Isä ja poika löytyivät kuolleena kallioilta, punakaarti tulitti saksalaisia – Espoon Leppävaarassa käytiin sata vuotta sitten verinen taistelu, nyt taistelupaikat kiertää muutamassa tunnissa - Kaupunki | HS.fi

Isä ja poika löytyivät kuolleena kallioilta, punakaarti tulitti saksalaisia – Espoon Leppävaarassa käytiin sata vuotta sitten verinen taistelu, nyt taistelupaikat kiertää muutamassa tunnissa

Kauppakeskus Sellon molemmin puolin on yhä näkyvissä taisteluhautoja, ammusvarastoja ja tykkien kiinnikkeitä. Espoossa käytiin keväällä 1918 sisällissodan aikana Leppävaaran taistelu. Ne sopivat hyvin jännittävän päivän retkikohteeksi.

Espoon kaupunginmuseon museomestari Konsta Nikkanen vei ammusvarastolle Vallikalliossa.­

10.2.2018 2:00 | Päivitetty 10.2.2018 9:34

Tiesitkö, että muutaman minuutin kävelymatkan päässä kauppakeskus Sellosta on kallioita, joilla käytiin lähes sata vuotta sitten 11. huhtikuuta 1918 Leppävaaran taistelu Suomen sisällissodassa?

Molemmin puolin rautatietä on yhä selvästi näkyvissä taisteluhautoja, louhittuja ammusvarastoja ja tykkien kiinnikkeitä. Leppävaaran taistelussa kuoli paikallisia ihmisiä ja kaksi saksalaissotilasta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat