilaajille
  5. 5

   Virpi oli luokan priimus ja lääkäriperheen kultahippu – Hänestä tuli kirurgi, joka leikkasi potilaita lääkehuuruissa ja joutui lopulta vankilaan

   Tilaajille
  6. 6

   Helsinkiläisnaisen auto saarrettiin traktorilla Nuuksiossa – ”Espoon sumputtaja” Lucas Heimsch perheineen kertoo nyt, mikä kaupunkilaisten käytöksessä mättää

  7. 7

   Espoolainen oppilas kuoli saatuaan sairaus­kohtauksen liikunta­tunnilla, jolla tehtiin piip-testiä – Testistä on annettu tarkat ohjeet kouluille, sanoo sivistys­toimen johtaja

  8. 8

   Serena Williams -pilapiirroksesta rasismisyytöksiä saanut lehti iskee takaisin kansikuvallaan: ”Tervetuloa poliittisesti korrektiin maailmaan”

  9. 9

   ”Ihmiset eivät osaa nukkua, ovat superkireitä ja yli- tai alipainoisia”, sanoo joogaopettaja, joka uupui itsekin – Sitten hän löysi ratkaisun ja näyttää nyt kolme helppoa palauttavaa liikettä

  10. 10

   Kohufinaalin voittanut Naomi Osaka paljasti, mitä Serena Williams sanoi hänelle yleisön buuausten aikana

  11. Näytä lisää